فیبر موجود در این غذا موجب تقویت معده ودستگاه گوارش شده و علاوه بر آسان کردن هضم غذا، یبوست و نفخ را هم برطرف میکند
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در رفع یبوست و نفخ و کاهش خطر سقط جنین و ویار در زنان باردار موثر دانست.به گزارش شفاآنلاین، خورش به و آلو غذای محلی اصفهان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، مس، آهن، اسیدفولیک، کولین، سلنیوم، فیبر، فسفر، کاتچین، ید، گوگرد و غیره است.برای بررسی خواص خورش به و آلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند. مهمترین خواص خورش به و آلوحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص خورش به و آلو گفت: این غذا موجب تقویت سیستم قلبی عروقی شده و از بروز سکته جلوگیری میکند.وی افزود: فیبر موجود در این غذا موجب تقویت معده ودستگاه گوارش شده و علاوه بر آسان کردن هضم غذا، یبوست و نفخ را هم برطرف میکند.عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص این غذا افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کم خونی به واسطه داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک است؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، زیرا علاوه بر اینکه خطر سقط جنین را بسیار کاهش میدهد باعث زیبا شدن نوزاد هم میشود.این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: یکی دیگر از خواص فوق العاده این غذا برای زنان باردار، خاصیت ضد تهوع بودن آن و کاهش ویار است.وی گفت: خورش به و آلو خاصیت و تاثیری فوق العاده در تقویت، جوان سازی و زیبایی پوست و مو دارد.عظمایی بیان کرد: به علت وجود ویتامینهای A، E، C. و کاتچین در این غذا خاصیت آنتی اکسیدانی داشته، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از آن در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: پاکسازی و سم زدایی کبد، معده و روده ها، کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت قوای جنسی و افزایش اسپرم، تقویت بینایی، درمان بواسیر، رفع اختلالات قاعدگی و تنظیم ید بدن از دیگر خواص این خورش است.وی گفت: مصرف خورش به و آلو برای افراد مبتلا به بیماریهای دستگاه تنفسی از جمله آسم بسیار مفید و تاثیرگذار است.عظمایی بیان کرد: این خورش به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، سلنیوم، فسفر و ویتامین D. موجب استحکام استخوان و دندان شده و از بروز آرتروز و پوکی استخوان جلوگیری میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: خورش به و آلو تاثیر چشمگیری بر روی سیستم عصبی دارد و موجب بهبود حافظه و پیشگیری (prevention)از آلزایمر میشود.وی گفت: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود لذا برای افرادی که کارهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران مخصوصا بدن سازان بسیار مفید است.مواد لازم خورش به و آلو (۵ تا ۶ نفر)گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرمبه رسیده ۳ عددپیاز متوسط ۲ عددکره محلی ۵۰ گرمآب لیمو ترش تازه یک قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی محلی یک قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازمزعفران دم کرده نصف لیوانآب به مقدار لازمروغن کنجد یا دنبه به مقدار لازمطرز تهیه خورش به و آلوبرای تهیه خورش به و آلو ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.سپس گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت میدهیم.نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و رب گوجه فرنگی محلی را اضافه کرده و تفت میدهیم.سپس آب را اضافه کرده و اجازه میدهیم آرام بپزد.در یک ماهی تابه، بهها را به قطعات کوچک خرد کرده، کره محلی را اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ طلایی پیدا کند.بههای طلایی شده را به محتویات قابلمه اضافه کرده و اجازه میدهیم با حرارت ملایم بپزد و جا بیافتد.در ۱۵ دقیقه پایانی پخت آلو را اضافه کرده، سپس رب را اضافه میکنیم.در پایان پخت آب لیمو ترش تازه و زعفران دم کرده را اضافه میکنیم.غذا آماده میل کردن است.نکته: این غذا را میتوان همراه برنج و یا نان سرو کرد.