کد خبر: ۲۱۱۱۸۲
تاریخ انتشار: ۰۶:۴۵ - ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 14
مهمترین دلیل شکنندگی ناخنها، ابتلا به قارچ ناخن میباشد. قارچها، میکروارگانیسمهای انگلی هستند که میتوانند از طریق برش های بسیار ریز یا از طریق فضای کوچک بین ناخن و پوست زیر آن، وارد ناخن شوند

شفا آنلاین>سلامت>در صورتی که شما ناخن های خشک و شکننده ای دارید، لایه های پروتئینی موجود در ناخن شما در حال جدا شدن از یکدیگر و شکسته شدن هستند. بنابراین از علائم شکنندگی ناخن این است که سطح ناخن ناهموار میشود و سطح ناخن به صفحات و پوسته هایی به شکل طولی تقسیم میشود. حتی ممکن است قسمتهایی از ناخن کاملا بشکنند و از ناخن جدا شوند.گاهی اوقات یک لایه ی زرد رنگ کراتینی در زیر ناخن تشکیل میشود و باعث میشود که بستر زیر ناخن برآمده شود و ناخن از بستر خود جدا شده و شل شود .در این حالت اگر ناخن بیافتد، بعد از آن به شکل طبیعی رشد نخواهد کرد.

به گزارش شفا آنلاین:مهمترین دلیل شکنندگی ناخنها،<Fragility of the nails,> ابتلا به قارچ ناخن میباشد. قارچها، میکروارگانیسمهای انگلی هستند که میتوانند از طریق برش های بسیار ریز یا از طریق فضای کوچک بین ناخن و پوست زیر آن، وارد ناخن شوند. ناخن شست پا بیشتر از ناخنهای دیگر در معرض ابتلا به قارچ ناخن میباشد، چرا که پوشیدن کفشهای تنگ، فضای بسیار مناسب و ایده آلی برای رشد قارچها فراهم میکند. عفونتهای قارچی ناخن پا، علاوه بر شکنندگی و پوسته پوسته شدن ناخن، موجب تغییر رنگ و ضخیم شدن آن نیز میشوند.

پسوریازیس ناخن نیز میتواند به شکنندگی ناخن ها منجر شود. نیمی از افرادی که به پسوریازیس پوستی مبتلا هستند، به پسوریازیس ناخن نیز مبتلا میشوند. این بیماری موجب تشکیل ضایعاتی در زیر ناخن میشود که باعث تغییرشکل دادن و شکستن ناخن میشوند. وجود حفرههایی در ناخن، شل شدن ناخن، شکنندگی و تغییر رنگ ناخن از علائم ابتلا به پسوریازیس ناخن هستند.

آسیبهای وارد شده به ناخن نیز یکی دیگر از علل شکنندگی ناخن است. قرار گرفتن ناخن تحت فشار قوی یا وارد شدن ضربه شدید به ناخن، میتواند باعث تجمع خون در زیر ناخن شود که این موضوع نیز با عث تغییر رنگ و شکنندگی ناخن میشود. در نهایت ممکن است ناخن از بستر خود جدا شود و بیافتد. در صورت که بستر ناخن بر اثر ضربه یا فشار آسیب دیده باشد، ممکن است ناخن جدید به شکل صحیحی رشد نکند.
در برخی موارد، شکننده شدن ناخنها میتواند نشاندهنده ی ابتلا به بیماریها و مشکلات جدی تری مانند سوءتغذیه، پرکاری تیروئید یا دیگر اختلالات غدد درون ریز بدن باشد.

درمان خشکی و شکنندگی ناخن
در صورتی که ناخنهای شما شکننده، پوسته پوسته و دارای شکاف شده اند، این مشکل به احتمال زیاد به عوامل محیطی مربوط میشود. بنابراین شما با ایجاد تغییرات کوچک و ساده ای در سبک زندگی خود میتوانید این مشکل را حل کنید.
به عنوان مثال برای مدت زمان خیلی طولانی دست و پاهای خود را در آب نگذارید و بعد از این که دست یا پای شما خیس شدند، حتما آنها را کاملا خشک کنید. برای شستن دستان خود از یک صابون ملایم استفاده کنید و در شستن دستان خود افراط نکنید.
سعی کنید از قرار دادن ناخن خود در معرض مواد شیمیایی مانند لاک پاک کن های قوی خودداری کنید و مرتبا ناخنهای خود را با کرم مرطوب کنید.
اما در صورتی که قارچ یا پسوریازیس ناخن، علت شکنندگی ناخنهای شما هستند، لازم است حتما برای درمان آن اقدام کنید و هر چه قدر زودتر درمان را شروع کنید، نتایج بهتری به دست خواهید آورد. برای درمان قارچ خفیف تا متوسط ناخن، کرمها، پمادها و لاکهای مختلفی وجود دارند که به صورت غیرتجویزی از داروخانه قابل تهیه هستند.
یکی دیگر از راههای درمان قارچ ناخن استفاده از محلولهای مخصوص قارچ و پسوریازیس است که به صورت موضعی استفاده میشود. فرمولاسیون ویژه ی این محلولها با هیدراته کردن ناخن، باعث بهبود ظاهر آن شده و سطح ناخن را صاف و از میزان تغییر رنگ آن می کاهد. این تغییرات در اغلب موارد ظرف دو هفته قابل رویت خواهند بود. این محلولها با نفوذ به بافت ناخن، شرایط محیطی ناخن را تغییر میدهند و مانع از رشد قارچها میشوند.
در موارد ی که عفونت قارچی ناخن شدید باشد، ممکن است استفاده از درمانهای موضعی به تنهایی موثر نباشد و پزشک شما استفاده از داروهای ضدقارچ خوراکی یا انجام لیزردرمانی را برای از بین بردن قارچها تجویز کند.

درمان قارچ ناخن پا و پسوریازیس بسیار چالش برانگیز است، چرا که صرفنظر از روش درمانی که انتخاب کرده اید، درمان کامل این مشکل ممکن است برای ناخن شست پا تا یک سال و برای ناخنهای دیگر تا ۶ ماه طول بکشد.

روشهای درمانی دیگر برای شکنندگی ناخن
داروها و مواد زیر، هر کدام در دورهای به عنوان درمان شکنندگی ناخن معرفی میشدند، اما تمامی این موارد در یک چیز مشترک هستند و آن این است که موثر بودن هیچ یک از آنها به طور علمی اثبات نشده است:
1-سیلیکون
2-گیاه دم اسبی
3-مکمل کلسیم
4-آهن
5-ویتامین A
6-داروی سیستئین
7-روی
مصرف کنندگان باید در مورد استفاده از موادی که هنوز اثرگذاری آن ثابت نشده و به تحقیقات بیشتری نیاز دارد، محتاط باشند.

چگونه ناخن هایم را تقویت کنیم؟

قدم اول در درمان وتقویت ناخن های شکننده، رفع علل زمینه ای این مشکل و مراقبت مناسب و صحیح از ناخن با استفاده از روشهای زیر است:
رژیم غذایی متعادل،داشتن رژیم غذایی متعادل و مصرف تمامی پروتئینها، ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن برای سلامت ناخنها بسیار اهمیت دارد. نقش بیوتین در درمان شکنندگی ناخن ها هنوز مورد بحث است، اما نتایج برخی از تحقیقات نشان دادهاند که مصرف این ماده موجب ضخیم شدن ناخنها میشود.

مراقبت از ناخنها،اگر ناخن های شما خشک به نظر میآیند، هر روز به مدت ۵ دقیقه آنها را را در آب ولرم قرار دهید و سپس روی ناخن و پوست اطراف آن کرم مرطوب کننده بزنید. شما میتواند برای این کار از روغن نارگیل یا کرمهای مرطوب کننده دست استفاده کنید.
از تماس طولانی مدت ناخن با آب و مواد شوینده خودداری کنید.
هنگام انجام کارهای خانه، از دستکش استفاده کنید.
ناخنهای خود را به طور منظم کوتاه کنید، چرا که ناخنهای بلند بیشتر در معرض آسیب هستند.
در مصرف محلولهای لاک پاک کن و محلولهای ضدعفونی کننده ی دست افراط نکنید.
کفش مناسب بپوشید و همیشه توجه داشته باشید که قسمت جلوی کفش برای انگشتان شما فضای کافی داشته باشد.
ناخنهای خود را به طور مرتب سوهان بزنید تا شکستگی های کوچک سر ناخن برطرف شوند، چرا که شکستگی های ریز میتوانند موجب تسریع روند شکسته شدن کامل ناخن شوند.

پزشک آنلاین
دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: