کد خبر: ۲۱۳۳۷۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - 2018November 05
برنامه‌ای برای واگذاری بخش‌های دیالیز بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی وجود داشت، اما در عمل به علت مشکلاتی که به وجود آمد، اجرایی نشد
شفاآنلاین>سلامت> رئیس مرکز امور بیماری‌های خاص وزارت بهداشت گفت: «مقدمات واگذاری مراکز دیالیز به بخش خصوصی در دو سال و نیم گذشته انجام شد، اما به علت نبود جدیت در بخش خصوصی، این طرح عملیاتی نشد و اجرای آن متوقف شد.»

به گزارش شفاآنلاین، مهدی شادنوش درباره واگذاری مراکز دیالیز دولتی به خصوصی افزود: «برنامه‌ای برای واگذاری بخش‌های دیالیز بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی وجود داشت، اما در عمل به علت مشکلاتی(Problems) که به وجود آمد، اجرایی نشد.»

وی اضافه کرد: «لازمه این کار وجود زیرساخت‌های قوی‌تر و ورود قدرتمند بخش خصوصی به این موضوع است. البته عمده‌ترین مشکل بخش خصوصی برای انجام این کار، حمایت بیمه‌ای و در نظر گرفتن تعرفه بخش خصوصی برای دیالیز بود.»

افزایش قیمت ملزومات مصرفی دیالیز
شادنوش درباره سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در حوزه دیالیز در کشور نیز بیان کرد: «فعلاً چنین کاری در کشور انجام نشده است. البته این کار در سایر کشورها انجام شده، ولی اجرای برخی از این طرح ها در کشور ما مشکلات مختلفی مثل مراودات مالی و ارز و غیره خواهد داشت.»

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری ها وزارت بهداشت درباره افزایش قیمت ملزومات مصرفی دیالیز و پوشش بیمه‌ای آنها گفت: «بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه سلامت که دو هفته پیش انجام شد، بعد از سه سال تغییراتی در پوشش بیمه‌ای هزینه های دیالیز اتفاق افتاد که مربوط به ملزومات مصرفی مانند ست دیالیز، صافی و غیره می شود قیمت این اقلام برای مدت ها ثابت مانده بود. این تغییر قیمت به مراکزی که بخش دیالیز دارند کمک می کند که کار خود را با قدرت بیشتری ادامه بدهند و خدمات رسانی کنند.»

گفتنی است طرح واگذاری ارائه خدمات دیالیز به بخش خصوصی حدود دو سال و نیم پیش در دستور کار وزارت بهداشت قرار داشت. در آن زمان مخالفت هایی نیز با این طرح شد. مخالفان معتقد بودند این واگذاری ها با قراردادهای طولانی و به مدت بیش از 15 سال و به صورت انحصاری انجام می شود که در این شرایط، رقابت از بین می رود و در نتیجه کیفی خدمات پایین خواهد آمد.

ابراهیم رئیسیون، مشاور اقتصادی سابق وزیر بهداشت در ابتدای برنامه‌ریزی وزارت بهداشت برای اجرای طرح گفت: «با سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی تا «18 ماه آینده» پنج هزار تخت دیالیز جدید به طور رایگان در اختیار این بیماران (patients)قرار می گیرد.»

به گفته وی وزارت بهداشت در راستای سیاست واگذاری تصدی ارائه خدمات سلامت به بخش خصوصی برنامه‌هایی برای واگذاری برخی خدمات پزشکی از بخش دولتی به بخش خصوصی دارد که یکی از این برنامه‌ها واگذاری ارائه خدمات دیالیز از بخش دولتی به بخش خصوصی است.

رئیسیون افزود: «هم اکنون حدود سه هزار و 800 تخت دیالیز در بخش دولتی وجود دارد که با اجرای این طرح 80 درصد آن که حدود سه هزار تخت خواهد بود، به بخش خصوصی واگذار می‌شود و 20 درصد این تختها برای بیماران حاد دیالیزی در بخش دولتی می‌ماند.»
رئیسیون ادامه داد: «بیش از 50 درصد تخت‌های دیالیز دولتی فرسوده هستند و شرکتهای خصوصی طبق تعهدی که به وزارت بهداشت داده‌اند موظف هستند علاوه بر اینکه تمام این تختها را نوسازی می‌کنند، حدود دو هزار تخت دیالیز جدید نیز به مراکز خدمات دیالیز کشور اضافه کنند و در مجموع بخش خصوصی تا 18 ماه آ‌ینده حدود پنچ هزار تخت دیالیز جدید را در 10 قطب کشوری ایجاد می‌کند.»

مشاور اقتصادی وزیر بهداشت گفت: «ایجاد این تختهای جدید با توجه به افزایش سالانه 6 درصدی بیماران دیالیزی، در واقع نیاز آتی این بیماران به این خدمات را بر طرف می‌کند.» وی افزود: «بیماران کلیوی جزو بیماران خاص هستند و هیچ هزینه‌ای از این بیماران در مراجعه به مراکز دیالیز خصوصی گرفته نمی‌شود. تمام خدمات مرکز خصوصی دیالیز برای بیماران رایگان خواهد بود و شرکتهای ارائه کننده این خدمات با قراردادهایی که با بیمه‌ها می بندند، تمام هزینه‌های بیماران را بر اساس تعرفه‌های دیالیز بخش خصوصی و با توجه به تعداد بیماران تحت پوشش از بیمه‌ها می‌گیرند. وی ادامه داد: با اجرای این مدل فاصله هر بیمار دیالیز تا مرکز خدمات دیالیز کمتر از 20 دقیقه خواهد شد.»

یک سال بعد یعنی 23 دی سال 96 نیز محمد حسین سالاریان زاده، رئیس وقت مرکز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت گفت: «شبکه خصوصی دیالیز کشور با واگذاری حدود سه هزار تخت دیالیز از بخش دولتی به بخش خصوصی در حال تکمیل است و تا اواسط سال 97 تکمیل می شود.»

به گفته وی حدود 5 هزار تخت دیالیز در بخش دولتی مشغول خدمت رسانی به مردم هستند اما کیفیت این خدمات به علت فرسوده بودن دستگاه های دیالیز، مطلوب نیست به همین علت وزارت بهداشت به فکر واگذاری این خدمات به بخش غیر دولتی و نوسازی ناوگان ارائه خدمات دیالیز افتاد.

وی افزود: «اکنون واگذاری سه هزار تخت دیالیز از بخش دولتی به خصوصی در مرحله انعقاد قرارداد است. تعدادی از بخش‌های دیالیز واگذار شده، بخشی در حال ساخت است و بخشی نیز بهره برداری شده است و برآورد وزارت بهداشت این است که تا اواسط سال آینده (سال 97) می توانیم کل این شبکه غیر دولتی را تحویل بدهیم و پوشش خدمات را در بخش خصوصی افزایش دهیم.»
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: