موسیقی به تنهایی پاداش است و میتواند مغز را تشویق به یادگیری اطلاعات جدید کند تا به لذت بیشتری دست یابد.
شفا آنلاین>سلامت>انسان از دیرباز به نواختن و شنیدن موسیقی پرداخته و از آن لذت برده است. موسیقی میتواند احساساتمان را تسکین دهد یا برانگیزد. بررسیهای جدید محققان کانادایی نشان داده است که موسیقی میتواند در یادگیری هم موثر باشد.
به گزارش
شفا آنلاین:در گذشته محققان گفته بودند که افراد مبتلا به آلزایمر <
Alzheimer>که دچار اضطراب و مشکلات احساسی هستند، با شنیدن موسیقی بهتر میتوانند از پس اضطراب خود برآیند. شنیدن انواع موسیقی، درک ما از محیط اطرافمان را تغییر میدهد و ترانههای شاد ما را خلاقتر میکند.
اکنون در بررسیهای جدید، محققان دانشگاه مکگیل از مونترآل کانادا متوجه شدهاند که برخی از «آکوردها»ی موسیقی، بخشهایی از مغز ما را فعال میکنند و باعث میشوند که فرایند شناختی خاصی که در نهایت منجر به یادگیری میشود، در مغزمان رخ دهد.این محققان نشان دادند که موسیقی میتواند مرکز پاداشدهی مغز را فعال کرده و موجب یادگیری شود. آنها روی ۲۰ داوطلب بین ۱۸ تا ۲۷ سال تحقیق کردند و از آنها خواستند که ترکیبی از رنگها و جهتهایی که در برابر آنها قرار داده شده بود، انتخاب کنند. پس از هر بار انتخاب، نوعی موسیقی زیبا و مطلوب یا برعکس موسیقی ناخوشایندی پخش میشد. داوطلبان آزمایش، پس از چند بار انتخاب ترکیبهای رنگ و جهت، یاد گرفتند که ترکیبهای خود را چگونه انتخاب کنند تا شانس دستیابی به موسیقی لذتبخش را بالا ببرند.
هنگام انجام این وظایف، فعالیت مغزی داوطلبان با استفاده از دستگاه تصویربرداری MRI، بررسی شد. سپس محققان نتایج این بررسی را در الگوریتم خاصی قرار دادند و تفاوت بین تعداد دفعاتی که داوطلبان میخواستند به موسیقی خوشایند دست یابند و تعداد دفعاتی که واقعا به آن دست یافتند را محاسبه کردند.
بررسیها نشان داد که هر بار که فعالیت ناحیهای از مغز به نام هسته اکومبنس (nucleus accumbens)، افزایش مییافت، داوطلبان میتوانستند درست پیشبینی کنند. در تحقیقات گذشته، مشخص شده بود که این ناحیه از مغز موجب لذت بردن از موسیقی در فرد میشود.
این تحقیق کاناداییها نشان داد، موسیقی به تنهایی پاداش است و میتواند مغز را تشویق به یادگیری اطلاعات جدید کند تا به لذت بیشتری دست یابد.
موسیقی نه تنها میتواند موجب لذت افراد شود، بلکه با فعال کردن ناحیه هسته اکومبنس در مغز، می توان فرایند یادگیری را بهبود بخشد.مدیکالنیوز تودی