کد خبر: ۲۱۰۱۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۸ - ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 02
سازمان انتقال خون ایران در چهار دهه گذشته به ویژه در سال‌های اخیر، موفقیت‌های چشمگیری داشته که مهم‌ترین آنها، دستیابی به شاخص اهدای ۱۰۰ درصد داوطلبانه خون و رسیدن به استانداردهای مطلوب بین‌المللی در زمینه کفایت و سلامت خون است
شفاآنلاین> سلامت> وزیر بهداشت با بیان اینکه ۷۰ کشور دنیا هنوز به اهدای خون جایگزین و پولی وابسته‌اند و متوسط اهدای خون<Blood donation> داوطلبانه در منطقه مدیترانه شرقی، ۵۱ است، گفت: در ایران از سال ۸۷ تا کنون، ۱۰۰ درصد نیاز کشور به خون، از طریق اهدای داوطلبانه و بدون چشمداشت تامین می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر سیدحسن هاشمی در چهارمین کنگره بین المللی طب انتقال خون و چهاردهمین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی طب انتقال خون، اظهار داشت: از حدود چهار دهه پیش و به دنبال تاسیس سازمان انتقال خون<blood transfusion Center>، جمع آوری، فرآوری، کنترل، نظارت، تولید و توزیع خون و فرآورده‌های آن به صورت متمرکز تحت نظارت وزارت بهداشت درآمد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: سازمان انتقال خون ایران در چهار دهه گذشته به ویژه در سال‌های اخیر، موفقیت‌های چشمگیری داشته که مهم‌ترین آنها، دستیابی به شاخص اهدای ۱۰۰ درصد داوطلبانه خون و رسیدن به استانداردهای مطلوب بین‌المللی در زمینه کفایت و سلامت خون است.

هاشمی با اشاره به رتبه اول ایران از نظر کفایت و سلامت خون در بین کشورهای منطقه، یادآور شد: پیشرفت‌های سازمان انتقال خون ایران سبب شده که فاصله ایران با سایر کشورهای منطقه در حد قابل ملاحظه‌ای افزایش یابد. 

 وزیر بهداشت با اشاره به آمار اهدای خون در جهان، گفت: سهم کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی از این میزان، حدود ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار اهدای خون است که ایران با اهدای بیش از دو میلیون مورد در سال، حدود ۲۱ درصد از کل خون‌های اهدایی در ۲۱ کشور عضو این منطقه را به خود اختصاص داده است.

وزیر بهداشت افزود: میانگین نرخ اهدای خون به ازای هر هزار نفر در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا ۱۴.۱ درصد و در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی ۱۴.۹ درصد است، در حالی که این نرخ در ایران حدود دو برابر و معادل ۲۷ درصد است.

هاشمی خاطرنشان کرد: بیش از ۸۵ درصد از خون‌های اهدایی در سطح جهان تبدیل به فرآورده‌های خونی می‌شوند که این نرخ در کشورهای با درآمد بالا ۹۷ درصد، در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا ۹۲ درصد، در کشورهای با درآمد متوسط رو به پایین ۵۹ درصد، در کشورهای با درآمد پایین ۵۰ درصد، در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی ۶۵ درصد و در ایران بیش از ۹۷ درصد است که ایران را در رده کشورهای با درآمد بالا قرار داده است.

هاشمی با اشاره به تعرفه‌گذاری خدمات انتقال خون، انتقال خون محافظه کارانه و مدیریت خون بیمار در ایران، گفت: همکاران ما در سازمان انتقال خون در سال گذشته اعتبارسنجی ۹۰۰ بانک خون بیمارستانی را انجام دادند و این ارزیابی و اعتبارسنجی سالیانه، یکی از معیارهای اصلی تداوم فعالیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور است.

وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: بیش از ۶۰ درصد از داروهای مشتق از پلاسما در کشور با پلاسمای ایرانی تهیه می‌شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: