ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامینهای مختلف را دریافت کند
شفاآنلاین>سلامت> ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ به منظور ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭیهای ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.به گزارش شفاآنلاین، ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامینهای مختلف را دریافت کند؛ در این بین ﺗﻨﻮﻉ در رژیم غذایی ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی است ﻛﻪ ﺩﺭ پنج ﮔﺮﻭه اصلی ﻏﺬﺍیی ﻣﻌﺮفی ﺷﺪهﺍﻧﺪ.اگر افراد در رژیم غذایی خود این پنج گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی خواهند شد، ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آنها هم ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقی ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشی ﺍﺯ آﻥ میﺷﻮﺩ.ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎی ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺍی ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ غذایی بیماران ﻫﭙﺎﺗﻴﺖ علی ارغوانی متخصص داخلی درباره تغذیه مناسب برای افرادی که هپاتیت دارند، اظهار کرد: ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭی ﺍﻏﻠﺐ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﻛﻢ ﺍﺷﺘﻬﺎیی، ﺗﻬﻮﻉ ﻭ ﺍﺳﺘﻔﺮﺍﻍ، ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺑﺎ ﻛﺎﻫﺶ ﻭﺯﻥ(Weight loss) ﻣﻮﺍﺟﻪ میﺷﻮﺩ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﻭﺯﻥ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺭﻓﺘﻪ ﺗﻮﺟﻪ ﺷﻮﺩ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ، ﻣﻮﺍﺩ ﭘﺮﻭتئینی ﺑﺎ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪﺭﺍﺕ ﺷﺎﻣﻞ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻧﺎﻥ ﻭ ﻏﻼﺕ ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﺷﻮﺩ.وی ادامه داد: ﺗﻮﺻﻴﻪ میشود، ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ رفتگی آب ﺑﺪﻥ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ دهید، ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻨﻜﻪ محدودیتی ﺩﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ برخی بیماریها ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ باشند.این متخصص داخلی بیان کرد: ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ(Patients) ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﻫﭙﺎﺗﻴﺖ ﺣﺎﺩ، ﺑﺎﻳﺪ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺣﺎﻭی ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی ﻣﺘﻨﻮﻉ ﻭ ﻣﺘﻌﺎﺩﻝ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ؛ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﻣﺴﺌﻠﻪ بیﺍﺷﺘﻬﺎیی ﺷﺪﻳﺪ، ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻬﻮﻉ ﻭ ﺍﺳﺘﻔﺮﺍﻍ ﻭ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﻧﺎکافی انرژی و ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﺍﺯ ﺭﺍه ﺩﻫﺎﻥ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺖ؛ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﻭﺟﻮﺩ ﻛﻢ ﺍﺷﺘﻬﺎیی ﻭ ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻬﻮﻉ، ﻭﻋﺪه ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ ﺩﺭ ﺑﺴﻴﺎﺭی ﺍﺯﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻳﻦ ﻭﻋﺪه ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯ ﻣﺤﺴﻮﺏ میﺷﻮﺩ.ارغوانی گفت: ﺯﻣﺎنی ﻛﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺭﻭﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮﺩ ﺍﺳﺖ، ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺭﺍ ﺷﺮﻭﻉ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ، تغذیه ﺑﻪ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﻣﺘﻨﺎﻭﺏ ﻭ ﺑﺎ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻢ ﺑﺎ ﻏﺬﺍﻫﺎی ﻧﺮﻡ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﭘﻴﺪﺍ ﻛﻨﺪ؛ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﭘﺮ ﻛﺎﻟﺮی ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻛﻨﻴﺪ، ۳۰-۳۵ ﻛﻴﻠﻮ کالری ﺑﻪ ﺍﺯﺍی ﻫﺮ ﻛﻴﻠﻮ ﮔﺮﻡ ﻭﺯﻥ ﺑﺪﻥ، ﻣﻴﺰﺍﻥﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪﺭﺍﺕ ﺩﺭﻳﺎفتی ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻴﻦ ۵۰-۵۵ ﺩﺭﺻﺪ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺑﺎﺷﺪ.این متخصص داخلی ادامه داد: ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻛﻨﻴﺪ، ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﺤﺪﻭﻳﺖ ﻣﺼﺮﻑ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﻏﺬﺍی ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪﺍی ﺁﻣﺎﺩه ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﺐ تحریک اﺷﺘﻬﺎی ﺍﻭ ﺷﻮﺩ، ﻏﺬﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺠﻢ ﻛﻢ ﻭ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﺑﻴﺸﺘﺮ (۶-۵ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ) ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻛﻨﻴﺪ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻏﺬﺍﻫﺎی ﭘﺮ ﻛﺎﻟﺮی ﭘﺮ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﻭ ﺣﺎﻭی ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﺑﺎﻻ ﺭﺍ معرفی کنید.