کاری چاشنی بسیار طعم دار و خوش عطری است که ارزش غذایی بالایی را دارا میباشد. ادویه کاری در واقع مخلوطی از چند چاشنی معطر از جمله هل، زردچوبه، گشنیز و .. میباشد
شفا آنلاین>تغذیه>کاری پلو یکی از پلوهای پر مصرف و پر طرفدار است که غذایی شیرازی محسوب میشود. به دلیل طعم عالی و دستور پخت آسانی که دارد این پلو در دیگر شهرها نیز با استقبال مواجه شده است. کاری پلو به دلیل داشتن ادویه کاری که طبع گرم و خشکی دارد فوق العاده خوش طعم و پر خاصیت میباشد. ادویه کاری از پر مصرفترین ادویهها در میان ما ایرانیان محسوب میشود که در انواع خورشها و پلوها به کار میرود.
به گزارش شفا آنلاین:کاری چاشنی بسیار طعم دار و خوش عطری است که ارزش غذایی بالایی را دارا میباشد. ادویه کاری در واقع مخلوطی از چند چاشنی معطر از جمله هل، زردچوبه، گشنیز و .. میباشد. خاستگاه اصلی این ادویه کشور هند میباشد که به دلیل خواص بی نظیرش به کشور ما نیز راه یافته است. ادویه کاری با خواص بی نظیری که دارد خواص دارویی درمانی فراوانی به غذاها بخشیده است.این ادویه با فواید فراوانش خاصیت ضد چربی دارد به این صورت که چربی غذاها را خنثی میکند و ضررهای آن را از بدن دفع میکند. ادویه کاری خواص فراوانی را به خود اختصاص داده که از مهمترین آنها میتوان به تقویت حاقظه، کاهش چین و چروک، لاغری سریع، عملکرد بهتر دستگاه گوارش و درمان بی خوابی اشاره کرد. ادویه گفته شده برای تمامی سنین از جمله کودکان فوق العاده مفید است و به دلیل ارزشمندی فراوانی که دارد به عنوان یک چاشنی غذایی پر خاصیت و ارزشمند در بازار تبدیل شده است. وجود چاشنیهای دیگر از جمله زعفران در این پلو بیشتر از ارزش غذایی جنبه درمانی به پلو داده است.
مواد لازم:
مرغ (پخته شده): ۶ قطعه
ادویه کاری: ۳ قاشق غذا خوری
برنج: ۴ پیمانه
سیب زمینی: ۳ عدد
نخود فرنگی: ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
زعفران (ساییده): ۱ قاشق چای خوری
روغن (حیوانی): ۳ قاشق غذا خوری
نمک: به مقدار نیاز
فلفل: به مقدار نیاز
زرد چوبه: به مقدار نیاز
آب: ۲ پیمانه
آموزش تهیه کاری پلو شیرازی مرحله به مرحله
مراحل پخت:
۱. ابتدا در یک ظرف مقداری روغن بریزید و سپس پیاز را در ابعاد کوچک خرد کرده و شروع به تفت دادن پیاز کنید.
۲. فراموش نکنید که نمک، فلفل و زردچوبه را نیز در مقادیر دلخواه به آن اضافه کنید.
۳. مرغ را هم میتوانید از قبل نیم پز کنید.
۴. بعد از طلایی شدن و پخت پیاز، مرغ پخته را نیز به تابه اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
۵. بعد از تفت کامل مرغ ۲ پیمانه آب نیز به مواد اضافه کنید.
۶. مواد را روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کم شود.
۷. بعد از کم شدن آب خورش مواد را مجددا با روغن حیوانی (روغن زیتون یا مایع) سرخ کنید و در آخر کاری و زعفران را نیز به آنها اضافه کنید.
۸. هنگام سرخ شدن مواد بهتر است که برنج را از قبل در آب نمک گذاشته و آن را بجوشانید و آبکشی کنید.
۹. سپس در قابلمهای مناسب ابتدا یک لایه برنج ریخته سپس مقداری از مواد را به همراه نخود فرنگی پخته در لابه لای پلو بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید.
۱۰. سپس پلو را روی شعله ملایم بگذارید تا با مواد مخلوط دم بکشد.
۱۱. در این هنگام سیب زمینیها را سرخ کرده و در ظرف جدا سرو کنید.
۱۲. بعد از دم کشیدن پلو میتوانید آن را سرو و نوش جان کنید.
نکات غذایی:
میزان استفاده از پودر کاری که آن را به کمترین یا بیشترین مقدار استفاده کنید کاملا به ذائقه غذایی شما بستگی دارد.
علاوه بر مرغ، ازگوشت یا حتی تن ماهی نیز میتوانید در تهیه پلو استفاده کنید.
در صورت تمایل نداشتن به استفاده از روغن حیوانی میتوانید از روغن زیتون و یا روغن سرخ کردنی استفاده کنید.
سیب زمینیها را میتوانید بعد از پخت غذا به همراه پلو میل کنید و میتوانید آنها را نیز سرخ کرده به غذا اضافه نمایید.غذالند: