کد خبر: ۲۲۲۸۵۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - 2019February 07
بیماری سیلیاک یا بیماری روده‌ای ناشی از حساسیت به گلوتن، بیماری مزمن و التهابی است که علاوه بر دستگاه گوارش، سایر اعضای بدن را هم به نحوی درگیر می‌کند، به طوری که با علایم و نشانه‌های بالینی متعدد و مختلفی خود را نشان می‌دهد
شفاآنلاین>سلامت> یک متخصص داخلی گفت: بیماری سلیاک بیماری است که بدون علامت در بدن خود را نشان می‌دهد و تا پایان عمر درگیرتان می‌کند.

به گزارش شفاآنلاین، علی ارغوانی متخصص داخلی  درباره بیماری سلیاک، اظهار کرد: بیماری(Sickness) سیلیاک یا بیماری روده‌ای ناشی از حساسیت به گلوتن، بیماری مزمن و التهابی است که علاوه بر دستگاه گوارش، سایر اعضای بدن را هم به نحوی درگیر می‌کند، به طوری که با علایم و نشانه‌های بالینی متعدد و مختلفی خود را نشان می‌دهد.

بیماری و علایم آن

این متخصص داخلی با بیان اینکه علائم بیماری سلیاک در افراد مختلف متفاوت است، بیان کرد: بیماری سیلیاک اثرات متفاوتی بر افراد مختلف می‌گذارد؛ ممکن است بیمار دچار علایم گوارشی یا درگیری سایر قسمت‌های بدن شود برای مثال، ممکن است فردی دچار اسهال و دل درد شود، در حالیکه فرد دیگری ممکن است تحریک‌پذیر یا افسرده شود؛ تحریک پذیری یکی از رایج‌ترین علایم در کودکان است.

علائم سیلیاک چیست؟

ارغوانی درباره علائم بیماری سلیاک ادامه داد: دفع گاز، درد و نفخ شکمی عود کننده، اسهال مزمن، یبوست، مدفوع رنگ پریده، بدبو یا مدفوع چرب، افزایش یا کاهش وزن(Weight Loss)، احساس خستگی، درد مفصل یا استخوان، کم خونی با علت ناشناخته یا کم خونی از نوع فقر آهن از علائمی است که باید با وجود آنها به بیماری سلیاک شک کرد.

وی با اشاره به اینکه ممکن است فرد مبتلا به سیلیاک هیچ علامتی نداشته باشد، افزود: برخی دیگر از علامت‌های سلیاک شامل  پوکی استخوان یا کاهش تراکم استخوان، تغییرات رفتاری، احساس کرختی در پا‌ها (ناشی از آسیب عصبی) گرفتگی عضلانی، تشنج، اختلال قاعدگی اغلب به خاطر کاهش بیش از حد وزن، ناباروری، سقط مکرر جنین، رشد تاخیری، عدم رشد در کودکان، زخم‌های آفتی دهان، تغییر رنگ یا کاهش مینای دندان، ضایعات پوستی خارش‌دار به نام درماتیت هرپتی فرم ممکن است.

ارغوانی اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشت که بیماران بدون علایم همچنان در خطر عوارض جانبی بیماری سیلیاک هستند؛ یکی از این علایم سوءجذب است، افرادی که بیماری‌شان دیر تشخیص داده می‌شود و درمان آنها با تاخیر صورت می‌گیرد، علایم و عوارض بیشتری را بدلیل طولانی‌تر بودن سوءجذب تجربه خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه کم‌خونی، رشد تأخیری و کاهش وزن، علایم سوءجذب هستند، یادآوری کرد: در نظر داشته باشید که سوءجذب مشکلی جدی در کودکان است، زیرا آن‌ها به مواد مغذی کافی جهت رشد مناسب نیازمندند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: