کد خبر: ۲۲۱۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - 2019January 28
بر اساس نتایج به دست آمده در دی ماه ١٣٩٧، بیشترین افزایش قیمت در دی ماه نسبت به ماه گذشته، مربوط به مرغ ماشینی با 15.6 درصد پیاز با 13.6 درصد و گوشت گوسفند با 9.1 درصد افزایش بوده است
شفاآنلاین>سلامت> پس از کاهش نرخ تورم ماهانه از آبان ماه امسال، در دی ماه سرعت رشد قیمت کالاهای خوراکی و مواد غذایی نیز کمتر شد. براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت مواد خوراکی در دی ماه امسال و با وجود رشد قیمتی که 24 قلم کالای اصلی در سبد مصرفی خانوارها دارد، ولی نسبت به آذر ماه تنها 3 قلم کالا رشد بیشتری از آذر ماه داشته‌اند و اکثر این کالاها نسبت به آذرماه شیب ملایم تری پیدا کرده است.

به گزارش شفاآنلاین، بر اساس نتایج به دست آمده در دی ماه ١٣٩٧، بیشترین افزایش قیمت در دی ماه نسبت به ماه گذشته، مربوط به مرغ ماشینی با 15.6 درصد پیاز با 13.6 درصد و گوشت گوسفند با 9.1 درصد افزایش بوده است. همچنین بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (دی ١٣٩٦) مربوط به رب گوجه فرنگی با 238.2درصد افزایش و پس از آن موز با 129.2 درصد و سیب درختی زرد با 116.6 درصد افزایش بوده است.

با وجود رشد قابل توجه قیمت بسیاری از کالاها در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، نکته قابل توجه این است که در دی ماه و برخلاف ماه‌های قبل قیمت برخی از مواد غذایی با افت همراه بوده است. براین اساس از 24 قلم مواد غذایی قیمت 8 قلم کاهش یافته است. در این ماه گوجه فرنگی 17.2 درصد، تخم مرغ ماشینی 7.5 درصد و پرتقال محصول داخل 5.1 درصد نسبت به ماه قبل کاهش (Decrease)قیمت داشته‌اند.

از سوی دیگر مقایسه رشد قیمتی مواد غذایی در دی و آذر ماه نیز نشان می‌دهد که تنها قیمت 3 قلم کالا رشدی بیشتر از رشد ماهانه آذر ماه داشته است و 21 قلم کالای دیگر رشدی کمتر از آذرماه داشته‌اند. دراین میان گوشت گوسفند یکی از اقلامی است که رشد ماهانه آن بیش از آذر ماه بوده است. درحالی که در آذر ماه این کالا 7.9 درصد رشد داشته در دی ماه 9.1 درصد به قیمت آن افزوده شده است. همچنین سیب زمینی که در آذر یک درصد رشد داشته در دی ماه 2.1 درصد افزایش قیمت داشته است. مرغ ماشینی نیز جزو کالاهایی است که بیش از آذرماه رشد قیمتی داشته است به‌طوری که رشد 8.3 درصدی این کالا در آذر به 15.6 درصد در دی ماه رسیده است.

آغاز روند کاهشی نرخ تورم ماهانه از آبان ماه
براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران در حالی که تورم ماهانه در ابتدای سال‌جاری (فروردین) 1.3 درصد بود، به دلیل التهابات ارزی رفته رفته افزایش یافت به‌طوری که در تیر ماه این رقم به 4.4 درصد رسید. در مرداد و شهریور نیز با عبور این نرخ از مرز 5 درصد این روند ادامه یافت تا جایی که در مهر ماه با ثبت رکورد 7.1 درصدی بالاترین تورم ماهانه در سال‌جاری را رقم زد.

اما با فروکش کردن نوسانات ارزی از آبان ماه روند صعودی نرخ تورم ماهانه متوقف و عقبگرد کرده است. دراین ماه این شاخص به 2.6 درصد رسیده که فاصله معناداری با تورم مهر ماه دارد در آذر ماه نیز همین رقم تکرار شده است ولی در دی ماه این نرخ به 2 درصد کاهش یافته است.

در تورم ماهانه مواد خوراکی، آشامیدنی‌ها و دخانیات نیز روند مشابهی اتفاق افتاده است. به‌طوری که در مهر ماه با تورم 8.6 درصدی این بخش بالاترین تورم در سال‌جاری رقم خورده است اما از آبان ماه این روند تغییر کرده است و سرانجام در دی ماه به 2.8 درصد رسیده است.
هرچند نرخ (rate)تورم نقطه به نقطه و سالانه به روند صعودی خود ادامه داده است، اما کاهش شتاب رشد تورم ماهانه می‌تواند نوید بخش این باشد که از شتاب کلی نرخ تورم در ماه‌های آتی کاسته شود.

قیمت‌ها چه تغییری کرده است
با بررسی قیمت متوسط قیمت مواد غذایی در یکسال گذشته میزان تغییرات قیمتی این دسته از کالاها نمایان می‌شود. براساس اعلام مرکز آمار ایران درحالی که قیمت هر کیلو برنج ایرانی از حدود 13 هزار و 500 تومان در  اسفند سال گذشته به بیش از 16 هزار تومان در دی امسال رسیده است. همچنین قیمت گوشت گوسفندی که در اسفند پارسال 41 هزار تومان بوده است در دی امسال به بیش از 69 هزار تومان رسیده است. گوشت گوساله یا گاو نیز که در دی ماه به 65 هزار تومان رسیده است در اسفند سال گذشته 39 هزار تومان قیمت داشته است.ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: