شفا آنلاين-مصرف برخی سبزیجات به ویژه انواع کلم در مبتلایان به انواع گواتر منجر به تشدید آن و مداومت به استفاده موجب بروز آن می شود.
به گزارش
شفا آنلاين،فریبا محسنی، متخصص داخلی و فوق تخصص غدد و متابولیسم
افزود: کلمها به ویژه کلم بروکلی و بروکسل با داشتن نوعی ماده به نام
تیوسیانات با ایجاد نوعی حالت رقابتی در جذب ید موجود در مواد غذایی در
سطوح سلولی، منجر به افزایش شدت گواتر در افراد می شود.
وی
با بیان اینکه مصرف روزانه یک قاشق چای خوری نمک یددار مانع از بروز گواتر
می شود، تاکید کرد: در حال حاضر کمبود ید همچنان، شایع ترین علت ایجاد
بیماری گواتر در جهان است و به همین منظور افراد بلکه به دلایل مختلف همچون
داشتن مشکلات قلبی، کلیوی و فشار خون منع مصرف نمک دارند می توانند با
مصرف ماهی و میگو به میزان یک الی 2 دفعه در هفته، ید مورد نیاز بدن را
تامین کنند و این در حالی است که بدن انسان به طور طبیعی روزانه فقط به 150
میکروگرم ید نیاز دارد که در صورت نرسیدن به مقادیر بسیار ناچیز از این
عنصر، غده تیروئید دچار اختلال در عملکرد شده و خطر گواتر آن را تهدید
میکند.
فریبا محسنی علت انتخاب شیوه جراحی برای
رفع گواتر شدید را سریع و کم عارضه بودن این درمان نسبت به شیوه ید
رادیواکتیو عنوان کرد و افزود: در شیوه ید رادیواکتیو برای رفع تمام آثار
اشعه ساطع شده به بدن حداقل 6 الی 1 سال باید صبر کرد و این امر می تواند
برای خانم هایی که قصد بارداری دارند به صورت ایجاد عوارض جنینی بر روی
جنین در دوران بارداری اثر گذارد.