کد خبر: ۲۱۲۳۶۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۰۲ آبان ۱۳۹۷ - 2018October 24
خلط نوعی ماده لزج است که در سینه تولید می‌شود تا گلو و راه‌های هوایی‌‌مان را مرطوب نگهدارد. اما گاهی اوقات این خلط‌ها وقتی با درد سینه یا تنگی نفس همراه می‌شوند، علامت بیماری هستند

شفا آنلاین>سلامت>به زودی هوای سرد زمستانی از راه می‌رسد و عطسه و سرفه‌های بسیاری از افراد شروع می‌شود. در فصل سرما، بیشتر افراد موقع سرفه کردن یا صاف کردن سینه، ممکن است خلط در گلو داشته باشند. رنگ هر خلط، علامت مشکلی در بدن است که باید به آنها توجه نشان داد.


به گزارش شفا آنلاین:خلط نوعی ماده لزج است که در سینه تولید می‌شود تا گلو و راه‌های هوایی‌‌مان را مرطوب نگهدارد. اما گاهی اوقات این خلط‌ ها<Sputum> وقتی با درد سینه یا تنگی نفس همراه می‌شوند، علامت بیماری هستند.

خلط سبز یا زرد

خلط سبز یا زرد معمولا نشانه این است که بدن‌تان در حال مبارزه با نوعی عفونت، مانند سرماخوردگی، است. این نوع خلط با رنگ زرد شروع شده و به مرور سبز می‌شود. اما بیماری‌هایی چون برونشیت و سینوزیت هم می‌توانند رنگ خلط را به زرد یا سبز درآورند. در بیماری مزمن انسدادی ریه هم علاوه بر خلط زرد، فرد دچار مشکل در تنفس هم می‌شود.


قهوه‌ای

خلط قهوه‌ای متمایل به قرمز، علامت وجود خون در مخاط است که ممکن است در اثر برونشیت حاد (معمولا در افراد سیگاری) یا بیماری فیبروز سیستیک به وجود آید. در این بیماری ترشحات در بخش‌هایی از بدن، سفت و چسبنده می‌شوند. آبسه ریوی هم می‌تواند باعث قهوه‌ای شدن رنگ خلط شود.

سفید

رنگ سفید خلط، علامت برونشیت ویروسی است و ممکن است به‌تدریج سبز متمایل به زرد شود. البته آن می‌توان علامت بازگشت اسید به مری، نارسایی احتقانی قلب یا ابتلا به نوعی عفونت قارچی (قارچ Exophiala dermatitidis) هم باشد.

قرمز یا صورتی

خون موجود در خلط می‌تواند رنگ آن را قرمز یا صورتی کند و این نوع خلط، نشاندهنده عفونت ریه ناشی از سینه‌پهلو یا سل است. نارسایی احتقانی قلب و آمبولی ریه که در این بیماری سرخرگ‌های ریه‌ها مسدود می‌شوند، نیز می‌توانند موجب قرمز یا صورتی شدن رنگ خلط شوند. در موارد حادتر، آن می‌تواند نشاندهنده سرطان ریه هم باشد.

شفاف

رنگ شفاف معمولا نشاندهنده مرطوب بودن سیستم تنفسی است و اینکه بدن سالم است. اما گاهی اوقات حساسیت یا تب یونجه، مقدار این خلط را زیاد می‌کند. عفونت‌های ویروسی هم معمولا با رنگ شفاف خلط شروع می‌شوند و به تدریج به رنگ زرد یا سبز درمی‌آیند.

 زمانی که متوجه شدید، مقدار خلط‌تان زیاد است یا هر یک از رنگ‌های فوق را دارد، حتما به نزد پزشک رفته و با او مشورت کنید.طبنا



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: