کد خبر: ۲۲۴۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - 2019February 27
تولید محصولات غذایی و آشامیدنی سال‌ها قبل کار آسان‌تری بود چراکه نظارت به این میزان و دقت نبود و اقلام مصرفی کمتر بود، اما امروز تعداد تولیدکنندگان بسیار افزایش پیدا کرده است و با روش‌های سنتی نظارت بر سلامت محصولات ممکن نیست و اگر بخواهیم از سیستم سنتی استفاده کنیم قادر نخواهیم بود نظارت کافی داشته باشیم
شفاآنلاین>سلامت> رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش نرخ ارز و تبدیل آن بر قاچاق معکوس و تقلب، گفت: «به دلیل اختلاف نرخ ارز قاچاق و تقلب به‌سرعت در حال افزایش است و به دنبال این موضوع بسیاری از برند‌های تقلبی می‌توانند وارد بازار شوند و به تولیدکنندگان و سلامت مردم آسیب بزنند.»

به گزارش شفاآنلاین، مهدی پیرصالحی در مراسم رونمایی از سامانه پروانه بهداشتی تولید و واردات در TTAC سازمان غذا و دارو گفت: «تولید محصولات غذایی و آشامیدنی سال‌ها قبل کار آسان‌تری بود چراکه نظارت به این میزان و دقت نبود و اقلام مصرفی کمتر بود، اما امروز تعداد تولیدکنندگان بسیار افزایش پیدا کرده است و با روش‌های سنتی نظارت بر سلامت محصولات ممکن نیست و اگر بخواهیم از سیستم سنتی استفاده کنیم قادر نخواهیم بود نظارت کافی داشته باشیم.»

سامانه غذا سال ۹۸ راه‌اندازی شود
وی افزود: «سامانه‌های الکترونیکی در کشور وجود دارد و از اواسط دهه ۸۰ سامانه اصالت و پیگیری کالا ایجاد شد و سال ۹۲ این سامانه الکترونیکی سازمان غذا و دارو به‌طور جدی به فعالیت خود ادامه می‌دهد و در حوزه دارو(medicine) بسیار موفق‌تر از سایر حوزه‌ها عمل شده است، البته این سامانه هنوز اشکالاتی دارد.» پیرصالحی اظهار کرد: «امروز نیاز به استفاده از سامانه‌های الکترونیکی در کشور جدی شده و سامانه‌های الکترونیکی در حوزه‌ها و نهاد‌های مختلف باید به‌سرعت به یکدیگر متصل شوند.» پیرصالحی افزود: «سامانه الکترونیکی سازمان غذا و دارو باید به سامانه وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک متصل شود تا فرآیند‌ها تسهیل پیدا کنند و روند نظارت با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.»

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: «مسئولان فنی در شرکت‌ها نباید گرفتار وارد کردن اطلاعات در سامانه‌های مختلف در کشور شوند. به عنوان مثال نباید یک مسئول فنی مجبور شود اطلاعات را در سامانه سازمان غذا و دارو، گمرک و وزارت صمت وارد کند و باید با اتصال سامانه‌ها کاری کنیم که یک مسئول فنی اطلاعات را یک بار در سامانه الکترونیکی وارد کند و نهاد‌های مربوطه از آن اطلاعات استفاده کنند.»

وی با تاکید بر لزوم راه‌اندازی هرچه زودتر سامانه TTAC در حوزه غذا در سراسر کشور گفت: «نهاد‌های بیرونی و نظارتی انتظار دارند تا پیش از آغاز سال ۹۹ کالا‌های داخلی و وارداتی دارای کد‌های ردیابی و رهگیری باشند.»

افزایش قاچاق با بالا رفتن نرخ ارز
پیرصالحی با اشاره به افزایش نرخ ارز و تبدیل آن بر قاچاق معکوس و تقلب، گفت: «به دلیل اختلاف نرخ ارز قاچاق و تقلب به‌سرعت در حال افزایش است و به دنبال این موضوع بسیاری برند‌های تقلبی می‌توانند وارد بازار شوند و به تولیدکنندگان و سلامت مردم آسیب بزنند. البته برخی از قاچاق و تقلب‌ها هدف‌گذاری شده است تا اعتماد مردم به نظام و سیستم‌های سلامت از بین برود.»

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی و آموزش نحوه درست استفاده از سامانه‌های ردیابی و رهگیری کالا گفت: «مردم باید بدانند که برچسب اصالت روی کالا نشان از اصالت کالا نیست چراکه برچسب زدن روی محصولات ساده بوده و برچسب‌های تقلبی در بازار بسیار زیاد است و مردم باید اصالت کالا را به کمک سامانه TTAC استعلام کنند.» رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «به کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی و شرکت‌های پشتیبان تلاش کنیم زمان پایلوت سامانه پروانه بهداشتی تولید و واردات بر حوزه غذا را کوتاه کنیم.»

پیرصالحی افزود: «ما امروز باید نگاه نقادانه به سامانه سازمان غذا و دارو داشته باشیم چراکه منفعت ما در این است که هرچه زودتر نقایص و معایب سامانه را برطرف کنیم چراکه بدون سامانه الکترونیکی ما در اتاق تاریک قدم می‌زنیم، اما در صورتی که اطلاعات موجود در سامانه سازمان غذا و دارو وارد شود تصمیم‌گیری برای ما و شرکت‌های تولیدی آسان‌تر و بهتر خواهد بود.»

برچسب‌گذاری مواد غذایی از ابتدای سال ۹۹
مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز در مراسم رونمایی از سامانه پروانه بهداشتی تولید و واردات در TTAC سازمان غذا و دارو اظهار کرد: «یکی از رویکردهای اداره‌ کل غذا این بوده است که سامانه واحدی در حوزه غذا داشته باشیم تا تمام فرآیندها ازجمله صدور پروانه تاسیس، بهره‌برداری، ساخت و بازرسی و شکایات از طریق این سامانه انجام شود.»

وحید مفید افزود: «راه‌اندازی سامانه واحد به وحدت رویه ما کمک می‌کند و خوشبختانه ما تاکنون بیشترین تفویض‌ها را بین اداره کل‌های سازمان غذا و دارو داشته‌ایم و فقط پروانه شیر خشک و حشره‌کش‌ها را در سازمان صادر می‌کنیم و در این راستا برنامه داریم تا پس از استانداردسازی صدور این پروانه‌ها را نیز به دانشگاه‌های علوم پزشکی تفویض کنیم در این صورت تمام دانشگاه‌ها یکسان و بر اساس یک استاندارد(Standard) پروانه‌ها را صادر می‌کنند.»

وی به فواید راه‌اندازی سامانه الکترونیکی TTAC در حوزه غذا اشاره کرد و گفت: «در صورتی که سامانه واحدی در حوزه غذا داشته باشیم، این سامانه مجوز و صدور پروانه را تایید می‌کند و اگر محصولی با استانداردها مغایرت داشته باشد، سامانه اجازه اعطای مجوز را نمی‌دهد.»

مفید ادامه داد: «همچنین به کمک سامانه الکترونیکی به‌صورت آنلاین به محصولات تولید شده دسترسی پیدا می‌کنیم و آمار مواد غذایی مرجوعی را به‌روز در اختیار داریم.» وی با اشاره به آغاز به کار سامانه TTAC در حوزه غذا و دارو گفت: «سامانه پروانه بهداشتی تولید و واردات غذا در سازمان غذا و دارو از امروز آغاز به کار می‌کند و ۳ دانشگاه علوم پزشکی در استان تهران این طرح را به‌صورت پایلوت اجرایی می‌کنند.» مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: «تا پایان سال ۹۸ این سامانه TTAC در حوزه غذا در کشور توسعه پیدا می‌کند و برنامه داریم از ابتدای سال ۹۹ همه محصولات غذایی و آشامیدنی در سامانه TTAC سازمان غذا و دارو ثبت شوند؛ به عبارتی محصولات غذایی و آشامیدنی دارای کد اصالت کالا شوند و تقلبی یا قاچاق بودن محصولات را بتوان آنلاین بررسی کرد.»سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: