همه ما میدانیم که خوردن مواد و خوراکیهای شیرین، مضر است، اما شاید هنوز به این نکته واقف نباشیم که مصرف بیش از حد بسیاری دیگر از مواد غذایی که به ظاهر مفیدند، هم خطرناک است
شفاآنلاین>سلامت> البته قرار نیست که این غذاها از رژیم غذایی به طور کامل حذف شوند و فقط کافیست در مورد آنها جلوی پرخوری خود را بگیرید.به گزارش شفاآنلاین، همه ما میدانیم که خوردن مواد و خوراکیهای شیرین، مضر است، اما شاید هنوز به این نکته واقف نباشیم که مصرف بیش از حد بسیاری دیگر از مواد غذایی که به ظاهر مفیدند، هم خطرناک است. البته قرار نیست که این غذاها از رژیم غذایی به طور کامل حذف شوند و فقط کافیست در مورد آنها جلوی پرخوری خود را بگیرید.پرتقال و گوجه فرنگیاین دو میوه اسید زیادی دارند و افزایش مصرف آنها میتواند منجر به بروز ریفلاکس شود. طی یک دوره طولانی مصرف بیش از حد پرتقال و گوجه فرنگی منجر به عارضه مری بارت میشود و زمینه را برای ابتلا به سرطان مری فراهم میکند. توصیهها بر این است که روزی بیش از دو پرتقال یا گوجه فرنگی خورده نشود و در صورتی که از قبل علائم ریفلاکس دارید، به کلی آنها را کنار بگذارید.کنسرو تناین ماهی بیشتر با سالاد و یا ساندویچ استفاده میشود، ولی خوردن بیش از حد ماهی تن میتواند منجر به افزایش سطوح جیوه گردد. سطح جیوه این ماهی بیشتر از ماهیهای دیگر است و مشکلاتی را برای بینایی، شنوایی، گفتار ایجاد میکند ضمن این که باعث ضعف عضلانی میشود. مطمئن باشید که بیش از ۳ تا ۵ قوطی ماهی تن در هفته مصرف نمیکنید.آبدر حالی که هیدراتاسیون برای سلامت (Health)کلی بدن خوب است، اما مصرف بیش از حد آب میتواند منجر به مسمومیت با آب شود. مصرف بیش از حد آب منجر به رقیق شدن سدیم و کاهش غیر طبیعی سطح سدیم میشود که همین امر اختلال در عملکرد مغز و حتی مرگ را به دنبال دارد.سویادر حالی که سویا میتواند سطح کلسترول را کنترل کرده و فشار خون را پایین بیاورد، باید در حد متعادلی آن را مصرف کرد، چرا که سویا جذب آهن را هم مهار میکند، بنابراین بالقوه میتواند به کمخونی فقر آهن منجر شود. همچنین به دلیل این که سویا حاوی ترکیبات استروژن مانند ایزوفلاون است، مصرف طولانی مدت آن منجر به هیپرپلازی آندومتر و گسترش پوشش داخلی رحم میشود که میتواند خطر ابتلا به سرطان رحم را زیاد کند.اسفناجاین برگ همه کاره خوشمزه منبع عالی از پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی مختلف است. لوتئین اسفناج نیز بسیار بالا است. لوتئین یک کاروتنوئید است که ممکن است از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن جلوگیری کند. با این حال اسفناج حاوی مقادیر زیادی اکسالات هم هست، ترکیبی که میتواند به تشکیل سنگهای کلیوی منجر شود؛ بنابراین افرادی که دچار سنگهای کلیوی اکسالات کلسیمی هستند باید از مصرف بیش از حد این سبزی خودداری کنند.پروتئینهای لخم حیوانیاگر عمدتا از مصرف مواد غدایی پروتئین دار کم چربی مانند سینه مرغ یا سفیده تخم مرغ برای تامین پروتئین روزانه تان استفاده میکنید، شاید بهتر باشد، در این کار تجدیدنظر کنید. مصرف بیش از حد پروتئینهای حیوانی میتواند زیانبار باشد، چرا که باعث میشود بدن مقدار زیادی فاکتور رشد شبه انسولینی تولید کند. میزانهای بالای این هورمون در بدن باعث تشدید روند پیری میشود و خطر دچار شدن به سرطان (به خصوص سرطان سینه) را افزایش میدهد. افرادی که دست کم ۲۰ درصد کالری روزانه شان را از پروتئین لخم حیوانی به دست میآورند، نسبت به افرادی که این میزان در آنها ۱۵ درصد یا کمتر است، چهار برابر بیشتر در معرض خطر مرگ مربوط به سرطان(Cancer) قرار دارند و میزان مرگ و میر کلی شان نیز ۷۵ درصد افزایش مییابد.تلاش کنید که بیشتر پروتئین روزانه تان از منابع گیاهی مانند لوبیاها، مغزها و تخمههای خوراکی، و غلات کامل به دست آورید.