کد خبر: ۲۲۸۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۸ - 2019April 11
این مسئله نشان دهنده آن بوده که در زمینه اهدای بیشتر پلاسما اقدامات موثری از سوی سازمان‌های مربوطه انجام شده است
شفاآنلاین>سلامت> رئیس بخش پلاسما انتقال‌خون وصال درباره دفعات اهدای‌پلاسما و شرایط آن توضیح داد.

به گزارش شفاآنلاین، رضا محترمی رئیس و سوپروایزر بخش پلاسما انتقال خون وصال با بیان اینکه میزان اهدا کنندگان پلاسما در سال ۹۷ نسبت به سال گذشته افزایش خوبی داشته است، اظهار کرد: این مسئله نشان دهنده آن بوده که در زمینه اهدای بیشتر پلاسما اقدامات موثری از سوی سازمان‌های مربوطه انجام شده است.

هر فرد سالم سالیانه ۲۴ مرتبه می‌تواند پلاسمای خود را اهدا کند

رئیس و سوپروایزر بخش پلاسما انتقال خون وصال افزود: ما نیازمند افزایش آمار اهدا کنندگان پلاسما در کشور هستیم و شرایط (Conditions)در کشور باید به گونه‌ای باشد که افراد  مثل اهدای خون برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

وی درباره دفعات اهدای پلاسما در هر سال گفت: هر فرد سالم سالیانه ۲۴ مرتبه می‌تواند پلاسمای خود را اهدا کند و بعد از  ۷۲ ساعت پلاسما در بدن جایگزین می‌شود همچنین افراد هفته‌ای دو بار می‌توانند کاندید اهدای پلاسما شوند.

وی گفت: با رفع نیاز به پلاسما واردات داروی ویژه بیماران هموفیلی و کلیوی از بین می‌رود وخوشبختانه  امروزه کشور بی نیاز به واردات پلاسما و مشتقات خون است.

چقدر هر کیسه خون پلاسماست؟

محترمی افزود: هر فرد اهدا کننده حدود ۴۵۰ سی سی خون می‌دهد و اگر هماتیت و هموگلبین خون آن فرد نرمال باشد نصف کیسه خون اهدایی آن پلاسما است و در روش جداسازی خاصی ما می‌توانیم حجم بیشتری پلاسما دریافت کنیم تا نیازهایمان بر طرف شود.

وی یادآوری کرد: پلاسما یکی از مشتقات خون است که در دنیا بر روی آن تحقیقات و پژوهش‌های زیادی انجام می‌شود تا داروی موثری مانند فاکتور ۸ و ۹ جهت درمان بیماری‌های مختلف ساخته شود.

شرایط اهدای پلاسما بعد از اهدای خون

رئیس و سوپروایزر بخش پلاسما انتقال خون وصال گفت: کسی که اقدام به اهدای خون می‌کند بعد از مدت زمان هشت ساعت می‌‌تواند نسبت به اهدای پلاسمای خون خود اقدام کند.

وی ادامه داد: از پلاسمای خون می‌توان داروی IVIG که بسیار برای بیماران مهم و موثر است تولید کرد و از پلاسما برای تهیه آلبومین که در روند درمان بیماران کلیوی و سوختگی کاربرد دارد می‌توان استفاده کرد.

بی نیازی از داروهای مشتق پلاسما در دستور کار سازمان انتقال خون

محترمی افزود: همچنین پلاسما ماده اولیه فاکتورهای ۷ و ۸ است که این داروها ویژه بیماران هموفیلی تجویز می‌شوند و به همین دلیل در راستای اهدای پلاسما باید یک فرهنگ سازی مناسبی انجام شود تا اهدا کنندگان ما بدانند که اهدای پلاسما هیچ ضرری برای آنها ندارد بلکه باعث رفع نیاز بیماران(patients) هموفیلی و کلیوی می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌‌های سازمان انتقال خون بی نیازی از داروهای مشتق پلاسماست و ما نیازمند آن هستیم که آمار اهدا کنندگان پلاسما بیش از حال حاضر باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: