کد خبر: ۲۱۲۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - 2018October 23
بیش از ۹۰ درصد مراجعات مردم در خصوص دریافت خدمات سرپایی است، از این رو برنامه ارتقای کیفیت ویزیت با انجام ۱۳ میلیون بار ویزیت توسط ۱۴۰۰۰ متخصص و فوق تخصص در ۳۸۵ شهر کشور با نرخ ارزان دولتی و با تمرکز بر دسترسی اقشار محروم تاکنون انجام شده است. راه اندازی کلینیک ویژه در ۱۲۸ شهر و ۲۴۹ پلی کلینیک تخصصی برای فعالیت پزشکان نیز ایجاد شده است
شفاآنلاین>سلامت>معاون درمان وزارت بهداشت، گفت: از زمان استقرار طرح تحول سلامت<Health> تاکنون، سهم مردم از هزینه بستری از ۳۷ درصد به ۵ درصد برای روستاییان و ۱۰ درصد برای شهرنشینان کاهش یافته است.

به گزارش شفاآنلاین، قاسم جان بابایی در گردهمایی مدیران بیمارستانی و مدیران پرستاری بیمارستان های سراسر کشور در خصوص نتایج اجرای طرح تحول سلامت، اظهار داشت: توسعه زیرساخت ها، توزیع عادلانه خدمات، تعریف بسته های خدمت، اصلاح تعرفه ها و فرآیندهای موجود و توانمندسازی نیروی انسانی به عنوان راهبردهای اصلی طرح تحول سلامت، مد نظر قرار گرفته است.

وی افزود: از زمان استقرار طرح تحول سلامت تاکنون، سهم مردم از هزینه بستری از ۳۷ درصد به ۵ درصد برای روستاییان و ۱۰ درصد برای شهرنشینان کاهش یافته است. همچنین از ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمار بستری حمایت مالی صورت گرفته است. همچنین کاهش ارجاعات مردم برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی به بیرون از بیمارستان ها از دیگر دستاوردها بوده است.

جان بابایی با بیان اینکه طی این طرح بیش از ۲ میلیون زایمان طبیعی به صورت رایگان در کشور انجام شده است، گفت: این طرح سبب شده که شیب سزارین که در کشور و پیش از اجرای طرح تحول سلامت در حال افزایش بود، به میزان ۶.۵ درصد کاهش و میزان سزارین روند نزولی  یابد. همچنین به بیش از ۷۰۰ هزار مادر باردار جهت توانمندسازی برای باروری و زایمان طبیعی آموزش های رایگان داده شده است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه هتلینگ بیمارستان ها تغییرات بسیار ملموسی طی اجرای طرح صورت گرفته که مصادیق عینی آن در اکثر بیمارستان های کشور قابل مشاهده است، بیان کرد: در این برنامه بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع از فضای بستری، بازسازی شده و ۴۵ هزار تخت بیمارستانی کشور با استفاده ۱۰۰ درصدی از تولیدات داخلی به صورت کامل نوسازی شده اند. همچنین توزیع ۱۳۰ هزار قلم تجهیزات هتلینگ و تامین ۷۵۰۰۰ قلم تجهیزات پزشکی سرمایه ای برای بیمارستان های موجود و جدیدالاحداث جهت ایجاد رفاه و حفظ کرامت بیماران<patients> نیز صورت گرفته است.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد مراجعات مردم در خصوص دریافت خدمات سرپایی است، از این رو برنامه ارتقای کیفیت ویزیت با انجام ۱۳ میلیون بار ویزیت توسط ۱۴۰۰۰ متخصص و فوق تخصص در ۳۸۵ شهر کشور با نرخ ارزان دولتی و با تمرکز بر دسترسی اقشار محروم تاکنون انجام شده است. راه اندازی کلینیک ویژه در ۱۲۸ شهر و ۲۴۹ پلی کلینیک تخصصی برای فعالیت پزشکان نیز ایجاد شده است.

وی در ادامه عنوان کرد: ۳۹ پایگاه اورژانس هوایی با هدف دسترسی مردم  در مناطق صعب العبور به خدمات درمانی راه اندازی شده است که تا کنون انتقال ۱۳۰۷۹ بیمار و مصدوم طی ۹۰۲۲ سورتی پرواز انجام شده است.

به گفته جان بابایی، هدف گذاری دیگر در طرح تحول سلامت، ساخت و گسترش اورژانس بیمارستان ها بوده که طی اجرای آن، ۱۲۵ بخش اورژانس ییمارستانی ساخته شده و ۱۵۰۰ تخت اورژانس به بیمارستان های کشور اضافه شده است. همچنین بهسازی و استانداردسازی ۱۸۰ بخش نیز انجام شده و ۲۴۰۰ تخت نیز به بخش های مراقبت ویژه کشور افزوده شده است.

وی با بیان اینکه طی اجرای برنامه حمایت از ناباروری پوشش ۸۵ درصدی هزینه های ناباروری با تعرفه دولتی صورت گرفته است، افزود: ۱۷ مرکز جدید نیز در این زمینه ایجاد و ۲۴ مرکز هم، توسعه و تجهیز شده است.

جان بابایی گفت: بهره مندی ۳۵۰۰۰ نفر از خدمت پیشرفته و حیات بخش PCI Primary و ۳۵۰۰ نفر از خدمت ترومبولیتیک تراپی از دستاوردهای بسیار مهم طرح تحول سلامت در قالب اجرای دو برنامه مدیریت درمان سکته های قلبی و مغزی بوده است.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در ستاد طرح تحول سلامت و به صورت متناظر در دانشگاه ها ۵ کمیته به منظور حفظ دستاوردهای طرح تشکیل شده است، اظهار داشت: این کمیته ها شامل کمیته مدیریت منابع و مصارف، پایش و نظارت، دارو، تجهیزات و لوازم پزشکی، بیمه سلامت و فناوری اطلاعات است.

وی با بیان این مطلب که اقدامات و فعالیت های جاری حوزه درمان نیز با تمرکز بر سطح بندی خدمات و نظام ارجاع، تدوین و استقرار راهنماهای بالینی و بحث مربوط به قواعد الکترونیک، در حال اجراست، تصریح کرد: در زمینه سطح بندی چینش تخت، نیروی تخصصی و نوع خدمات درمانی مد نظر بوده است. همچنین ۲۵۰ گایدلاین های بالینی نیز برای خدمات پرتواتر و پر هزینه به کمک انجمن ها و برد تخصصی هر رشته تدوین و ابلاغ شده است.

جان بابایی در ادامه افزود: راهکارهای نیز به صورت منتخب درخصوص طرح تحول توسط بیمارستان ها ایجاد شده است. راه اندازی مراکز جراحی محدود، صدور کارنامه عملکردی ماهانه برای پزشکان معالج، تدوین فرمولاری داروئی برای بیمارستان، طراحی داشبورد بیمارستانی برای هر بخش، مدیریت خدمات گلوبال، استحقاق سنجی و رفع هم پوشانی بیمه ای از جمله این راهکارها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: هنر پزشک و بیمارستان این است که بتواند میانگین هزینه را کاهش دهد تا تعداد بیشتری از افراد، خدمات را دریافت کنند.مهر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: