کد خبر: ۲۲۲۷۱۲
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - 2019February 07
این روزها، 40 بهمن از عمر انقلاب اسلامی با تمام فراز و نشیب ها می گذرد و پیشرفت های زیادی در همه بخش ها ازجمله بهداشت و درمان در زمینه های ارتقای سطح علمی دانشگاه ها، بهبود وضعیت بیمارستان ها و تولید دارو، آموزش، یکسان سازی بهره مندی همه اقشار از خدمات بهداشتی و درمانی و... داشته ایم
شفا آنلاین>سلامت> آمار پیشرفت درحوزه بهداشت و درمان در هر کشوری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و دولتمردان هرکشور، با تقویت زیرساخت های این بخش و توجه به وضعیت سلامت، بهداشت و درمان، بخشی از بودجه هر ساله را برای رسیدگی به اموربیماری ها، ساخت بیمارستان، تولید داروهای نوین و تربیت متخصصان در رشته های مختلف و ارتقای سلامت جامعه اختصاص می دهند.

به گزلرش شفا آنلاین:این روزها، 40 بهمن از عمر انقلاب اسلامی با تمام فراز و نشیب ها می گذرد و پیشرفت های زیادی در همه بخش ها ازجمله بهداشت و درمان در زمینه های ارتقای سطح علمی دانشگاه ها، بهبود وضعیت بیمارستان ها و تولید دارو، آموزش، یکسان سازی بهره مندی همه اقشار از خدمات بهداشتی و درمانی و... داشته ایم.

به گفته کارشناسان، در حوزه بهداشت و درمان، باید تمرکز بیشتری برپیشگیری وآموزش سبک زندگی سالم در کنار بایدهای فراوان  دیگری شود تا علاوه بر کاهش هزینه های دولت و ملت، بتوانیم برای سلامت وپیشرفت نسل آینده با فراغ بال برنامه ریزی کنیم.سند چشم انداز، سیاست های کلی سلامت و طرح تحول سلامت، گام هایی است برای رسیدن این هدف. در ادامه به بخشی از پیشرفت های حوزه دارو و درمان در کارنامه 40 ساله انقلاب اسلامی پرداخته ایم:
 
حوزه درمان
  افزایش 100 برابری سرمایه گذاری در بخش بهداشت و درمان در 30 سال گذشته منجر به رشد 400 درصدی شاخص های بهداشتی و درمانی طی سال های پس از پیروزی انقلاب شده است.
 
  پوشش 85 درصدی هزینه های درمان ناباروری با تعرفه دولتی برای زوج های نابارور. ایجاد بانک اطلاعات بخش ها و مراکز درمان ناباروری کشور، ایجاد سامانه ثبت اطلاعات بیماران و خدمات درمان ناباروری امکان پذیر شده است .
 
  توجه ویژه به بیماران سرطانی با ایجاد شبکه جامع تشخیص زودرس و درمان سرطان در سه سطح در کشور.
 
 افزایشﺗﻌﺪاد ﺗﺨﺖ های ﺑﻴﻤﺎرﺳﺘﺎﻧﻲ از56 هزار در سال 1356  به  128 هزار و 142 تخت.
 
 افزایش تعداد بخش های پیوند عضو و راه اندازی بانک اطلاعات اهداکنندگان عضو.
 
 گسترش درمان های تخصصی و فوق تخصصی ، پیوند اعضا و پزشکی هسته ای نیز از رشد مطلوبی برخوردار است.
 
 افزایش پوشش بیمه ای خدمات روان پزشکی و روان شناسی در بخش های بستری و سرپایی مراکز درمانی و درمان بیماران مبتلا به اختلالات روان پزشکی.
 
 
افزایش تعداد افراد تحت پوشش بیمه به بیش از 68 میلیون که قبل از انقلاب یک میلیون و
هشتصد هزار نفر بوده است.
 
حوزه دارو
 افزوده شدن فهرست دارویی ایران به فرهنگنامه دارویی سازمان جهانی بهداشت (WHO )
 
 کسب رتبه نخست تولید واکسن و سرم در خاورمیانه به دلیل تولید بیش از سه میلیارد دوز واکسن انسانی و دامی در ۶۵ نوع مختلف، بخشی از دستاوردهای محققان در حوزه زیست‌فناوری است.
 
 فراهم شدن امکانات تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا و آنتی بوتولیسم برای اولین بار از جمله دستاوردهای دارویی ایران در سال های اخیر است. تولید داروی مقابله با ایدز، تولید داروی درمان زخم پای دیابتی و تولید داروی درمان کم خونی بیماران تالاسمی برای نخستین بار درجهان، از دیگر دستاوردهای دارویی کشوربه شمار می رود.
 
  صنعت دارویی کشور سابقۀ ۸۰ ساله دارد    اکنون ۳۴ داروی بیوتکنولوژیک تمام ایرانی در کشور تولید می‌شودو حدود 100 کارخانه داروسازی در تولید داروهای شیمیایی و تکنولوژیک فعالیت دارند .
 افزایش تولید داخلی داروها و فراورده های  طبیعی و به کارگیری فناوری های نوین  با هدف کاهش وابستگی.
 ارتقا و پوشش واکسیناسیون از30 درصد قبل از انقلاب به بالای 95 درصد بعد از انقلاب، کاهش بیماری های واگیردار و حذف بسیاری از بیماری ها مانند مالاریا، کزاز و جذام از جمله دستاوردهای حوزه بهداشت در روستاها طی این سال هاست.
 
 
حوزه آموزش و بهداشت
 رتبه علمی ایران قبل از انقلاب در جایگاه 52 بود که بعد از انقلاب به رتبه 12 ارتقا یافته است (بدون شک بخشی از این ارتقا مربوط به حوزه بهداشت ودرمان است.)
 
 قرار گرفتن در بین پنج کشور برتر دنیا در حوزه سلول‌های بنیادی، دومین کشوردنیا در پیوند مغز استخوان، پیشرفته‌ترین کشورجهان در پیوند اعضای بدن مانند کلیه، قرنیه و کبد، قرار گرفتن در بین ۱۰ کشور برتر در فناوری نانو و قرار گرفتن در بین پنج کشور برتر دنیا در موضوع درمان ناباروری.
 
     سهم دانشگاه‌های علوم پزشکی از فروش محصولات دانش بنیان، ۲۵درصد کل فروش شرکت‌های دانش‌بنیان کشور است.
 
 
 ایران جزو ۱۰ کشور برتر جهان در زمینه فناوری و تحقیقات سلول های بنیادی محسوب می شود.
 
 راه اندازی نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور به عنوان الگوی مورد تایید سازمان جهانی بهداشت .
 
 اجرای طرح تحول سلامت از سال 1393 که یکی از بخش های مهم، آن کاهش هزینه های بیماران است (کاهش به ۵و ۱۰ درصد هزینه ها برای  شهرنشین ها و روستاییان به ترتیب) .
 
 تعداد پزشکان متخصص 47 هزار و پزشکان عمومی 80 هزار است در حالی که قبل از انقلاب تعداد پزشکان عمومی و متخصص هفت هزار  نفر بوده است.


نویسنده : مهین رمضانی | خبرنگار
 

 
 منابع: سایت وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی(دی ماه 97) ، فارس،جام جم،  مهر، حوزه نیوز،  مرکز آمارو اطلاعات  راهبردی، بانک جهانی ، خبرگزاری علم وفناوری، خبر آنلاین، تجارت نیوز
 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: