کد خبر: ۲۱۰۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۸ - ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 08
باور و تصورش هم شاید برای بسیاری سخت باشد که داروی گیاهی ایرانی نه تنها به کشور‌های منطقه بلکه به کشور چین هم صادر می‌شود که خود غول اقتصاد دنیاست و به قول معروف «از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را هم صادر می‌کنند»
شفاآنلاین> سلامت> محققان ایرانی در یک شرکت دانش بنیان داروسازی توانسته اند علاوه بر تامین نیاز داخلی محصول خود را به کشوری چون چین صادر کنند.

 به گزارش شفاآنلاین: «داروی گیاهی ایرانی به کشور چین صادر می‌شود» باور و تصورش هم شاید برای بسیاری سخت باشد که داروی گیاهی ایرانی نه تنها به کشور‌های منطقه بلکه به کشور چین هم صادر می‌شود که خود غول اقتصاد دنیاست و به قول معروف «از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را هم صادر می‌کنند».
چین به دلیل اینکه این کشور پیشنیه تاریخی طولانی در درمان بیماری‌ها با طب سنتی دارد خود یک تولیدکننده بزرگ داروهای گیاهی محسوب می‌شود و این موجب افتخار است که محصول ایرانی به قدری کیفیت دارد که می‌تواند با نمونه‌های خارجی با قدمت بالا رقابت کند و بازار فروش خوبی داشته باشد.

صنعت داروسازی ایران توان بسیار بالایی دارد و ۹۷ درصد نیاز داخل کشور را این صنعت تولید می‌کند، هر چند که داروسازی گیاهی ما به شکل صنعتی قدمت طولانی ندارد، اما توانسته ایم پیشرفت خوبی داشته باشیم، اما متاسفانه صنعت داروسازی ما حال و روز خوب ندارد و کمبود نقدینگی، مشکل تخصیص ارز و گمرگ این صنعت را با چالش‌های بسیاری مواجه کرده است.

صادرات داروی گیاهی ایرانی به چین مهد طب سنتی دنیا/ شرکت‌های داروسازی دست به دامن بانک مرکزی

تولید ۱۳۵ قلم داروی گیاهی در یک شرکت دانش بنیان
لاله حجازی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان تولیدکننده داروی‌های گیاهی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به محصولاتی که در این شرکت دانش بنیان تولید می‌شود، گفت: شرکت ما سال ۷۱ تاسیس شد و محصولات گیاهی ما در اشکال مختلف دارویی اعم از قرص، کپسول، شربت، سافت ژل و پماد تولید می‌شود.
 
وی ادامه داد: ما مجوز‌های طب سنتی، داروی گیاهی، آرایشی بهداشتی و دامی را اخذ کرده ایم و در مجموع ۱۳۵ محصول تولید می‌کنیم که همه پایه گیاهی دارند و دانش بنیان تولید می‌شوند.
 
از تولید به مصرف داروی گیاهی در شرکت داروسازی
حجازی اظهار کرد: ما تلاش کرده ایم بخش تحقیق و توسعه شرکت را تقویت کنیم و به دلیل اینکه بسیار گستره و تخصصی کار کردیم، بخش تحقیق و توسعه شرکت به مرکز تحقیقات تبدیل شد و از وزارت علوم مجوز مرکز تحقیقات گیاهان دارویی داریم.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولیدکننده داروی‌های گیاهی گفت: ما تلاش کرده ایم به صورت کامل صنعتی عمل کنیم و تمام زنجیره تولید تا توزیع را در اختیار داریم؛ در واقع از تولید گیاهان دارویی در مزرعه تا پخش محصول را خودمان انجام می دهیم و خودکفا هستیم.
 
شرکت کشاورزی، شرکت کشت و صنعت که گیاه را فرآوری و تبدیل به ماده اولیه داروسازی می‌کند، شرکت داروسازی، مرکز تحقیقات علوم گیاهان دارویی و توزیع و پخش مویرگی داریم و در کنار این‌ها شرکت‌های اقماری چاپ و بسته بندی و تولید ظروف نیز هستند که احتیاجات ما را تامین می‌کنند.

بومی سازی فرمول داروهای گیاهی با طب ایرانی
وی با بیان اینکه ما کمترین وابستگی به ارز را به نسبت سایر شرکت‌های داروسازی داریم، گفت: ما تلاش کرده ایم گیاهانی را انتخاب کنیم که بومی ایران باشند و فرمول‌هایی را انتخاب کرده ایم که ابتکاری بوده و در طب سنتی ایرانی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
 
وی افزود:، خوشبختانه مشکلات ما خیلی کمتر از شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدکننده دارو‌های شیمیایی است و از آنجایی که خودمان عصاره و اسانس مصرفی دارو‌های گیاهی مورد نیاز خودمان را تولید می‌کنیم به فکر افتادیم که بیش از نیاز خود تولید کنیم و اکنون اسانس و عصاره سایر شرکت‌های تولیدکننده دارو‌های گیاهی را مورد تامین می‌کنیم.

صادرات داروی گیاهی ایرانی به چند کشور دنیا
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولیدکننده داروی‌های گیاهی با بیان اینکه محصولات دانش بنیان ما به چند کشور صادر می‌شوند، گفت: ما به همه کشور‌های همسایه، تاجیکستان، گرجستان وچین داروی گیاهی با نام ایرانی صادر می‌کنیم.
 
حجازی تاکید کرد: شاید از نظر ارزآوری رقم خیلی زیادی نباشد و درصدی از فروشمان را تشکیل می‌دهد، اما مهم این است که یک محصول ایرانی الاصل با نام و برند ایرانی را کشور‌های مختلف پذیرفته اند و روز به روز درخواست آنها برای فروش محصولات ما افزایش پیدا می‌کند.
 
وی یادآوری کرد: این برای ما بسیار ارزشمند بوده و موجب افتخار است که داروی گیاهی ایرانی به کشور چین که خود مهد طب سنتی و دارو‌های گیاهان گیاهان دارویی است صادر می‌شود و بازار فروش دارد.

ارز و مشکلات گمرگی چالش اصلی صنعت داروسازی
حجازی ادامه داد:درست است که ما به نسبت شرکت‌های داروسازی شیمیایی وابستگی کمتری به ارز داریم، اما این بدان معنا نیست که ما نیازی به ارز نداریم، زیرا در نهایت وابستگی به ارز را داریم، چون مواد کمکی، مواد جانبی، کاغذ، مقوا و ماشین آلات داروسازی ما وارداتی هستند و ما هم به نوعی گرفتار مشکلات نوسانات نرخ ارز وموضوعات مرتبط به آن هستیم.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولیدکننده داروی‌های گیاهی نوسانات نرخ ارز و مشکلات گمرکی مهمترین چالش بیشتر تولیدکنندگان دارو‌های گیاهی دانست و گفت: ما ماشین آلات داروسازی وارد کرده ایم و به دلیل اینکه تخصیص ارز ما به موقع انجام نشده، دستگاه‌ها در گمرگ باقی مانده است.
 
حجازی افزود: تولیدکننده خارجی که دستگاه را برای ما ارسال کرده نارضی است و بار‌ها با ما تماس گرفه اند که چرا با وجود ارسال دستگاه هنوز هزینه آن را دریافت نکرده اند و پول ما را نمی‌دهید و ما در نهایت توانستیم تا ابتدای آبان فرصت بگیریم تا دستگاه را از گمرگ ازاد کنیم، اما متاسفانه تخصیص ارز هنوز صورت گرفته است و این مسئله تبدیل به چالشی برای همه تولیدکنندگان داروسازی شده است.

امیدواریم ارز صنعت دارو تا پایان مهرماه تخصیص پیدا کند
اصغری رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ارز تخصیص یافته به دارو گفت: میزان ارز تخصیص یافته به دارو و مواد اولیه در ۶ ماه نخست سال ۹۷ معادل ۶ ماه نخست سال ۹۶ بوده و در واقع ارزی که امسال برای دارو در نظر گرفته شد بیش از سال ۹۶ است.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به نقدینگی به عنوان مهمترین مشکل صنعت داروسازی، گفت: حجم بدهی صنعت داروسازی در ۲ سال گذشته بوده و ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مطالبات سررسید این صنعت است که به دلیل تأخیر در پرداخت بیمه‌ها به بیمارستان‌ها به وجود آمده و این تأخیر در پرداخت مطالبات به صنعت داروسازی منتقل شده است.

اصغری ادامه داد: ۴۰ درصد بین تأمین ارز و تخصیص آن به صنعت داروسازی اختلاف وجود دارد، در واقع با اینکه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای صنعت داروسازی تأمین شده، اما در واقع ۴۰ درصد ارز تخصیص پیدا کرده است.

وی تأکید کرد: امیدواریم ۳ هزار میلیارد تومان مابقی، تا پایان مهر ماه به صنعت داروسازی تزریق شود تا با وارد شدن ماده اولیه مورد نیاز زنجیره تأمین دارو دچار مشکل نشود.

امید است تا پایان مهرماه ارز صنعت داروسازی تخصیص پیدا کند تا صنعت داروسازی کشور بتواند قدرتمند و پر توان نیاز کشور را تامین کند و بتوانیم با صادرات داروهای ایرانی به سایر کشورها در شرایط تحریم و نوسان نرخ ارز سود خودی ببریم و این صنعت با ارزآوری به مشکلات کشور کمک موثری داشته باشد و با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، موتور محرکه اقتصاد دانش بنیان در کشور سریع تر از قبل حرکت کند .yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: