کد خبر: ۲۰۹۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - 2018September 26
کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند قدم زدن به مدت ۳۵ دقیقه در روز می‌تواند خطر بروز سکته مغزی در سالمندان و حتی افرادی که سابقه سکته مغزی دارند را به میزان دو برابر کاهش دهد
شفاآنلاین>سلامت> پیاده‌روی، مهمترین راهکار‌ محافظت از سالمندان در برابر یکی از بیماری‌های خطرناک دوران میانسالی و سالمندی است.

به گزارش شفاآنلاین، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند قدم زدن به مدت ۳۵ دقیقه در روز می‌تواند خطر بروز سکته مغزی در سالمندان و حتی افرادی که سابقه سکته مغزی دارند را به میزان دو برابر کاهش دهد.

آمار‌ها نشان می‌دهند افرادی که سابقه سکته مغزی دارند بیش از دیگران درمعرض بروز دوباره این عارضه هستند، دانشمندان این نتیجه‌ها را با بررسی برروی ۹۲۵ فرد سالمند با میانگین ۷۳ سال به بالا که سابقه سکته مغزی داشته به دست آورده‌اند.

کدام دسته از سالمندان در معرض سکته مغزی هستند؟

کارشناسان هشدار می‌دهند افراد سالمندی که تحرک کمی دارند و علاقه‌ای به پیاده روی روزانه ندارند بیش از دیگران دچار سکته مغزی شدید می‌شوند.

پژوهش درباره اثر‌های راه رفتن بر جلوگیری از بروز سکته مغزی در سالمندان یا افرادی که سابقه این بیماری را داشته‌اند به وسیله دانشمندان دانشگاه گوتنبرگ سوئد انجام شده است.

به جز پیاده‌روی، سالمندان برای حفظ سلامت، بهبود گردش خون و جلوگیری از ایجاد لخته خونی در مغز می‌تواند به انجام ورزش‌های دیگری، چون شنا هم بپردازند.

کارشناسان انواع حالت‌های راه رفتن، دویدن و قدم زدن سریع در سالمندان را بررسی کرده‌اند و به آن‌ها توصیه می‌کنند در طول روز حداقل ۳۵ دقیقه پیاده‌روی با سرعت متوسط داشته باشند.

سکته مغزی به دلیل ایجاد لخته خونی در رگ‌های مغزی و نرسیدن اکسیژن به بخشی از مغز و مرگ سلول‌ها یا ایجاد خونریزی به دلیل تصادف با برخی موارد پزشکی دیگر روی می‌دهد.

سکته مغزی معمولاً سالمندان (Seniors)را درگیر می‌کند، اما در سال‌های اخیر این بیماری بین افراد میانسال نیز مشاهده شده است؛ درموارد شدید بروز سکته مغزی فرد جان خود را از دست می‌دهد و آن دسته که نجات پیدا می‌کنند معمولاً دچار مشکل هایی چون افتادگی بخشی از صورت، مشکل در تکلم، افت قدرت بینایی، از کار افتادن بخشی از بدن و معلولیت می‌شوند.

اولین مرحله در مواجهه با فردی که دچار سکته مغزی شده است انجام عملیات احیا و کمک‌های اولیه است، معمولاً در کمتر از سه ساعت از بروز سکته مغزی فرد باید تحت درمان، تزریق دارو‌های رقیق کننده خون و سایر موارد درمانی قرار بگیرد تا خطر مرگ و آسیب‌های شدید به بدن و مغز کاهش یابد.

افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند به تدریج با انجام فیزیوتراپی، گفتار درمانی و سایر مراقبت‌های درمانی می‌توانند تا حدی به زندگی روزمره خود بازگردند.

برای جلوگیری از بروز خطر سکته مغزی، مصرف(Consumption) مواد غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات، غلات و حبوبات، دانه‌های آجیل، مواد پروتئینی کم چرب و مصرف کم نمک توصیه می‌شود.

افرادی که دارای فشارخون بالا هستند بیش از دیگران درمعرض خطر بروز سکته مغزی قرار دارند.

کارشناسان درپژوهش‌های جدید خود دریافتند انجام ورزش و حتی پیاده‌روی روزانه به میزان ۳۵ دقیقه می‌تواند خطر بازگشت دوباره بیماری درمبتلایان را کاهش دهد.

نتیجه این مطالعه درمجله (Neurology) به چاپ رسیده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: