کد خبر: ۲۱۰۵۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 07
این ماده غذایی در چهارچوب یک رژیم غذایی متعادل، لاغرکننده است چون کالری اندکی دارد. بزرگ‌ترین مزیت گل کلم متنوع بودن شیوه مصرف است. می‌توانید آن را بخارپز کرده کنار غذاها سرو کنید
شفاآنلاین>سلامت> گل کلم از خانواده کلم‌ها و سرشار از ۸۵ درصد آب است. این سبزی پرخاصیت فاقد کربوهیدرات، پروتئین و چربی است. در عین حال منبع مواد مغذی مفید مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و دیگر ترکیبات مغذی است.

به گزارش شفاآنلاین، این ماده غذایی در چهارچوب یک رژیم غذایی متعادل، لاغرکننده است چون کالری اندکی دارد. بزرگ‌ترین مزیت گل کلم متنوع بودن شیوه مصرف است. می‌توانید آن را بخارپز کرده کنار غذاها سرو کنید یا اینکه در ترکیب ترشی‌ها و سالادها استفاده کنید. اگر می‌خواهید کل گلم را بپزید لازم است که برگ‌های آن را جدا کرده و در داخل آب و سرکه بیندازید تا به‌خوبی تمیز و ضدعفونی شود. توصیه می‌کنیم اگر قصد بخارپز کردن این کلم را دارید حتما به آن زردچوبه نیز بزنید. چون در این صورت خواص آن چندین برابر می‌شود.در ادامه بیشتر با خواص این سبزی آشنا می‌شوید.

برای سلامت قلب

گل کلم حاوی ترکیباتی به نام سولفورفان است که یکی از ترکیبات گوگرد محسوب می‌شود. این ترکیب به بهبود فشار خون و عملکرد کلیه‌ها کمک می‌کند. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که سولفورفان در متیل‌دار شدن DNA تاثیر دارد و این فرایند یکی از کلیدهای داشتن عملکرد سلولی سالم به‌خصوص در بخش داخلی عروق است که بیشتر در معرض آسیب قرار دارند. به این ترتیب گل کلم برای سلامت قلب فوق العاده عمل می‌کند
 
برای مقابله با سرطان

سولفورفان موجود در گل کلم ترکیبی است که در دفع سلول‌های سرطان‌زا موثر عمل می‌کند. به این ترتیب باعث مسدود شدن رشد تومور می‌شود. نتایج برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد که نابود کردن سلول‌های منشا سرطان(Cancer) می‌تواند یکی از روش‌های اصلی مقابله با این بیماری باشد.نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که ترکیب بین گل کلم و زردچوبه(به‌دلیل دارا بودن کورکومین) می‌تواند در پیشگیری و درمان سرطان پروستات موثر باشد. در بررسی‌هایی که روی موش‌ها انجام شده مشخص شده است که سولفورفان می‌تواند باعث کاهش تاثیر و قدرت تومورهای پستانی می‌شود.

سم‌زدایی از بدن

گل کلم حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که باعث تحریک فعالیت دفع توکسین‌ها و سموم از بدن می‌شوند. علاوه بر این میزان گلوکوزینولات موجود در این سبزی نیز می‌تواند باعث تحریم فعالیت آنزیم‌هایی شود که به سم‌زدایی از بدن منجر می‌شود.

سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

مصرف گل کلم میزان زیادی آنتی‌اکسیدان و ترکیبات مغذی به بدن می‌رساند که در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها موثر عمل می‌کنند. این کلم سفید سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن، کرستین، اسید سینامیک و دیگر ترکیبات مغذی است. این آنتی‌اکسیدان‌ها بدن را در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. در نتیجه پیری به تعویق افتاده و از آسیب‌های ارگان‌ها و بافت‌ها پیشگیری می‌شود.گل کلم همچنین حاوی ویتامین‌های B1، B2، B3،B5، B6 و B9، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین K بوده و منبع خوب فسفر و پتاسیم محسوب می‌شود.

مراقبت از مغز

یکی از عناصر مفید موجود در گل کلم کولین است که یکی از ویتامین‌های گروه B بوده و نقش موثری در سلامت و رشد مغز دارد. مصرف کولین در طول بارداری می‌تواند خواص زیادی در رشد مغزی جنین داشته باشد.

حاوی خواص ضدالتهابی

گل کلم حاوی میزان زیادی مواد مغذی ضدالتهاب است. این ترکیبات باعث پیشگیری(prevention) از واکنش‌های التهابی در بدن می‌شود.

مفید برای دستگاه گوارش

گل کلم حاوی میزان زیادی فیبرهای غذایی است بنابراین برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. نتایج پژوهشی که در World Healthiest Foods انجام شده است نشان می‌دهد که گل کلم می‌تواند از بافت پوششی معده محافظت کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: