طی ۱۰ سال آینده شاهد رشد ۶۹ درصدی سرطان در سراسر جهان خواهیم بود و این میزان رشد در ایران ۱۱۵ درصد خواهد بود که مهمترین علت آن افزایش سن جمعیت است
شفاآنلاین>
سلامت>
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: تقریبا ۱.۵ درصد درآمد بشر در کل دنیا صرف درمان سرطانها و در ایران بیش از ۲ درصد کل هزینههای حوزه سلامت مستقیما برای درمان این بیماری پرداخت میشود.
به گزارش
شفاآنلاین،دکتر ایرج حریرچی در مراسم افتتاحیه چهاردهمین کنگره بین المللی سرطان پستان و چهارمین کنگره بین المللی سرطانهای دستگاه گوارش که با حضوردکتر آقاجانی - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر ظفرقندی - رئیس سازمان نظام پزشکی، دکتر اکبری - رئیس مرکز تحقیقات سرطان<
Cancer> دانشگاه و جمعی از متخصصان، صاحبنظران و پیشکسوتان این حوزه روز گذشته (2 اسفندماه) در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، سرطان را بیماری عصر ذکر و اظهارکرد: در سال ۲۰۰۰ تعداد مبتلایان به سرطان در جهان ۱۰ میلیون نفر بود که این آمار در سال ۲۰۱۴ به ۱۵ میلیون نفر، سال ۲۰۳۰ به ۲۵ میلیون نفر و سال ۲۰۴۰ به ۳۰ میلیون خواهد رسید.
وی با تاکید بر تعیین افقهای ۱۰ ساله برای این بیماری اظهارکرد: طی ۱۰ سال آینده شاهد رشد ۶۹ درصدی سرطان در سراسر جهان خواهیم بود و این میزان رشد در ایران ۱۱۵ درصد خواهد بود که مهمترین علت آن افزایش سن جمعیت است .
حریرچی با بیان این مطلب که در افق ۱۰ ساله شاهد رشد سرطانها در کشور خواهیم بود، گفت: این موضوع اجتناب ناپذیر است ولی باید آمادگی لازم در این زمینه را داشته باشیم و سعی کنیم سرعت رشد آن و یا احتمال ابتلا به سرطانهای خطرناک را کاهش دهیم.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه اظهار کرد: در دنیا اگر به ازای یک سال طول عمر باکیفیت بیمار یک برابر درآمد سرانه هزینه درمان شود امری منطقی است و درصورتی که بیش از ۳ برابر باشد این نوع درمان غیر منطقی محسوب می شود.
وی با اشاره به کاهش ۷ درصدی میزان استفاده مردم از خدمات بهداشتی و درمانی در سال ۹۱ و وضعیت اقتصادی و متوسط درآمد خانوارهای شهری و روستایی اظهارکرد: در ۳۰ سال گذشته حدود ۴.۵ درصد از فقرای جدید بر اثر صرف هزینههای کمرشکن درمان برخی از بیماریها ایجاد شدهاند و فقر ناشی از بیماری جزو بدترین فقرهاست.
به گفته قائم مقام وزیر بهداشت، هزینههای کمرشکن درمان بیماری وقتی است که افراد ۴۰ درصد از درآمد خود را صرف هزینه های درمانی کنند و ۲.۲ درصد مردم دچار هزینه های کمرشکن درمانی میشوند .
دکتر حریرچی سه چهارم علل افزایش سرطانهای قابل پیشگیری را ناشی از تغییرات سبک زندگی امروزی برشمرد و خاطرنشان کرد: پس از اجرای طرح تحول سلامت<Health> میزان مواجهه با هزینههای فقرزای سلامت یعنی کسانی که به دلیل بیماری و هزینههای درمانی زیر خط فقر قرار گرفتند، از ۰.۸ درصد در سال ۹۱ به ۰.۵۱ درصد در سال ۹۵ رسیده است.
دکتر حریرچی سرطان را یک بیماری قابل توجه و دومین عامل مرگ و میر در کشور برشمرد که هزینههای کمرشکن درمانی را به حوزه سلامت و خانواده تحمیل میکند و خاطرنشان کرد: متاسفانه در ۱۰ سال آینده شاهد افزایش ابتلا به سرطان در جمعیت خواهیم بود و بسیاری از ریسک فاکتورها را نمی توانیم، تغییر دهیماما باید خرید راهبردی عاقلانه و منطقی در این زمینه انجام دهیم و تا به وضعیت کلی بیمار و خانواده وی در درمانها توجه نداشته باشیم نمیتوانیم بهدرستی تصمیم بگیریم.
قائم مقام وزیر بهداشت در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از تلاشهای دکتر سید علی ملک حسینی چهره ماندگار پزشکی و پدر پیوند کبد ایران به بیان ویژگیهای بارز شخصیتی وی پرداخت و وی را الگوی تمام نمای علم و اخلاق و ایمان وایثار برشمرد.
در ادامه مراسم دکتر ظفرقندی - رئیس سازمان نظام پزشکی - با اشاره به خدمات ارزشمند دکتر ملک حسینی در عرصه پزشکی و پیوند کبد و راه اندازی بخشهای مهم جراحی، وی را الگوی بارز اخلاق و رفتار برشمرد که تشنه خدمت به بیماران و همنوعان خود است و از درمان و خدمت به بیماران لذت می برد.
دکتر ظفرقندی با اشاره به اهمیت رابط پزشک و بیمار که اساس کار طبابت است، خاطرنشان کرد: سرمایه های اجتماعی نظیر دکتر ملک حسینی را باید به نسل جوان و جامعه شناساند. باید الگوسازی و تحلیل کنیم که می توان با تمامی مشقات و سختی ها به توفیقات عالیه دست یافت و با توکل به خداوند و رعایت اخلاق به خدمت رسانی پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به تلاشهای اثرگذار و نگاه کارشناسی دکتر اکبری در حوزه درمان سرطانها تاکید کرد: در حوزه درمان سرطان باید کارهای کلان انجام داد که این کارها می تواند یک جمعیت را نجات دهد. متاسفانه ابتلا به سرطان در حال افزایش است و شاهد افزایش ۲۸ درصدی شیوع ابتلا به سرطان از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ هستیم . این شیوع در جوامع کمتر توسعه یافته بیشتر مشاهده می شود بنابراین سرطان به پیشرفت و توسعه و سبک زندگی ارتباط دارد.
ظفرقندی با اشاره به این که در حوزه سلامت در دنیا بیشترین هزینه ها صرف درمان سرطانها می شود، بیشترین عمر از دست رقته در کشور را بر اثر تروما عنوان کرد و جوانان را بیشترین قربانی تروما برشمرد و تاکید کرد: پزشکی بدون حل مشکلات اجتماعی موفق نمی شود و در بحث تروما و سرطان اگر علت آنها را اصلاح و رفع نکنیم صرفا به درمان علامت پرداخته ایم .
رییس سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: با توجه به تشخیص زودرس، بهبود روشهای درمانی و تشخیصی و پیشرفتهای صورت گرفته ارزیابی ها نشان می دهد که در ۱۰ سال آینده ۳۰ درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان کاهش یافته و بقای به زندگی افزایش پیدا می کند.
وی در خاتمه سخنان خود اظهار امیدواری کرد که با همکاری تمامی متخصصان و سازمانها و سیاستگذاران برنامه ریزی دقیقی برای رفع مشکلات انجام شود.
در ادامه مراسم دکتر شهریور - فرماندار شمیرانات- نیز ضمن با اشاره به ویژگیهای بارز شخیصتی دکتر ملک حسینی از تلاشها و زحمات این استاد برجسته قدردانی کرد و وی را الگویی بی بدیل برای جوانان برشمرد.
دکتر ملک حسینی نیز در بخشی از این مراسم ضمن تقدیر از لطف برگزارکنندگان این مراسم با تواضع و فروتنی؛ لطف خداوند، تلاش و عشق به این کار را از دلایل موفقیت خویش برشمرد و خود را یکی از بندگان کوچک خداوند متعال عنوان کرد.
وی ضمن قرائت آیاتی از سوره نمل و تفسیر این آیات خطاب به جوانان خاطرنشان کرد که عمر چنان که تصور می کنند خیلی طولانی نیست و باید قدر لحظات آن و کارهایی که انجام می دهیم را بدانیم .
این چهره ماندگار پزشکی کشور با بیان این مطلب که هنگامی که به عمق عظمت خداوند عالم می اندیشیم شاید نتوانیم سر از سجده بلند کنیم، افزود: بسیار اهمیت دارد که در کارنامه اعمال ما چه نوشته می شود و امیدوارم بتوانیم سربلند باشیم و عاقبت به خیر شویم .
پدر علم پیوند کبد ایران در ادامه سخنان خود توصیه کرد که تصمیم گیری درخصوص تجویز دارو و نحوه درمان توسط یک شورای مشورتی با حضور متخصصان اخلاق و اقتصاد و همچنین طراحی مصوبات در دانشگاهها صورت گیرد.
وی با بیان این مطلب که ایران وطن و مادر ماست، شیراز را مرکز تمدن کشور برشمرد و از تمامی دست اندارکاران این مراسم تقدیر کرد و به قرائت ابیانی از حافظ و سعدی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در خاتمه این مراسم با حضور دکتر آقاجانی رئیس دانشگاه، دکتر اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان، دکتر ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشی، دکتر شهریور فرماندار شمیرانات و دکتر واعظ مهدوی از دکتر سیدعلی ملک حسینی پدر علم پیوند کبد ایران ، چهره ماندگار پزشکی و و بنیانگذار یکی از بزرگترین مراکز پیوند کبد دنیا تجلیل به عمل آمد.ایسنا