کد خبر: ۲۱۹۸۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۰ - ۲۱ دی ۱۳۹۷ - 2019January 11
این غذا حاوی انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی است، لذا باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در درمان افسردگی و افزایش انرژی در کارگران و ورزشکاران موثر دانست.

به گزارش شفاآنلاین، آش ماشاب قم حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، کولین، فسفر، فیبر، روی(زینک)، گوگرد، سولفور، سلنیوم، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و غیره است.

برای بررسی خواص آش ماشاب قم و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است  حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.

مهم ترین خواص آش ماشاب قم

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص آش ماشاب قم گفت: این غذا به علت دارا بودن ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک، تاثیری چشمگیر در افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی دارد، از این رو برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است‌.

وی افزود: وجود ویتامین D، سلنیوم، فسفر و منیزیم در آش ماشاب قم، موجب استحکام استخوان‌ و دندان شده و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: این غذا حاوی انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی است، لذا باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: یکی از خواص بی نظیر این غذا بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر است.

وی گفت: آش ماشاب قم با پروتئین‌های حیوانی و گیاهی موجود در آن به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک می‌کند؛ لذا برای افرادی که کارهای فیزیکی سخت انجام می‌دهند، مانند ورزشکاران،کارگران ساختمانی و به‌خصوص بدن‌سازان بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) اظهار کرد: این آش به دلیل دارا بودن پروتئین بالا برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.

عظمایی افزود: بهبود عملکرد دستگاه گوارش، هضم غذا و رفع یبوست، دفع سمومات بدن، تقویت سیستم قلبی عروقی و تقویت بینایی از دیگر خواصی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش ماشاب قم حاوی اسیدآمینه تریپتوفان است که باعث ساخت سراتونین می‌شود؛ در نتیجه نشاط آور بوده و موجب رفع استرس، اضطراب و افسردگی(Depression) می‌شود.

احتیاط در مصرف آش ماشاب قم

عظمایی بیان کرد: افراد مبتلا به غلظت خون، نقرس و اسیداوریک بالا نباید در مصرف آش ماشاب قم زیاده‌روی کنند.

مواد لازم آش ماشاب قم (۵ تا ۶ نفر)

- لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
-برنج نصف پیمانه
-گندم نصف پیمانه
-ماش نصف پیمانه
-عدس یک پیمانه
- سیب زمینی خرد شده یک تا ۲ عدد
-کدوحلوایی خرد شده یک پیمانه
-گوشت ران گوسفند با قلم یا گوشت گردن ۲۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۳ عدد
-زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-کشک برای تزئین به مقدار لازم
-پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم
-نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم

طرز تهیه آش ماشاب قم

-برای تهیه این آش ابتدا ماش، عدس و لوبیا را که قبلا در آب خیس کرده‌ایم، به همراه گندم و برنج داخل قابلمه ریخته و مقداری آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد.
-پیازها را خرد کرده و درون روغن دنبه یا کنجد تفت می‌دهیم.
-سپس گوشت را اضافه کرده و تفت می‌دهیم.
-به مواد زردچوبه اضافه کرده و اجازه می‌دهیم با مقداری آب پخته شود.
-هنگامی که گوشت پخته شد آن را ریش ریش می‌کنیم.
-سپس کدوحلوایی خرد شده، سیب زمینی خرد شده، نمک، فلفل و آب گوشت را به حبوبات اضافه می‌کنیم.
-صبر می‌کنیم تا غذا بپزد و جابیفتد.
-هنگام سرو این غذا مقداری از گوشت پخته شده را به همراه آش درون ظرف مورد نظر ریخته و با کشک، نعناع داغ و پیاز داغ تزئین می‌کنیم.
-آش ماشاب قم آماده میل کردن است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: