کد خبر: ۲۲۵۱۲۶
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - 2019March 03
در رابطه با صدا و محیط زیست آنچه که مطرح می شود مقوله آلودگی صوتی است. آلودگی صوتی عبارت است از شرایطی که در آن بهداشت عمومی، رفاه، راحتی و آسایش زندگی انسان و یا محیط اطراف او در اثر سروصدا تحت تاثیر قرار می گیرد به حدی که نتایج این آلودگی صوتی غیر قابل قبول باشد
شفا آنلاین>اجتماعی>   صدا جز لاینفک زندگی انسان هاست، صداهای مختلف شدت و فرکانس های متفاوتی دارند.

به گزارش شفا آنلاین:در رابطه با صدا و محیط زیست آنچه که مطرح می شود مقوله آلودگی صوتی است. آلودگی صوتی عبارت است از شرایطی که در آن بهداشت عمومی، رفاه، راحتی و آسایش زندگی انسان و یا محیط اطراف او در اثر سروصدا تحت تاثیر قرار می گیرد به حدی که نتایج این آلودگی صوتی غیر قابل قبول باشد.

از جمله اثرات منفی این پدیده می توان به افت شنوایی، عدم تمرکز، خستگی، کاهش توانایی حرفه ای و... اشاره کرد. این پدیده حتی بر روی حیات دریایی نیز اثرات مخرب و زیانباری را بر جای می گذارد.

بر اساس این گزارش، مطالعات مختلف در ایران نشان داده که اصفهان، تهران و چند شهر دیگر در مقایسه با استانداردهای زیست محیطی در اغلب ایستگاه های اندازه گیری این شهرها، سر و صدای بالاتر از حد استاندارد دارند. ضمن اینکه شهر اصفهان از آلودگی صوتی بالایی برخوردار است و در اکثر موارد بالاتر از استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران است.

به صورت کلی برای کاهش اثرات زیانبار صدا و آلودگی های ناشی از آن یکسری قوانین و مقرراتی در همه کشورها از جمله ایران تعیین شده است که باعث کنترل صدا می شود.

حد مجاز آلودگی صوتی در ایران

بر اساس آیین‌نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی که توسط هیات وزیران تصویب شده است، تراز متوسط استاندارد روزانه آلودگی صوتی - بین ساعت ۷ تا ۲۲ - در پهنه‌های مسکونی ۵۵ دسی‌بل و تراز متوسط استاندار شبانه آن - بین ساعت ۲۲ تا ۷ - ۴۵ دسی‌بل است.

ضمن اینکه بر این اساس، پهنه‌های مسکونی عبارتند از پهنه‌هایی که کاربری غالب آن‌ها مسکونی و کارکرد اصلی آن سکونت است و کاربری‌های مربوط به فعالیت‌های پشتیبان برای تامین نیازهای روزمره و اولیه ساکنان محلات را نیز در خود جای داده‌اند. در این پهنه تامین آسایش و امنیت ساکنان مبنای انتخاب کاربری‌های مجاز به استقرار است.

حدود مجاز استاندارد روزانه صوت - بین ساعت ۷ تا ۲۲- در پهنه‌های صنعتی ۷۵ دسی‌بل و تراز متوسط استاندار شبانه - بین ساعت ۲۲  تا ۷ - نیز ۶۵ دسی‌بل پیش‌بینی شده است.

بر اساس آیین‌نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی، پهنه صنعتی پهنه‌ای است که کاربری صنعتی دارد و طبق ضوابط محیط زیست استقرار صنایع این پهنه در شهرها مجاز نیست و باید با فاصله مناسب بیرون از شهر یا نواحی مسکونی قرار گیرند.

همچنین تراز متوسط استاندارد روزانه صوت -  بین ساعت ۷ تا ۲۲ - و تراز متوسط استاندارد شبانه آن - بین ساعت ۲۲ تا ۷- در پهنه های تجاری - اداری به ترتیب ۶۵ و ۵۵ دسی‌بل است. پهنه تجاری - اداری به قسمت‌هایی از شهر گفته می‌شود که عمدتاً دارای کاربری تجاری صرف یا کاربری‌های مرتبط با آن باشد. بازارها و پاساژها در این پهنه قرار می‌گیرند.

در پهنه‌بندی‌های شهری، پهنه‌ای به اسم پهنه مختلط نیز وجود دارد که عبارت است از پهنه‌ای که فضاهای زیادی از کار و فعالیت در بافت‌های مسکونی پدید آمده و از استقرار توأمان کارکردهای سکونت، کار و فعالیت شکل گرفته است. متوسط استاندارد روزانه صوت در این پهنه ۶۰ و تراز متوسط شبانه آن ۵۰ دسی‌بل پیش‌بینی شده است.

این آیین نامه اجرایی در حالی به تصویب رسیده است که پیش از این گزارش ها حکایت از آن داشت که در شهرهای بزرگ ایران میزان آلودگی صوتی ۲۰ برابر حد مجاز است.

بر اساس این گزارش، باید توجه داشت که آلودگی صوتی عوارضی همچون سقط جنین، افزایش فشار خون، سکته قلبی، افت شنوایی و کاهش راندمان کار را به همراه دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: