کد خبر: ۲۲۰۹۶۸
تاریخ انتشار: ۰۲:۴۵ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - 2019January 22
شلغم یکی از سبزیجات مفید و پر خاصیت است که به عنوان آنتی بیوتیک کاربرد دارد و برای درمان سرما خوردگی و بسیاری از بیماری های دیگر بسیار مفید است.
 شفا آنلاین:شلغم موجب بهبود سرفه می شود و نوشیدن آب آن قند خون را پایین می آورد، در این مطلب قصد داریم چند نوع غذا با این میوه زمستانی به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

گراتن شلغم

مواد لازم

    سیر: ۵ میخک (نازک برش خورده)
    خامه تتراپک: ۲ فنجان
    پودر آویشن : نصف قاشق چای‌خوری
    کره: ۲ قاشق غذا خوری
    پیاز متوسط: ۳ عدد (نازک برش خورده)
    نمک دریایی: به میزان لازم
    گیاه کیل توسان یا کلم بروکلی: ۳ شاخه
    شلغم: ۴ عدد متوسط  (پوست کنده و برش داده شده)
    تخم مرغ بزرگ: ۳ عدد
    پنیر بوترکیزه( کره پنیر): ۱۵۰ گرم
    پنیر پارمسان: ۱۵۰ گرم
    نان: ۳۰۰ گرم
    فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

1. ابتدا خامه، آویشن و سیر را داخل یک تابه بریزید و با حرارت متوسط تفت دهید. سپس حرارت گاز را تا حد ممکن کم کنید و خامه و سیر را به مدت ۳۰ دقیقه به حال خود رها کنید.

2. در همین حین، ۱ قاشق غذاخوری کره داخل یک تابه دیگر بریزید. سپس پیاز را با مقدار کمی نمک داخل تابه بریزید. شروع کنید پیاز را تفت دهید و هر از گاهی چند قطره آب داخل آن بریزید. حدود ۴۵ دقیقه پیازها را با حرارت ملایم تفت دهید تا حالت کاراملی و به رنگ قرمز شود.

3. پیازها را داخل یک کاسه بزرگ انتقال دهید.

4. داخل همان تابه مقداری گیاه کیل توسان یا کلم بروکلی را با کره و نمک به مدت ۵ تا ۸ دقیقه تفت دهید. سپس آن‌ها را به داخل همان کاسه‌ای که پیازها را ریختید، انتقال دهید.

5. شلغم‌ها را هم داخل یک قابلمه با مقداری نمک و آب بپزید. سپس حدود ۲ دقیقه با کره تفت دهید و داخل ظرفی بریزید تا خنک شوند. سپس به کاسه منتقل کنید.

6. سفیده تخم مرغ‌ها را جدا کرده و خوب با همزن بزنید. سپس پنیر پارمزان، بوترکیزه و مخلوط خامه که در ابتدا درست کردیم را با هم مخلوط کنید. مخلوط پیاز، کلم و شلغم را هم اضافه کنید. مقداری ادویه و فلفل هم به مواد اضافه کنید و مواد را داخل ظرفی بریزید که بتوانید داخل فر قرار دهید.

7. ظرف را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. تا شلغم‌ها به رنگ طلایی شوند.

8. گراتن شلغم آماده است. آن را برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. سپس نوش جان کنید.

آش شلغم


مواد لازم برای تهیه آش شلغم

    گوشت چرخ کرده: ١٥٠ گرم
    پیاز: یک عدد
    برنج سه قاشق پر
    ماش: سه قاشق پر
    شلغم: چهار عدد متوسط
    نعنا نمک زردچوبه: به مقدار لازم
    سبزی آش: ٢٠٠ گرم پاک شده وخرد شده شامل تره جعفری گشنیز اسفناج

طرز تهیه

1. پیاز را سرخ کرده و بعد از ماهیتابه خارج میکنیم. اول یک ق غ روغن درقابلمه ریخته نعنا وزردچوبه را ریخته سریع پیاز سرخ شده را هم اضافه میکنیم.

2. سپس برنج شسته شده وسبزی آش و ماش را هم اضافه میکنیم. ویک پارچ آب داخل قابلمه روی مواد ریخته من مقداری آب گوشت از قبل داشتم وداخل آش ریختم بسیار خوشمزه ومقوی تره. پس اگر شما قلم گاو یا گوسفند داشتید بشورید و در یک ظرف بزرگ ربخته ویک پیاز داخل آن انداخته و بذارید با شعله کم یواش یواش سه چهار ساعت بپزه بعد به اندازه نصف لیوان در ظرف ریخته هر وقت غذا خواستید درست کنید داخل موادتون بریزید تا مقوی تر ومغذی تر بشه.

3. وقتی ماشها در آش پخت گوشت چرخ کرده را یک عدد پیاز کوچک رنده کنید ونمک بزنید و گوفته ریزه های ریز درست کنید و داخل آش بریزید. وبعد شلغم خامهای خرد شده را به آش اضافه کنید و بزارید تا خوب آش جا بیوفته بعد در ظرف ریخته ونعنا داغ وپیاز داغ تزئین کنید و کنار عزیزانتون نوش جان کنید .

پوره شلغم

مواد لازم :

    شلغم: 5 عدد
    شیر : 7 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

1. ابتدا  شلغم هارو خوب بشوببد و انتها و سر اونها رو بگیرید و با پوست اونها را داخل قابلمه متوسط بریزید و تا روی شلغم ها آب پر کنید.

2. حرارت گاز رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد و بعد از جوشیدن شعله گاز رو روی متوسط تنظیم کنید تا شلغم ها آروم بپزن.

3. وقتی شلغم پخته شد اجازه بدید کمی سرد بشه بعد پوستشونو بکنید و داخل یک ظرف خوب لهشون کنید.

4. مقدار شیر بستگی به ذائقه تون داره من اینجا هفت قاشق شیر اضافه کردم شما میتونید کمتر یا بیشتر اضافه کنید.

5. پوره شلغم آمادس میتونید اونو سرد یا گرم میل کنید.

سوپ شلغم


مواد لازم:

    شلغم: ۲۵۰ گرم
    آب مرغ: ۲ لیوان
    هویج: ۳ عدد
    کرفس: ۱۰۰ گرم
    جو پرک: ۱/۳ لیوان
    جعفری: ۱ مشت
    نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

1. برای تهیه این سوپ میتونین از آب مرغ یا در صورت نداشتن آب مرغ از قرص طعم دهنده مرغ یا گوشت استفاده کنین. در صورتی که آب مرغ دارین که من از قبل داشتم دو لیوان آب مرغ و دو لیوان آب رو داخل قابلمه بریزین. اگر هم آب مرغ نداشتین فعلا فقط ۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزین.

2. حالا جوپرک رو هم بهش اضافه کنین.

3. بلافاصله کرفس خام خورد شده رو هم اضافه کنین.

4. سریعا بعد از اون هویج پوست کنده و خورد شده رو اضافه میکنیم. حالا در قابلمه رو نیم لا میذاریم و اجازه میدیم تا هویج و کرفس بپزن و جو پرک هم لعاب بندازه. چون سوپ جو داره بهتره در قابلمه رو نبندیم چون احتمال سر رفتنش هست.

5. وقتی هویج و کرفس پختن شلغم هایی که پوست کنده و خورد کردیم رو هم اضافه میکنیم. برای اینکه شلغم سریع تر از هویج و کرفس میپزه دیرتر به سوپ اضافه اش کردیم چون در صورتی که با هم داخل سوپ میریختیمشون شلغم له میشد. در این مرحله در صورتی که آب مرغ نداشتین و در ابتدا تنها از آب استفاده کرده بودین قرص های طعم دهنده رو اضافه کنین.

6. وقتی شلغم هم پخت سوپ رو تست کنین در صورتی که به نمک و فلفل احتیاج داشت اضافه کنین و بعد جعفری خورد شده رو هم داخل سوپ بریزین.

7. بعد از ۱۰ دقیقه دیگه سوپ آماده است از اونجایی که این سوپ برای سرماخوردگی خیلی مفیده بهتره خیلی غلیظ نباشه و حالت رقیق داشته باشه تا در صورت سرماخوردگی بتونین راحت میل کنین.

8. حالا سوپ مفید و خوشمزه مون رو سرو کرده و همراه آبلیمو تازه نوش جان میکنیم.

سالاد شلغم و هویج



مواد لازم:

    شلغم: ۳ عدد متوسط
    هویج: ۳ عدد متوسط
    جعفری خرد شده: ۱/۲ فنجان
    مغز تخمه کدو: (اختیاری) ۱/۲ فنجان
    آب لیموی تازه: یک نصف
    روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
    نمک: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

1. شلغم ها و هویج ها را پوست بگیرید و درشت رنده کنید. جعفری ها را نیز خرد کنید و همراه با شلغم و هویج داخل کاسه بریزید. آب نصف یک لیمو ترش را روی سالاد بچلانید. سپس 2 قاشق روغن زیتون به سالاد اضافه کنید. مغز تخمه کدو را روی سالاد بریزید و سالاد را هم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند. به میزان دلخواه نمک اضافه کنید و این سالاد جدید و خوش طعم را نوش جان کنید.

نکته: این سالاد را می توانید تا 48 ساعت در یخچال نگهداری کنید؛ اما دقت داشته باشید که رنگ شلغم ها به مرور زمان کمی زرد می شود. بنابراین اگر ظاهر و رنگ سالاد برایتان اهمیت دارد سالاد را بلافاصله قبل از سرو آماده کنید.برترین ها

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: