کد خبر: ۲۱۲۲۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - 2018October 23
با تغییر سبک زندگی و مدرن شدن جوامع تمایل به مصرف غذاهای آماده و نوشیدنی‌هایی با قند بالا رواج زیادی پیدا کرده است. لذا سن ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر نیز کاهش پیدا کرده است بنابراین باید قبل از ابتلای آنان به بیماری های غیر واگیری نظیر دیابت و چاقی پیشگیری لازم انجام شود
شفاآنلاین>سلامت>رئیس اداره جوانان،نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت گفت: در مدارس باید میان وعده غذایی سالم و مقوی عرضه شود چنانچه نوجوانان به‌ویژه دختران دچار کمبود پروتئین، کلسیم و سایر ریزمغذی ها شوند، ممکن است در سنین بالاتر دچار اختلالات و بیماری‌های جسمی شوند.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر گلایل اردلان به مناسبت هفته سلامت نوجوانان و مدارس - که از امروز (اول آبان) آغازشده است، تصریح کرد:  کم‌خونی، فقر آهن، آشفتگی ذهنی و رفتاری، دیابت، پوکی استخوان، چاقی، اضافه وزن و بیماری‌های قلبی و عروقی با تغذیه سالم و مناسب قابل پیشگیری است.

به گفته وی نوجوانان و جوانان ۲۱ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و ایران جزو کشورهای جوان تلقی می‌شود.

رییس اداره جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت افزود: در اداره سلامت جوانان و نوجوانان مدارس، با دو گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال و ۱۸ تا ۲۹ سال سر و کار داریم و تمرکز ما در هفته ملی سلامت نوجوانان و مدارس بر گروه سنی ۵ تا ۱۸ است.

اردلان افزود: به منظور ارتقای شاخص‌های سلامت، درحال تدوین برنامه راهبردی سلامت<Health> نوجوانان هستیم که بر مبنای آن مشکلات سلامتی این گروه سنی اولویت بندی سپس  مداخلات لازم طراحی و اجرا می‌شود همچنین برنامه پایش، ارزشیابی، مانیتورینگ و نظارت بر شیوه‌های اجرای این برنامه راهبردی درحال طراحی است.

رئیس اداره جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت درخصوص بسته خدمت سلامت نوجوانان گفت: این بسته برای گروه‌های سنی پیش‌دبستان، اول، چهارم، هفتم و دهم دوران تحصیل با مشارکت وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌شود.

اردلان درخصوص جزییات بسته خدمت سلامت نوجوانان تصریح کرد: خدماتی که در قالب بسته خدمت نوجوانان ارائه می شود، در پایه پیش‌دبستان و دبستان با سایر پایه‌ها متفاوت است چراکه قبل و هنگام ورود به مدرسه، تست‌های آمادگی تحصیلی، سنجش سلامت روان، بینایی و شنوایی با کمک آموزش و پرورش استثنایی انجام می‌شود همچنین در این مقاطع، شیوه زندگی این افراد نیز مدنظر قرار می‌گیرد. درنتیجه با توجه به عدد و رقم شیوه زندگی فرد، مداخلات لازم مثلا درخصوص فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم را طراحی می‌کنیم.

وی افزود: این بسته خدمتی در دو سطح پزشک و غیر پزشک اجرا می‌شود و نوجوانان در زمینه رفتارهای مخاطره‌آمیز، وضعیت تغذیه، سلامت روان، نمایه توده بدنی، سلامت اجتماعی، قد و وزن و فعالیت فیزیکی، توسط کارشناسان مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرند و چنانچه نیاز باشد برای پیگیری وضعیت سلامتی به پزشک ارجاع داده می‌شوند.

رئیس اداره جوانان و نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه درحال حاضر ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت در سطح کشور وجود دارد،اظهارکرد: مدارس مروج سلامت در زمینه آموزش سلامت، پیشگیری از حوادث، پیشگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز، سلامت روان، مشارکت اولیا و مربیان، سلامت محیط مدرسه و ارزیابی‌های دوره‌ای سلامت نوجوانان فعالیت دارند.

وی به اهمیت نشست‌های انجمن اولیا و مربیان با حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: درحال حاضر ارتباط خوبی بین انجمن اولیا و مربیان و وزارت بهداشت برقرار است و همکاری‌های خوبی داریم. این انجمن‌ها در اکثر نشست‌ها حضور دارند و این امر موجب می شود تا در راستای ارتقای شاخص‌های سلامت نوجوانان از مشارکت بیشتر این انجمن‌ها بهره ببریم.

اردلان درخصوص ریسک فاکتورهایی که سلامت نوجوانان را تهدید می‌کند، اظهارکرد: از جمله مواردی که سلامت نوجوانان را تهدید می‌کند، ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند چاقی<Obesity> و اضافه وزن است. حدود ۱۰ درصد نوجوانان مبتلا به چاقی هستند و ۱۳ درصد آن‌ها اضافه وزن دارند. ۴۶ درصد نوجوانان نیز فعالیت فیزیکی ناکافی دارند.

وی با بیان اینکه سبک زندگی و تغذیه نوجوانان نیاز به فرهنگ‌سازی و اصلاح دارد،گفت: مصرف فست فود و نوشابه‌های گازدار در نوجوانان رواج زیادی دارد. حدود ۱۹ درصد نوجوانان هنوز به غذای خود نمک اضافه می‌کنند و مصرف تنقلاب چرب در این گروه سنی بیداد می‌کند.

رئیس اداره جوانان و نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت در پایان درخصوص اهمیت تغذیه سالم اظهارکرد: با تغییر سبک زندگی و مدرن شدن جوامع تمایل به مصرف غذاهای آماده و نوشیدنی‌هایی با قند بالا رواج زیادی پیدا کرده است. لذا سن ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر نیز کاهش پیدا کرده است بنابراین باید قبل از ابتلای آنان به بیماری های غیر واگیری نظیر دیابت و چاقی پیشگیری لازم انجام شود.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: