کد خبر: ۲۳۰۴۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019April 28
از اولین تلفنی که معمولا بین مادرها رد و بدل می‌شود تا وقتی کار به ملاقات حضوری می‌رسد، همه این روال حاوی منابع اطلاعاتی است که باید یافته‌هایش را با دقت و هوشیارانه بررسی کرد
شفا آنلاین>اجتماعی>خیلی از افراد، چه آن‌ها که ازدواج کرده‌ و جلسات خواستگاری را پشت سر گذاشته‌اند و چه آن‌ها که هنوز در مرحله تجربه این جلسات حساس هستند، از آن به عنوان جلساتی دلهره‌آور یاد می‌کنند. اما چرا دلهره‌آور؟ چون افراد و به خصوص دخترها و پسرها در این جلسات تحت ارزیابی و مشاهده دقیق طرف مقابل‌شان قرار می‌گیرند که همین موضوع تجربه استرس‌آوری برای انسان‌هاست. اما به راستی در این جلسات به چه چیزی باید دقت و  چه چیز را باید ارزیابی کرد؟ طرف مقابل‌مان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد تا برای آشنایی بیشتر، برنامه‌ریزی جلسات بعدی خواستگاری را انجام دهیم؟

 
آن‌چه از تماس‌های مادرها با یکدیگر به دست می‌آید
از اولین تلفنی که معمولا بین مادرها رد و بدل می‌شود تا وقتی کار به ملاقات حضوری می‌رسد، همه این روال حاوی منابع اطلاعاتی است که باید یافته‌هایش را با دقت و هوشیارانه بررسی کرد. وقتی تماس تلفنی برقرار می‌شود، این‌که طرف مقابل خواستار چه اطلاعاتی است و چه اطلاعاتی از خود می‌دهد، می‌تواند به شما در به دست آوردن یک نمای کلی از خانواده مد نظر، اطلاعات بسیار خوب و قابل اعتمادی بدهد. آیا خانواده طرف مقابل صرفا روی ملاک‌های ظاهری تاکید می‌کند؟ به طور مثال، می‌گوید: «پسرم خیلی خوشتیپ است! قد فرزند شما چند است؟» گرچه تناسب ظاهری در ازدواج بسیار مهم است اما اگر تنها ملاک باشد، خطرناک است. آیا خانواده طرف مقابل صرفا روی مسائل مالی تاکید می‌کند؟ آیا تاکید صرفا روی تحصیلات است؟ لازم است یک بار دیگر تاکید کنم که گرچه همه این عوامل در مجموع عوامل مهمی محسوب می‌شوند اما تاکید صرف روی یکی از آن‌ها نشانه خوبی نیست. ازدواج‌هایی که بر اساس یک عامل شکل گرفته است، بیشتر در معرض فروپاشی قرار دارد و نباید تنها روی یک مشخصه انسان‌های پخته و خانواده‌های کامل تاکید کرد.

نکاتی که باید در جلسات خواستگاری بررسی شود
در مرحله بعدی که مرحله آشنایی حضوری یا همان جلسه خواستگاری است، نکات زیادی را باید در نظر قرار داد. مسئله‌ای که باید همین‌جا خاطر نشان کرد، این است که مطالب گفته شده و آن چه در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت به عنوان فرضیه و نه نتیجه‌گیری قطعی خواهد بود. بدیهی است که تنها با یک بار حرف زدن یا دیدن افراد نمی‌توان در باره آن‌ها به نتیجه  قطعی رسید. بنابراین توصیه می‌کنم نکات مطرح شده در این مطلب را به عنوان عواملی که در آینده و در معاشرت‌های بیشتر، باید بررسی کنید تا تایید یا رد شوند، در نظر بگیرید. با این حال، چند توصیه برای دست‌یابی به شناخت کامل‌تر در همان اولین جلسه خواستگاری خواهیم داشت. شناختی که نتایج آن بعدها با تحقیق بیشتر، دقیق‌تر و قابل اعتمادتر خواهد شد.

جلسه اول را جلسه مشاهده بنامید!
از دختر و پسرهای دم‌بخت می‌خواهم که جلسه اول خواستگاری را بیشتر به مشاهده رفتارهای طرف مقابل اختصاص بدهند. انتظار نداریم افراد در اولین ملاقات و آن هم در فضایی که می‌دانند هر کلمه‌شان ارزیابی می شود، همه عیوب شخصیتی خود را لو بدهند! این‌جاست که مشاهده طرف مقابل و رفتارهایش تا حدودی برای‌تان روشنگر خواهد بود.

آیا پوشش طرف مقابل مورد تایید شماست؟
در اولین جلسه خواستگاری، راجع به پوشش افراد و این که مورد تایید شما هست یا نه، می‌توان اطلاعات خوبی به دست آورد. همچنین این‌که در خانواده طرف مقابل چه فردی بیشتر صحبت می‌کند، اطلاعات بیشتری از سلسله مراتب قدرت در آن خانواده به شما می‌دهد.

آیا مدام وسط حرف‌های شما می‌پرد؟
اگر طرف مقابل‌تان، مدام وسط حرف‌های تان می‌پرد، نشانه خوبی نیست. به احتمال زیاد، او با مهارت مذاکره اصولی آشنا نیست و همین موضوع می‌تواند در آینده برای‌تان دردسرساز شود. همچنین این‌که چه فردی نزدیک به چه کسی در جلسه خواستگاری نشسته است، می‌تواند درباره میزان صمیمیت این افراد با هم منبع اطلاعاتی خوبی باشد. نحوه نشستن آن‌ها چه طور است؟ آیا خمیده و خجالتی است؟ یا متکبرانه؟ توجه داشته باشید که همه این مشاهدات، به شناخت بیشتر منجر می‌شود.
ملاک‌های اولیه باید در اولین جلسه بررسی‌شود

اما درباره صحبت‌های مطرح شده در جلسات اول خواستگاری، بهتر است که ابتدا ملاک‌های اولیه در فرد مد نظر چک شود. ملاک‌های اولیه عبارتند از: ظاهر، تحصیلات، شغل، وضعیت مالی، فرهنگی و خانوادگی طرف مقابل. اگر در هرکدام از این موارد که قبلا بر اساس اولویت‌های شما مرتب شده است، فرد 50درصد آن ملاک را داشته باشد برای جلسات بیشتر جلو بروید. بدیهی است که اگر در دو یا سه ملاک اصلی شما، طرف مقابل زیر 50درصد بود، ادامه مسیر با این فرد توجیه ندارد.
مسائل تاثیرگذار در تصمیم‌گیری را پنهان نکنید

هر مسئله مهمی که می‌تواند در تصمیم‌گیری طرف مقابل اثر جدی بگذارد مانند ازدواج قبلی، تصمیم برای مهاجرت و مانند این‌ها حتما باید در جلسه اول خواستگاری بیان شود. این تصور که جلو می‌رویم و فرد را به خود وابسته می‌کنیم و بعد به او می‌گوییم، باوری 100 درصد اشتباه است و موجب آسیب رساندن هم به فرد مقابل و هم به خود شما خواهد شد.خراسان

نگار مظلوم‌حسینی| دانشجوی دکترای روان‌شناسی بالینی

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: