محصولات ارگانیک از سایر محصولات سالمتراند اما به شرطی که واقعا ارگانیک بودن آنها تایید شده باشد با این حال به دلیل عدم اطلاع رسانی درست، قیمت بالاتر این محصولات و گاهی عدم نظارت مسئولین و سازمانهای مربوطه محصولات ارگانیک در کشور ما آنچنان که باید مورد توجه و استقبال قرار نگرفتهاند
شفا آنلاین>سلامت>ارگانیک به محصولاتی گفته میشود كه در تمام مراحل كاشت، پرورش و توليد آن از چرخههای سازگار با طبيعت استفاده میشود به این معنا که این نوع محصولات بدون سموم دفع آفات گیاهی، علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیاییاند و فقط با مواد طبیعی تهیه میشوند.
به گزارش
شفا آنلاین: محصولات ارگانیک از سایر محصولات سالمتراند اما به شرطی که واقعا ارگانیک بودن آنها تایید شده باشد با این حال به دلیل عدم اطلاع رسانی درست، قیمت بالاتر این محصولات و گاهی عدم نظارت مسئولین و سازمانهای مربوطه محصولات ارگانیک<
organic products> در کشور ما آنچنان که باید مورد توجه و استقبال قرار نگرفتهاند.
دکتر سید ضیا الدین مظهری، متخصص تغذیه درباره نقش محصولات ارگانیک در تغذیه سالم میگوید: اگر بتوانیم کودهای شیمیایی مضر و به طور کلی هرآنچه را که سلامتی را تهدید میکنند و تنها بر مبنای افزایش تولیدات در نظر گرفته شده است را کنار بگذاریم میتوانیم زندگی شاد و سالمی را داشته باشیم.وی میافزاید: مواد طبیعی و زمینهایی که به آنها مدتها کودهای شیمیایی داده نشده است میتوان مواد ارگانیک مورد استفاده را پرورش داد همچنین یکی از ویژگیهای که در تشخیص محصولات ارگانیک میتوانیم داشته باشیم تشخیص آنها مبنی بر نامنظم بودن آنها است به طور مثال کج و نامنظم بودن خیارهایی که در اصفهان چندسال پیش تولید میشد و در کنار طعم بسیار خوشمزه آن بو و عطر دلپذیری را به همراه داشت.
کاهش ابتلا به بیماری با محصولات ارگانیک
این متخصص تغذیه ادامه میدهد: در حال حاضر خیارهای درختی در زیر چادر پرورش میدهند که تنها از نظر ظاهری زیبا به نظر میرسند اما طعم خوبی ندارند و فرد به راحتی این تفاوت را درک میکند چرا که احساس ته مانده سم حتی با شستن و پوست کندن محصول هم احساس میشود.
مظهری تاکید میکند: استفاده از محصولات طبیعی و ارگانیک موجب شده تا بسیاری از بیمارهای خودایمنی، آلرژیها، حساسیتها و حتی سرطانها کاهش یابند. و یا حتی اگر مردم مجبورر به استفاده از محصولات شیمیایی هستند باید از محصولاتی استفاده کنند که توسط اداره استاندارد کشاورزی و سازمانهای نظارت بر تولید مواد غذایی تایید شده است.
وی تاکید میکند: مواد غذایی باید مورد امنیت و کنترل قرار گیرند تا مردم جامعه ما در معرض ابتلا به بیماری قرار نگیرند اما آنچه که بسیار حائز اهمیت است آگاهی یافتن خود مردم هم است به این معنا که باید به طعم، بو و شکل مواد غذایی که مصرف میکنند را تحت نظر و بررسی قرار دهند.
استفاده از محصولات تراریخته ممنوع
این متخصص تغذیه تاکید میکند: در حال حاضر استفاده از برخی مواد تراریخته باب شده است به این معنا که محصولات را دستگاری ژنتیکی میکنند در صورتی که مردم باید به این نتیجه برسند که سلامت این محصولات هنوز تایید نشده است بنابراین باید از خوردن آنها اجتناب کنند.چراکه در این محصولات برای افزایش مقدار تولید ژن محصولات دستکاری و تغییر داده شدهاند.
مظهری میگوید: اگر افراد در هر صورت تشخیص داده که محصولات در فاضلاب پرورش داده شدهاند باید از خرید آن خودداری کنند همچنین اگر محصول خریداری شده طعم و بوی طبیعی را نداشت و یا تغییر کرده بود باید از خوردن آنها اجتناب کنند به طور مثال ماست، دوغ یا سس مایونزی که هفتهها بدون تغییر باقی میماند فرد باید این سوال را از خود بپرسد که چرا این مواد غذایی پس از دو هفته بدون کپک هستند؟ که این میتواند نشانهای از وجود مواد نگهدارند و افزودنی بیش از حد مجاز باشد.
وی عنوان میکند: رسانهها، مجلات، رادیو و تلویزیون در آگاه سازی مردم بسیار نقش مهمی را برعهده دارند به این صورت که باید به مردم اطلاع دهند در زمانی که ماست، دوغ و سایر مواد خوراکی بیش از عرف ماندگار شدهاند یا بو و طعم طبیعی را ندارند باید از خوردن آنها پرهیز کنند همچنین مردم باید آگاهی پیدا کنند که در مصرف مواد غذایی تنها به دنبال زیبایی نباشند بلکه محصولاتی را انتخاب کنند که ضامن سلامتی آنها باشد.
تولید محصولات ارگانیک شرایط سختی دارد
در ادامه دکتر غلامرضا اصغری، رئیس سازمان غذا و دارو درباره محصولات ارگانیک میگوید: برخی از افراد ادعای ارگانیک بودن محصولات غذایی خود را دارند در صورتی که باید ارگانیک بودن محصول محرز باشد و سپس بر روی محصولات برچسب ارگانیک را نصب کنند.
وی با بیان اینکه تولید محصول ارگانیک شرایط سختی دارد، می افزاید: در تولید محصولات ارگانیک کود شیمیایی و سم استفاده نمیشود همچنین راهنماهای برچسبگذاری محصولات ارگانیک، مشخص میکنند چه فرآوردههایی اجازه برچسبگذاری ارگانیک را دارند.
محصولات ارگانیک باید مهر تائیدیه وزارت بهداشت داشته باشند
در ادامه ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر تبلیغ محصولات ارگانیک در فضای مجازی در پیشگیری از بیماریها میگوید: در مصرف محصولات ارگانیک نباید زیادهروی شود و حتی باید برخورد علمی و متعادلی برای تبلیغ غیرمجاز صورت گیرد چراکه در مواقعی که محصولات ارگانیک واقعا در آنها رعایت اصول علمی و فنی شده است به این معنا که دارای بستهبندی و شماره پرونده از وزرات بهداشت باشند مشکلی بر استفاده از آنها نیست.
حریرچی ادامه میدهد: محصولاتی که به نام ارگانیک به فروش میرسند اما دارای بستهبندی نیستند و مهر و تائیدیه لازم را از سوی وزارت بهداشت ندارند، مردم نباید خریداری کنند همچنین در خصوص فواید و مضرات استفاده از محصولات ارگانیک مردم باید به سایتهای علمی و مراجع معتبر مراجعه کنند.
محصولات ارگانیک فلهای نیستند
محمد حسین کریمی؛ رئیس گروه محصولات گواهی شده و ارگانیک دفتر محیط زیست و سلامت غذا با بیان اینکه نشان ارگانیک زیستی ۱۱ هزار هنوز توسط سازمان ملی استاندارد به فردی در کشور ما داده نشده، است، میگوید: از طریق سازمان ملی استاندارد گواهیهایی به شرکتهای بازرسی جهت بررسی محصولات ارگانیک داده میشود.
وی میافزاید: صلاحیت استاندارد شرکتهای بازرسی از طریق سازمان ملی استاندارد یا مرکز ملی تایید صلاحیت استاندارد تایید میشود که در کشور ما مجموعا ۶ یا ۷ شرکت هستند بنابراین در شماره پرونده شرکت زیر گواهی محصولات ارگانیک این نشان قابل مشاهده است.
رئیس گروه محصولات گواهی شده و ارگانیک دفتر محیط زیست و سلامت غذا یادآور میشود:محصولات ارگانیک به صورت بسته بندی هستند و گواهی ارگانیک باید برای آن تایید شده باشد چراکه به هیچ عنوان محصولات ارگانیک به صورت فلهای نداریم و نباید عرضه شوند.