کد خبر: ۲۱۲۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - 2018October 23
مصرف فرآورده‌های دارویی برای رفع سرفه و علائم سرماخوردگی در کودکان کمتر از 2 سال به‌دلیل خطر ایجاد عوارض شدید توصیه نمی‌شود
شفاآنلاین>سلامت> در صورت تجویز داروهایی به‌مانند شربت دیفن‌هیدرامین، شربت گایافنزین، شربت دکسترومتورفان‌پی، شربت اکسپکتورانت، شربت و قرص کلرفنیرامین، قطره بینی فینل‌افرین و شربت و قطره دکسترومتورفان باید به هشدارهای پزشکان توجه کرد.

به گزارش شفاآنلاین،  کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن هشدار درباره مصرف بدون تجویز داروهای ضدسرفه و رفع علائم سرماخوردگی در کودکان گفت: مصرف فرآورده‌های دارویی برای رفع سرفه و علائم سرماخوردگی در کودکان کمتر از 2 سال به‌دلیل خطر ایجاد عوارض شدید توصیه نمی‌شود.

جهانپور ادامه داد: مرکز اطلاع‌رسانی دارو سموم (DPIC) و مرکز ثبت و بررسی عوارض(Complications) ناخواسته داروی سازمان غذا و دارو (ADR) با توجه به اطلاعیه‌های FDA و مرکز فارماکو ویژیلانس کانادا مبنی بر اجتناب از مصرف داروهای ضدسرفه و رفع علائم سرماخوردگی در کودکان و اقدام داوطلبانه برخی شرکت‌های سازنده داروها نسبت به درج هشدار درباره ممنوعیت مصرف در کودکان زیر 4 سال در آمریکا و کودکان کمتر از 6 سال در کانادا، تأکید دارد که پزشکان در تجویز این داروها احتیاط و رعایت موارد منع مصرف را در نظر بگیرند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اسامی داروهای ضد سرفه و رفع علائم سرماخوردگی که مصرف(Consumption) آنها در کودکان زیر 2 سال توصیه نمی‌شود، گفت: آنتی‌هیستامین‌ها مانند دیفن‌هیدرامین، کلرفنیرامین، برم‌فنیرامین و سیپروهپتادین، دکونژستان‌ها مانند پسودوافدرین و فنیل‌افرین، ضدسرفه‌ها مانند دکسترومتورفان و خلط‌آورها مانند گایافنزین در کودکان کمتر از 2 سال توصیه نمی‌شود و در کودکان کمتر از 6 سال نیز باید با احتیاط کامل و رعایت موارد منع مصرف تجویز شود.

جهانپور تأکید کرد: در صورت تجویز داروهای مذکور برای رفع سرفه و درمان علائم سرماخوردگی در کودکان از قبیل قرص و شربت سرماخوردگی کودکان، شربت دیفن‌هیدرامین، شربت گایافنزین، شربت دکسترومتورفان‌پی، شربت اکسپکتورانت، شربت و قرص کلرفنیرامین، قطره بینی فنیل‌افرین و شربت و قطره دکسترومتورفان پزشکان باید به هشدارهای داده‌شده توجه کنند.

او گفت: با توجه به اینکه داروهای ضدسرفه و داروهای علائم سرماخوردگی ماده مؤثر مشترک دارند و در صورت تجویز همزمان چند دارو با هم خطر مسمومیت کودک وجود دارد، به همین دلیل توصیه سازمان غذا و دارو این است پزشکان از تجویز غیرضروری بیش از یک فرآورده دارویی برای کودکان اجتناب کنند. سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه متأسفانه برخی والدین از شربت‌های سرفه و سرماخوردگی برای خواباندن کودک استفاده می‌کنند، گفت: داروهای ضدسرفه و درمان علائم سرماخوردگی نباید برای خواباندن کودک و ایجاد حالت خواب‌آلودگی مصرف شود.

او درباره میزان مصرف داروهای ضدسرفه و درمان علائم سرماخوردگی در کودکان گفت: توصیه می‌شود که به‌منظور تنظیم مقدار تجویزشده برای کودک، والدین از پیمانه یا قاشق‌های مخصوص اندازه‌گیری دارو استفاده کنند و از اندازه‌گیری مقدار مصرف دارو با قاشق‌های خانگی به‌دلیل اینکه استاندارد نیستند، خودداری کنند.

جهانپور گفت: والدین باید بدانند که داروهای ذکرشده فقط به‌منظور درمان علائم سرماخوردگی و سرفه کمک‌کننده هستند و علت بروز بیماری را از بین نمی‌برند و در کوتاه شدن مدت زمان دوره بیماری هم مؤثر نیستند. سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: والدین داروهای ضدسرفه و درمان سرماخوردگی را در محلی دور از دسترس کودک نگهداری کنند زیرا مصرف بیش از اندازه این داروها تهدید کننده جان کودک است. جهانپور خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد و استفاده نادرست از داروهای رفع سرفه و علائم سرماخوردگی در کودکان می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند افزایش ضربان قلب، گیجی، دپرسیون تنفسی و تشنج در کودک شود و جان او را به‌خطر بیندازد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: