مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در پیشگیری از اضطراب، طراوت و جوان سازی پوست موثر دانست.به گزارش شفاآنلاین، تهچین کشمش و لپه یکی از غذاهای سنتی سمنان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، فولاد، سلنیوم، فیبر، فسفر، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، اسیدچرب امگا ۳ و ۶، اسید آمینه تریپتوفان، گوگرد، سولفور و ... است.برای بررسی خواص تهچین کشمش و لپه سمنان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) مطالبی را عنوان نمودند.مهمترین خواص تهچین کشمش و لپه سمنانحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص تهچین کشمش و لپه سمنان گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.وی افزود: تهچین کشمش و لپه سمنان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف تهچین کشمش و لپه سمنان موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ لذا از آلزایمر پیشگیری میکند.عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.وی گفت: تهچین کشمش و لپه سمنان به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در خون و دستگاه گوارش میشود؛ لذا نشاطآور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری(prevention) میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.عظمایی افزود: تهچین کشمش و لپه سمنان برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار مفید و اثربخش است.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این غذا میتوان به بهبود سندروم پیش از قاعدگی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.وی بیان کرد: تهچین کشمش و لپه سمنان موجب تقویت بینایی میشود؛ همچنین از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
مواد لازم تهچین کشمش و لپه سمنان
-برنج ۵ پیمانه
-پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
-سینه مرغ یک کیلو
-کشمش پلویی یک پیمانه
-تخم مرغ ۴-۳ عدد
-لپه یک پیمانه
-ماست چکیده ۵-۴ قاشق غذاخوری
-پیاز متوسط ۲ عدد
-زعفران دمکرده به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
طرز تهیه تهچین کشمش و لپه سمنان
-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را میشوییم و خیس میکنیم.
-سپس آن را به صورت کته یا آبکش میپزیم.
-پودر سبوس برنج را به آن اضافه میکنیم.
-لپه را جداگانه با آب میپزیم.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و با روغن تفت میدهیم.
-مرغ خرد کرده را به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم.
-آب را به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بپزد.
-هنگامی که مرغ پخته شد آن را ریش ریش میکنیم.
-کشمش را که از قبل در آب خیس کردهایم، در مقدار کمی روغن تفت میدهیم.
-در یک کاسه تخممرغ را با چنگال هم میزنیم.
-سپس ماست را به تخممرغ همزده اضافه میکنیم.
-مقداری زعفران دمکرده و روغن را به آن اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
-در این مرحله کف قابلمه مواد تهچین شامل ماست، تخممرغ و زعفران را میریزیم.
-داخل قابلمه مقداری برنج میریزیم.
-مرغ ریش ریش شده را روی آن قرار میدهیم.
-سپس یک لایه لپه و یک لایه کشمش میریزیم.
-بقیه برنج را روی مواد میریزیم و صبر میکنیم تا غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیفتد.