کد خبر: ۲۲۲۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - 2019February 04
طی گشت‌هایی مشترک که در سطح عرضه و توزیع تجهیزات دندانپزشکی داشته‌ایم به کالایی با نام تجاری کیمیا برخورد کردیم که با تولیداتی از قبیل وارنیش‌های دندانپزشکی، کامپوزیت، بریچینگ‌ و مواردی از این قبیل در سطح بازار عرضه می‌شده است
شفاآنلاین>سلامت> ولایی گفت: مجموعه کشف شده اقدام به تولید و توزیع غیر مجاز کالا‌های دندان پزشکی مانند سر سوزن، وارنیش فلوراید و محلول سفید کننده می‌کرده است.

به گزارش شفاآنلاین، مودت همایی مدیر تجهیزات پزشکی معاونت غدا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران از کشف مرکز تولید غیر مجاز تجهیزات دندان پزشکی خبر داد و گفت: طی گشت‌هایی مشترک که در سطح عرضه و توزیع تجهیزات دندانپزشکی داشته‌ایم به کالایی با نام تجاری کیمیا برخورد کردیم که با تولیداتی از قبیل وارنیش‌های دندانپزشکی، کامپوزیت، بریچینگ‌ و مواردی از این قبیل در سطح بازار عرضه می‌شده است؛ طی بازرسی‌های انجام شده متوجه شدیم این نام تجاری رسمیت ندارد و هیچ محصولی از آن‌ ثبت نشده است و از آنجایی که اغلب محصولات تولیدی آن‌ تاثیر مستقیم با بیماران داشته و داخل دندان استفاده می‌شود، موضوع اهمیتی بیشتر پیدا  خواهد کرد.

وی ادامه داد: محصولات فوق هیچ مجوزی از وزارت بهداشت یا اداره کل تجهیزات ندارد؛ طی چندین هفته محل‌هایی که گمان می‌بردیم منبع این تولیدات باشد را بررسی کرده و به کمک پایگاه دوم پلیس اطلاعات و امنیت شهر تهران به محل تولید این اقلام رسیدیم.

همایی گفت: نکته جالب توجه اینجاست که آقایی حدود ۷۰ ساله صفر تا صد این تجهیزات را حتی در زمینه اقلامی مانند سرنگ که می‌تواند بسیار مساله ساز باشد؛ در این مرکز تولید می‌کرده و در اقدامی خطرناک تاریخ انقضا محصولات را در همین مکان طراحی و چاپ کرده است؛ در حال حاضر از خطرناک بودن این اقلام اطلاعاتی دقیق در دست نداریم و باید اقلام تحت تست‌های آزمایشگاهی قرار بگیرند.

مدیر تجهیزات پزشکی گفت: متاسفانه مواد اولیه این تولیدات منبع مشخصی ندارد، فاکتور خرید در دست تولید کنندگان نیست و در واقع نمی‌دانیم این دارو‌ها از چه منبعی، به چه طریقی و تحت چه شرایطی وارد کشور شده‌اند.

وی ادامه داد: حجمی بسیار بالا از مواد اسیدی در این محل وجود داشت که در تولید محصولاتی مانند وارنیش (مواد مخصوص پر کردن دندان) استفاده می شود و حضور آن‌ها در این شرایط می‌تواند خطرناک باشد.

همایی یادآوری کرد: متاسفانه با توجه به شرایط نامناسب که برای تولید وجود داشته است و غیرمجاز بودن، این محصولات با حداقل قیمت به بازار عرضه می‌شده است، برای مثال اگر وارنیش وارداتی حدود ۷۰ هزار تومان قیمت داشته باشد، وارنیش تولیدات این شرکت با قیمت حدود ۳۵ هزار تومان به بازار عرضه می‌شد که متاسفانه باعث شده است ظرف مدتی کوتاه محصولات این شرکت تمام بازار را پر کند.

در همین رابطه مهران ولایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان(cure) گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کشف مرکز غیر مجاز تولید دارو اظهار کرد: مجموعه کشف شده اقدام به تولید و توزیع غیر مجاز کالا‌های دندان پزشکی می‌کرد مانند وارنیش فلوراید، محلول بلیچینگ، سر سوزن و غیره که همه جزو کالا‌های پر خطر محسوب می‌شوند و می‌تواند مستقیما روی سلامت افراد تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: این اقلام در سطح وسیع در بازار‌های دندان پزشکی و با برند کیمیا پخش شده است و با توجه به سطح عرضه که تقریبا در تمام مغازه‌ها وجود دارد به دنبال پیدا کردن مبدا این اقلام بودیم و به سختی اطلاعاتی به دست آوردیم.

ولایی گفت: با توجه به پر خطر بودن این اقلام، رعایت نکردن استاندارد در پوروسه تولید، رعایت نکردن ضوابط gmp، کلین روم، ضوابط کنترل کیفی که به درستی انجام نمی‌شود یا گا‌هی اصلا انجام نمی‌شود، استفاده از محلول‌های سمی که برای سلامت افراد مضر است و از گروه مواد اولیه پزشکی خارج شده‌ است در مواد اولیه این اقلام استفاده می‌شود سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و کاملا مشکل آفرین است.

وی اظهار کرد: تنها مساله برای این افراد سودجویی است و این اقلام را قیمتی بسیار نازل‌تر از نمونه‌های استاندارد به بازار عرضه می‌کنند و به همین دلیل توسط مطب‌ها و گروه‌های مربوطه خریداری می‌شوند و در نهایت باعث می‌شود طول درمان بیماران طولانی‌تر شود یا باعث عفونت می‌شود و  اثرات دراز مدت خطرناک دارد.

معاونت غدا و دارو علوم پزشکی ایران تشریح کرد: مجموعه فوق پلمپ شده و متولیان آن تحویل مراجع قضایی شدند تا اصلاحی در بازار دندانپزشکی ایجاد کنیم. در گذشته نظارت در بازور دندانپزشکی بسیار کم‌تر امروز بود، اما از ابتدای سال ۹۷ این نظارت‌ها افزایش پیدا کرد و الزام برچسب اصالت برای کلیه کالا‌های دندانپزشکی(Dentistry) به اتحادیه اطلاع داده شد و اگر کالایی فاقد برچسب اصالت کشف شود، ضبط خواهد شد.

نبودن برچسب اصالت کالا نشان دهنده آن است که یا به صورت قاچاق وارد کشور شده و یا به صورت غیر قانونی وارد کشور شده و بعد از این برخورد‌ها شدید‌تر و طبق ضوابط الحاقی خواهد بود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: