یکی از خواص گوجه فرنگی خشک شده کمک به حفظ سلامت قلب است. گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان است و به دلیل کاهش التهاب رگهای خونی برای سلامت قلب مفید است.
شفاآنلاین>
سلامت>
تنظیم فشار خون، پیشگیری از حمله قلبی، پیشگیری از سرطان پروستات و حفظ سلامت پوست از مهمترین خواص گوجه فرنگی خشک شده به شمار میآیند. گوجه فرنگی را میتوان در نور خورشید و یا داخل فر خشک کرد.
به گزارش
شفاآنلاین، گوجه فرنگی<
tomato> دارای مواد مغذی بسیاری از جمله آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین C، ویتاومین B، فیبر و ... است و اضافه کردن آن به رژیم غذایی برای حفظ سلامت بدن موثر است، اما متاسفانه گوجه فرنگی به دلیل رطوبت بالای آن به سرعت فاسد میشود و نمیتوان برای مدت طولانی آن را نگهداری کرد. یک روش برای نگه داری گوجه فرنگی برای مدت طولانی ترخشک کردن آن است. گوجه فرنگی خشک شده دارای بو و طعم خوبی است و میتوان از آن در آشپزی استفاده کرد. در این مقاله به بررسی خواص گوجه فرنگی خشک شده و نحوه خشک کردن آن در خانه میپردازیم.
مهمترین خواص گوجه فرنگی خشک شده
۱. حاوی مواد مغذی مفید
یک فنجان گوجه فرنگی خشک شده دارای ۱۳۹ کالری، ۸ گرم پروتئین و ۷ گرم فیبر است. مردان و زنان میتوانند مقدار قابل توجهی از پروتئین و فیبر مورد نیاز بدن را از گوجه فرنگی دریافت کنند. همچنین گوجه فرنگی دارای پتاسیم است که برای انقباض عضلات ضروری است. گوجه فرنگی حاوی آهن و ویتامین B است. ویتامین B برای تبدیل غذا به انرژی، حفظ سیستم عصبی و سلامت پوست ضروری است. همچنین دارای ویتامین K است که برای لخته سازی خون ضروری است.
۲. سلامت قلب و تنظیم فشار خون
یکی از خواص گوجه فرنگی خشک شده کمک به حفظ سلامت قلب است. گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان است و به دلیل کاهش التهاب رگهای خونی برای سلامت قلب مفید است. همچنین گوجه فرنگی حاوی کلسیم و منیزیم است. کلسیم علاوه بر اینکه به استحکام استخوانها کمک میکند انقباض عضلات قلب را تحریک میکند. منیزیم نقش متضاد کلسیم دارد و باعث میشود عضلات منبسط شوند. کلسیم و منیزیم با هماهنگ سازی انقباض و انبساط دیواره رگهای خونی فشار خون را تنظیم میکنند.
۳. پیشگیری از حمله قلبی
یکی دیگر از خواص گوجه فرنگی خشک شده پیشگیری از حمله قلبی است. گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن لیکوپن از ایجاد کلسترول بد و پلاکهای چربی<Fat> پیشگیری میکند و برای جلوگیری از حمله قلبی موثر است.
۴. جلوگیری از کم خونی فقر آهن
یکی از مهمترین خواص گوجه فرنگی خشک شده پیشگیری ار فقر آهن است. هر نصف فنجان گوجه فرنگی خشک شده ۲.۵ میلی گرم آهن دارد. آهن ماده معدنی در هموگلوبین و جز سازنده گلبولهای قرمز خون است. گلبولهای قرمز اکسیژن را به سلولهای بدن میرسانند. کمبود آهن میتواند به علائمی همچون خستگی، ضعف عضلانی و عفونتهای مکرر منجر شود. ویتامین C. به جذب آهن از مواد غذایی کمک میکند. نصف لیوان گوجه فرنگی دارای ۱۱ میلی گرم ویتامین C. است.
۵. پیشگیری از سرطان پروستات
یکی دیگر از خواص گوجه فرنگی خشک شده کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات است. بر اساس نتایج تحقیقات پژوهشگران ایتالیایی یک رژیم غذایی غنی از گوجه فرنگی در پیشگیری از سرطان پروستات موثر است. بر اساس این تحقیقات زمانیکه گوجه فرنگی خشک شده همراه با دانهها و پوست آن پخته شود، خاصیت ضد سرطانی آن بیشتر است و از پیشرفت تومورهای پروستات پیشگیری میکند.
۶. تناسب اندام
گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن فیبر برای مدت طولانی احساس سیری ایجاد میکند، از اینرو به کنترل وزن کمک میکند. همچنین میوه و سبزیجات از جمله گوجه فرنگی دارای لیکوپن هستند و با کاهش هورمون اشتها باعث میشود تا افراد احساس سیری داشته باشند.
۷. محافظ پوست
مصرف گوجه فرنگی مانند یک ضد آفتاب از پوست در مقابل پرتوهای ماورا بنفش خورشید محافظت میکند. آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی خشک شده به ایجاد طراوت و پیشگیری از چین و چروک زود هنگام پوست کمک میکند. همچنین گوجه فرنگی خشک یا پخته توانایی بدن برای ترمیم سوختگی را افزایش میدهد و مصرف گوجه فرنگی برای افرادی که دچار سوختگیهای پوستی شده اند میتواند مفید باشد.
۸. دردهای جراحی
یکی از شگفت انگیزترین خواص گوجه فرنگی خشک شده، کاهش دردهای بعد از جراحی شکمی به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از ترشح دستهای از پروتئینها که باعث تشکیل بافتهای غیر طبیعی و چسبنده داخل شکم میشود، پیشگیری میکند. این بافتها باعث دردهای شکمی میشوند و در برخی مواقع باعث انسداد روده و مثانه و حتی نازایی در زنان میشوند. داشتن یک رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی به کنترل تشکیل این بافتهای شکمی کمک میکند.
میتوان گوجه فرنگی خشک شده را مطابق با یکی از روشهای زیر تهیه کرد:
۱. خشک کردن گوجه فرنگی در فر
درجه فر را روی کمترین مقدار ۱۰۰-۱۲۰ درجه تنظیم کنید.
گوجه فرنگی را ۴ قسمت کنید، سپس آنها را به روغن زیتون، نمک و فلفل آغشته کنید.
گوجه فرنگیها را داخل سینی فر بچینید، به طوریکه قسمت برش خوردهی آن رو به بالا باشد.
آنها را به مدت ۴ ساعت در فر قرار دهید تا خشک شوند، زمانی گوجه فرنگیها را از فر خارج کنید که آب آن کاملا گرفته شده باشد، اما همچنان حالت انعطاف پذیری داشته باشد و شکننده نباشند.
گوجه فرنگیهای خشک شده را در ظرفهای در بسته و در یخچال نگهداری کنید.
۲. خشک کردن در مقابل نور خورشید
خشک کردن با نور خورشید یک روش سنتی برای نگه داری گوجه فرنگی برای مدت طولانیتر و استفاده از آن است. گوجه فرنگیها را ورقه ورقه کنید و چند روز در مقابل نور خورشید قرار دهید تا خشک شود.ستاره