کد خبر: ۲۱۰۷۹۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 09
در سال آینده به هیچ وجه بسته‌های فعلی وزارت بهداشت و طرح تحول که در گذشته اعلام شده‌اند، کوچک‌تر نخواهند شد اما اصلاحات لازم برای برخی از آن‌ها انجام می‌شود. در عین حال حمایت از بیماران در بیمارستان‌های دولتی ادامه می‌یابد و در بخش‌هایی که مازاد هزینه و تقاضای القایی وجود دارد اقداماتی در حال انجام است
شفاآنلاین>سلامت> نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت، این دوشنبه‌ هم به رسم سال‌های گذشته در ستاد این وزارتخانه برگزار شد و ایرج حریرچی به تشریح مواضع وزارت بهداشت درخصوص موضوعات مختلف پرداخت.

به گزارش شفاآنلاین، معاون کل وزارت بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند تدوین و تصویب لایحه بودجه در دولت، گفت: «در سال آینده به هیچ وجه بسته‌های فعلی وزارت بهداشت و طرح تحول که در گذشته اعلام شده‌اند، کوچک‌تر نخواهند شد اما اصلاحات لازم برای برخی از آن‌ها انجام می‌شود. در عین حال حمایت از بیماران (patients)در بیمارستان‌های دولتی ادامه می‌یابد و در بخش‌هایی که مازاد هزینه و تقاضای القایی وجود دارد اقداماتی در حال انجام است. همچنین با توجه به منابع جدید حاصله می‌توانیم خدمات جدیدتری را هم به مردم ارائه دهیم. به عنوان مثال حدود ۸۰ تا ۸۲ درصد پرداخت از جیب مردم مربوط به خدمات سرپایی است و در این زمینه اقداماتی در دست انجام داریم. بر این اساس حدود ۲۵۰ کلینیک ویژه قرار بود، ایجاد شود که بخش عمده‌ای از آن‌ها راه‌اندازی شده است و مابقی هم تا پایان سال راه‌اندازی می‌شوند. این اتفاق منجر به گسترش قابل توجه در حوزه ارایه خدمات سرپایی به مردم و با تعرفه دولتی است.» وی همچنین گفت: «از طرفی گسترش نظام ثبت الکترونیک و پرونده الکترونیک سلامت در حال انجام است و نظام ارجاع هم به‌تدریج با تدبیر و با سرعت مناسب محقق می‌شود.»

رئیس‌جمهوری درباره پرداخت از جیب مردم حساس است
حریرچی با بیان اینکه ما در سال ۹۰، ۹۱ و ۹۲ شاهد بودیم که بهره‌مندی از خدمات بهداشتی و درمانی کمتر بود و در عین حال پرداخت از جیب مردم افزایش یافته بود، گفت: «این در حالی است که طی سال‌های اجرای طرح تحول سلامت میزان پرداخت از جیب مردم به ۳۵ درصد کاهش یافته که این مهم دستاورد وزارت بهداشت و دولت تدبیر و امید است. برهمین اساس در حال حاضر اقداماتی انجام می‌دهیم که به این دستاورد مهم خدشه‌ای وارد نشود. باید بدانیم که شخص رئیس‌جمهوری درباره پرداخت از جیب مردم و تورم در حوزه سلامت حساس است و آن را پیگیری می‌کند. ما تلاش می‌کنیم مردم در حوزه بهداشت و درمان نه تنها هزینه‌هایشان بیشتر نشود بلکه با افزایش حمایت‌هایمان بتوانیم کاهش قدرت خرید مردم در حوزه سلامت را جبران کنیم و شعار مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه به جایی برسیم تا بیمار جز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشد را عملیاتی کنیم.»

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره تعرفه‌های پزشکی سال ۹۸ اظهارکرد: «با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده و با توجه به شرایط اقتصادی کشور نظام‌ پزشکی و انجمن‌های پزشکی و اکثر دست‌اندرکاران معتقد هستند که امسال احتمال تغییر در تعرفه دستمزد ممکن نیست البته باید درباره هزینه‌های پشتیبانی و ضمنی مانند حمل و نقل، تعمیرات تاسیساتی و غیره تجدید نظر کرد چرا که این خدمات گران شده‌اند و در جزء فنی تعرفه مانند هتلینگ تاثیر دارد. این تاثیر ممکن است امسال و یا سال بعد دیده شود، البته ممکن است این درخواست چه با افزایش هزینه ارائه‌کنندگان خدمت تعرفه دستمزد هم بالا رود، به حق باشد اما این افزایش باید متناسب با دستمزد همه اقشار باشد بنابراین باید از ایجاد انتظارات تورمی اجتناب کنیم.»

آخرین وضعیت سیل‌زدگان
سخنگوی وزارت بهداشت (Health)درباره آخرین وضعیت سیل‌زدگان کشور و اقدامات و توصیه‌های وزارت بهداشت در این زمینه گفت: «درباره سیل اقدامات متعددی انجام شده است. یک سری از مصدومان دارای مصدومیت سطحی بودند که در محل درمان شدند اما تعداد مصدومان ناشی از سوانح جوی مانند سیل و صاعقه که در مراکز درمانی پذیرش شده‌اند،‌ ۹۹ نفر بوده است که از این تعداد ۲۱ نفر در مازندران، ۴ نفر در گیلان، ۱۳ نفر در سیستان و بلوچستان و ۶۱ نفر در کرمان بوده‌اند همچنین از مجموع این ۹۹ نفر، ۳۱ نفر بستری و ۶۸ نفر مرخص شده‌اند.» حریرچی ادامه داد: «متاسفانه در این حوادث ۸ نفر فوت کرده‌اند که چهار نفرشان بر اثر سیل بوده است که از این چهار نفر سه نفر در مازندران و یک نفر در گیلان فوت کرده‌اند. همچنین سه نفر هم بر اثر رعد و برق جان خود را از دست داده‌اند که دو نفرشان در مازندران و یک نفر هم در کرمانشاه بوده است. در عین حال یک نفر هم در مازندران به دلیل برق گرفتگی ناشی از سیل جان باخته است.»

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت دستورالعمل خاصی را در زمینه مواجهه با سیل ابلاغ کرده است،‌ گفت: «بر این اساس ارتباط مستقیمی با مراکز هشدار سریع داریم همچنین آمبولانس‌هایمان به همراه تجهیزات لازم برای رسیدگی به ۲۰ مصدوم احتمالی در این مناطق مستقر شده‌اند. کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌های وزارت بهداشت نیز در این مناطق مستقر هستند. در عین حال دائما وضعیت آب آشامیدنی، میزان کلر در آب و وضعیت ناقل‌های بیماری را کنترل می‌کنیم.»

FATF و تاثیر آن بر حوزه سلامت
حریرچی در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر تصویب FATF بر حل مشکلات حوزه سلامت گفت: «مصوبات این چنینی که مشکلات ارتباطی ما را از نظر ارزی با کشورهای دیگر کم کند، به طور مستقیم و غیر مستقیم می‌تواند بر سلامت هم تاثیر بگذارد. دشمنان ما دروغ می‌گویند که دارو و تجهیزات پزشکی از تحریم‌ها تاثیر نمی‌گیرد. مهم‌ترین مشکلی که در این حوزه ایجاد می‌شود،‌ در زمینه ارتباط مالی شرکت‌های تولید کننده دارو، مواد اولیه و تجهیزات پزشکی با ما است البته هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم و با تدابیر انجام شده به این مرحله نمی‌رسیم. اما در سال ۹۱ و ۹۲ که تحریم وجود داشت، هزینه‌های ارزی از طریق صرافی‌ها تامین می‌شد و اقلام با تجارت چمدانی وارد و پول به صورت چمدانی خارج می‌شد و مشکل ایجاد می‌کرد و دریافت خدمات را طولانی‌تر کرده و هزینه‌های سرباری و انتقال ارز به دنبال داشت.»

وی افزود: «از طرفی خریدهای ما معمولا به این صورت است که ابتدا ۱۰ درصد پول را می‌دهیم سپس بانک تضمین می‌کند که وقتی اقلام به دستمان رسید مابقی پول را پرداخت کنیم اما وقتی ارتباط بانکی دچار مشکل شود، فروشنده می‌گوید باید کل پول را به صورت نقدی بپردازید و بعد از چند ماه اقلام را تحویل بگیرید. این نقدینگی‌ها مشکل شدیدی ایجاد می‌کند. در عین حال بخشی هم تاثیرات غیر‌مستقیم است به گونه‌ای که اگر برای کشور مشکلات مالی ایجاد شود، تورم بالا رود و در اشتغال دچار مشکل شویم، قدرت پرداخت مردم و دولت در پرداخت هزینه‌های سلامت کاهش پیدا می‌کند زیرا مردم و دولت مجبور می‌شوند هزینه‌هایشان را به حوزه‌های مهم‌تری مانند خوراک و پوشاک منتقل کنند بنابراین نمی‌توانند در حوزه سلامت هزینه کنند و مجددا به مشکلات سال ۹۱ و ۹۲ دچار می‌شویم و مردم کمتر از خدمات سلامت بهره‌مند می‌شوند. امیدواریم با تدابیر اندیشیده شده این مسائل ایجاد نشود.»

گزارشی از شکایات مردم از وزارت بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به انتشار برخی اخبار درباره شکایت مردم از این وزارتخانه به دیوان عدالت اداری گفت: «در سال ۹۴ تعداد ۹۱۵۲ پرونده، در سال ۹۵، ۷۰۰۰ پرونده و در سال ۹۶، ۱۱ هزار پرونده در دیوان عدالت اداری برای وزارت بهداشت تشکیل شده بود اما بیشتر این شکایات شکایاتی بودند که کارکنان وزارت بهداشت از این وزارتخانه داشتند و عمدتا هم درباره نحوه پرداخت‌ها بوده است به طوری که در سال ۹۶، ۱۳۵۰ پرونده شکایت درباره الزام به پرداخت وجوه مرخصی در مناطق محروم و روستایی، ۱۲۸۷ پرونده درباره الزام به پرداخت کارانه‌ها، ۹۶۶ پرونده درباره الزام به پرداخت حق بیمه و ۸۸۰ پرونده درباره پذیرش سوابق بوده است بنابراین اینطور نیست که بگویند مردم از وزارت بهداشت شکایت کرده‌اند. در عین حال در شش ماه نخست سال ۹۶، ۱۲۴ شکایت درباره الزام به پرداخت حقوق و مزایای معوقه داشتیم که امسال این میزان به ۸۳۷ مورد افزایش پیدا کرده است.»

توصیه‌‌هایی به زائران اربعین
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به نزدیک بودن ایام پیاده‌روی اربعین گفت: «در وهله اول از مردم می‌خواهم که کسانی که توفیق شرکت در این مراسم را دارند از هم اکنون آمادگی جسمانی خود را تقویت کنند زیرا سفر سنگینی در پیش دارند و حتما از لباس و کفش مناسب استفاده کنند. همچنین کسانی که دارو مصرف می‌کنند حتما به میزان کافی دارو همراهشان داشته باشند و این داروها را در دو جا نگهداری کنند تا اگر یکی از آنها گم شد، دیگری را استفاده کنند. در عین حال حتما دفترچه بیمه خود را به همراه داشته باشند و اگر از عینک استفاده می‌کنند در صورت امکان دو عینک با خود ببرند.» وی با بیان اینکه مردم باید از غذای پخته شده استفاده کنند، اظهارکرد: «به هیچ وجه از آب غیربسته‌بندی استفاده نکنید و چای و مایعات را در ظروف یکبار مصرف و یا لیوان شخصی مصرف کنید. همچنین در این ایام و در این سفر از مصرف سبزیجات، کاهو و سالاد اجتناب کنید. کسانی هم که تمایل دارند پیاده سفر کنند حتما زمان مناسب برای استراحت و تناسب پیاده روی داشته باشند و مایعات زیادی را استفاده کنند.»

حریرچی درباره داروهای ممنوعه‌ای که زائران نباید با خود ببرند، گفت: «حمل داروهای مخدری که احتمال سوءاستفاده دارند در همه کشورها ممنوع است مگر اینکه داروی خاصی باشد و نسخه مورد تایید داشته باشد.»

ایرانیان بلندقدتر شده‌اند
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به متوسط قد افراد گفت: «متوسط قد به عنوان شاخصی برای بررسی وضعیت تغذیه و بهداشت جوامع است. با بهبود وضعیت بهداشت و تغذیه در بیشتر کشورها متوسط قد هم افزایش پیدا کرده است. طبق مطالعات بین‌المللی معتبر در جوانان ۱۸ ساله‌ای که در کشور ما در انتهای قرن نوزدهم یعنی ۱۰۰ سال پیش به دنیا آمده بودند به طور متوسط مردان ۱۵۷ سانتی متر و زنان ۱۴۸ سانتی متر بوده‌اند که در آن سال‌ها قد مردان و زنان ایرانی به ترتیب دارای رتبه ۱۸۱ و ۱۵۹ در میان ۱۹۲ کشور بود.»

وی افزود: «متوسط قد مردان و زنان ایرانی در انتهای قرن بیستم یعنی کسانی که ۲۰ الی ۲۵ سال قبل به دنیا آمدند در مردان ۱۷۳.۶ سانتی متر و در زنان ۱۵۹.۸ سانتی متر است و رتبه قد مردان و زنان ایرانی به ترتیب به ۶۷ و ۸۸ در بین ۱۹۲ کشور رسیده است. بر این اساس طی ۱۰۰ سال گذشته به طور متوسط قد مردان ایرانی ۱۶.۵ سانتی متر و قد زنان ایرانی ۱۱.۲ سانتی متر افزایش پیدا کرده است. طبق این مطالعات بیشترین رشد قد در بین مردان در ۱۰۰ سال گذشته متعلق به مردان ایرانی بوده است. همچنین میانگین قد افراد بالای ۳۰ سال فعلی ایرانی در هر ۱۰ سال به طور متوسط ۱.۲۸ سانتی متر افزایش پیدا کرده که افزایش طول قد علاوه بر اینکه یک شاخص مهم در زمینه بهبود تغذیه و بهداشت است خودش همراه با افزایش طول عمر و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است.»سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: