حدود ۷۰ درصد از بیماران ناشناخته هستند و از بیماری خود اطلاع ندارند، آنها باید آزمایش دهند و هر چه سریعتر تحت درمان قرار گیرند تا به سیروز کبدی دچار نشوند
شفاآنلاین>سلامت>
رییس سایق شبکه هپاتیت ایران ضمن تاکید بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت قهرمانان و ورزشکاران در جهت آموزش به جامعه و حمایت از بیماران، ابراز امیدواری کرد که با حضور هر چه بیشتر و فعالتر قهرمانان در تمامی عرصههای اجتماعی از جمله حوزه سلامت، بتوان به هدف حذف هپاتیت "سی" تا سال ۱۴۱۰ نائل آمد.
به گزارش
شفاآنلاین، دکتر سید موید علویان در نشستی مشترک با دبیرکل کمیته المپیک ایران و جمعی از قهرمانان المپیک و پارالمپیک که روز گذشته در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع قهرمانان و افتخارآفرینان کشور، به نقش ورزشکاران و قهرمانان در آموزش جامعه و تشویق<
Encouragement> جوانان به پرهیز از رفتارهای پر خطر و همچنین اتخاذ سبک زندگی سالم و افزایش تحرک در جوانان تاکید کرد.
وی در ادامه به وضعیت ایران در زمینه هپاتیتهای ویروسی اشاره کرد و گفت: میزان شیوع هپاتیت بی در کشور کمتر از ۲ درصد است که این مقدار قبلاً ۳ تا ۵ درصد اعلام شده بود. در این راستا تمامی نوزادان از سال ۱۳۷۲ در برابر هپاتیت بی واکسینه شدهاند و اکنون ۳۵ میلیون نفر در کشور از جمله تمامی ورزشکاران این واکسن را دریافت کردهاند. اما در خصوص هپاتیت سی برنامه ویژهای وجود دارد و آن ریشه کنی هپاتیت سی است، چراکه با وجود داروهای ساخت داخل، ارزان قیمت و تحت پوشش بیمه بین ۳ تا ۶ ماه این بیماری ۱۰۰ درصد درمان میشود.
علویان با بیان اینکه تزریق خون آلوده در زمانهای قدیم را عامل بروز هپاتیت سی میدانستند، گفت: اما امروزه اعتیاد تزریقی و رفتارهای پرخطر اصلیترین عامل انتقال هپاتیت سی است.
وی همچنین به تعهد جمهوری اسلامی ایران همراه با ۶۰ کشور دیگر مبنی بر ریشه کنی هپاتیت سی تا سال ۱۴۱۰ اشاره کرد و گفت: دستیابی به این هدف تنها با تلاش جامعه پزشکی<
Medical Society> میسّر نخواهد بود و ضرورت بهره گیری از فضاهای مجازی، کمپینهای دانشجویی و بویژه قشر جوان بیش از پیش مورد تاکید قرار دارد.
علویان تاکید کرد: حدود ۷۰ درصد از بیماران ناشناخته هستند و از بیماری خود اطلاع ندارند، آنها باید آزمایش دهند و هر چه سریعتر تحت درمان قرار گیرند تا به سیروز کبدی دچار نشوند.
وی در ادامه تاکید کرد: همه ما باید سفیران سلامت باشیم و از فضاهایی که در اختیار داریم باید افراد جامعه را به انجام آزمایش، درمان و حمایت از بیماران تشویق کنیم و این ناآگاهیهایی که نسبت به پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری در جامعه وجود دارد را با آموزش هر چه بیشتر کاهش دهیم.
این فوق تخصص گوارش و کبد در پایان اظهار امیدواری کرد که با حضور هر چه بیشتر و فعالتر قهرمانان در تمامی عرصههای اجتماعی از جمله حوزه سلامت بتوان به هدف حذف هپاتیت "سی" تا سال ۱۴۱۰ نائل آمد.
همچنین شاهرخ شهنازی، دبیرکل کمیته ملی المپیک ضمن تشکر از تلاشهای پروفسور علویان در زمینه هپاتیت، رسالت اصلی کمیته المپیک را ورود به حوزههای اجتماعی و کمک به تمامی افراد جامعه دانست و تاکید کرد: قهرمانان همواره با روحیه فتوت و جوانمردی در شرایط سخت همچون بلاهای طبیعی در کنار مردم ایستادهاند و تمام قد در جهت خدمت به میهنشان فداکاری کردهاند، این بار هم بسیار مشتاقند تا در جهت حمایت از بیماران و ریشه کنی این بیماری تمام تلاششان را انجام دهند.
در ادامه حسن رنگرز به نمایندگی از جمع ورزشکاران حاضر، از این نشست استقبال و ابراز امیدواری کرد تا همه ورزشکاران با قدم گذاشتن در این راه حامی هموطنان خویش باشند.ایسنا
در پایان نیز لوح سفیر سلامت و هپاتیت به همراه پیکسل و شال نمادین هپاتیت به مدالآوران الهه احمدی، حسن رنگرز، روح الله رستمی، آرش میراسماعیلی، مهدی کامرانی، سعید حسنی پور، یوسف کرمی و مجتبی عابدینی و همچنین شهنازی (دبیرکل کمیته ملی المپیک) و خانم طاهریان (نایب رئیس اول کمیته ملی المپیک) اهدا شد. ایسنا