یکی از مهمترین خواص این غذا به علت وجود پروتئین بالا، تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن است
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در پیشگیری از پوکی استخوان، آرتروز و عضلانی شدن بدن موثر دانست.
به گزارش شفاآنلاین، آش هویج و جو یکی از غذاهای سنتی همدان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، آهن، فیبر، فسفر، مس، روی (زینک)، پروتئین، گوگرد، کولین، سلنیوم و غیره است.برای بررسی خواص آش هویج و جو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.مهم ترین خواص آش هویج و جوحیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص آش هویج و جو گفت: یکی از مهمترین خواص این غذا به علت وجود پروتئین بالا، تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن است.وی افزود: ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک موجود در این غذا باعث افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.عظمایی بیان کرد: بهبود سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی، تقویت حافظه و رفع آلزایمر (Alzheimer)و تقویت قوای جنسی از دیگر خواص این آش بی نظیر است.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم موجود در آش موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از آرتروز و پوکی استخوان پیشگیری(prevention) میکند.وی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن فیبر بالا دستگاه گوارشرا تقویت کرده و هضم غذا را آسان و به رفع یبوست منجر میشود.عظمایی بیان کرد: آش هویج و جو دارای ویتامینهای A، E و C است، بنابراین خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها از جمله سرطان میشود.این محقق پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا تاثیر بسزایی در درمان دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و دردهای مفاصلی (آرتریت) دارد.وی اظهار کرد: آش هویج و جو دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است بنابراین باعث تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.عظمایی گفت: مصرف این آش برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید و اثربخش است.مواد لازم آش هویج و جو (۴ تا ۵ نفر)-نخود یک پیمانه-بلغور جو ۳ تا ۴ پیمانه-پیاز 3 عدد متوسط-گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم-کشک به مقدار لازم-هویج ۴ عدد متوسط-روغن به مقدار لازم-آب به مقدار لازم-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش هویج و جو
-برای تهیه این غذا ابتدا نخودی را که قبلا در آب خیس کردهایم، میپزیم.
-بلغور جو و هویج خرد کرده را جداگانه میپزیم و به نخود اضافه میکنیم.
-غذا را در حرارت ملایم میپزیم تا لعاب بیاندازد.
-پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم.
-گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت میدهیم.
-مخلوط پیاز و گوشت را به مواد قبلی اضافه میکنیم.
-مقدار کمی آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بپزد.
-در انتهای پخت نمک، فلفل و زردچوبه اضافه میکنیم.
-پس از پخت، آش را از روی اجاق برداشته و کشک را اضافه میکنیم.
- این غذا با نان و سبزی میل میشود.