وجود هر ذره معلق نامعمول در هوا، میتواند باعث بروز مشکلاتی در عملکرد طبیعی ارگانهای بدن شود که به این ذرات سموم موجود در هوا گفته میشود.در ادامه با برخی خوراکیهایی که میتوانند در مواقع آلودگی هوا به ما کمک کنند،آشنا میشوید
شفاآنلاین>سلامت> آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی مدرن و صنعتی است. مردم کشورهای در حال توسعه بیشتر در معرض هوای آلوده قرار دارند.
به گزارش شفاآنلاین، وجود هر ذره معلق نامعمول در هوا، میتواند باعث بروز مشکلاتی در عملکرد طبیعی ارگانهای بدن شود که به این ذرات سموم موجود در هوا گفته میشود.در ادامه با برخی خوراکیهایی که میتوانند در مواقع آلودگی هوا به ما کمک کنند،آشنا میشوید.
روغن زیتون
ویتامین E موجود در روغن زیتون عملکرد ریهها را بهبود میبخشد. همچنین اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون(olive oil) برای کاهش التهاب مفید هستند. بهترین راه مصرف روغن زیتون به جهت بهرهمندی حداکثری از فواید آن، استفاده آن روی سالاد است چراکه استفاده از روغن زیتون برای پختوپز و حرارت دادن آن میتواند تغییراتی شیمیایی در آن ایجاد کرده و برخی از فواید آن را برای سلامتی از بین ببرد.
آووکادو و اسفناج
محققان یک بررسی برای یافتن چگونگی تاثیرگذاری ویتامین E بر کاهش آثار آلودگی هوا بر ریهها انجام دادند. طبق این تحقیق مشاهده شد، مصرف غذاهایی که دارای مقادیر زیاد ویتامین E هستند مثل آووکادو و اسفناج میتواند به مقابله با آثار و عوارض انواع آلودگیها کمک کند.
بروکلی
طی یک تحقیق 12 هفتهای مشخص شد افرادی که از کلم بروکلی استفاده میکنند، سموم مرتبط با آلودگیهای لایه اوزون و ذرات معلق را بیشتر از سایرین دفع میکنند. این اتفاق بهدلیل وجود سولفورفان، نوعی ترکیب ضد سرطان است که در کلم بروکلی وجود دارد.به این منظور محققان به شرکتکنندگان در این تحقیق دو نوع نوشیدنی برای مصرف دادند. نوشیدنی گروه اول شامل آب، آبلیمو، آناناس و پودر جوانه بروکلی و نوشیدنی گروه دوم شامل همین ترکیب بدون پودر جوانه بروکلی بود. در انتها مشخص شد گروهی که نوشیدنی با پودر جوانه بروکلی خورده بودند میزان بیشتری از مواد سرطانزای معروف به بنزن و ماده مضر برای ریهها به نام آکرولین دفع کرده بودند.
تخم کتان
تخم کتان دارای مقادیر زیادی از فیتواستروژنها و اسید چرب امگا 3 است. فیتواستروژنها دارای خواص آنتیاکسیدانی هستند که به کاهش علائم آسم و سایر واکنشهای آلرژیایی کمک میکنند.
گوجهفرنگی
افرادی که در معرض آلودگی (Contamination)هوا قرار دارند بهتر است از گوجهفرنگی در رژیم غذایی خود استفاده کنند. گوجهفرنگی دارای لیکوپن است. لیکوپن نوعی آنتیاکسیدان است که از بدن در مقابل بیماریهای تنفسی محافظت میکند