به گزارش شفاآنلاين به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری؛ روحانی در این جلسه با اشاره به اهمیت موضوع پیشگیری بر درمان گفت: اهتمام ویژه دولت برای تأمین سلامت و امنیت غذایی در جامعه است و دبیرخانه شورای عالی سلامت و غذا باید با برگزاری جلسات کارشناسی دقیق و هماهنگی با رسانهها به ویژه صدا و سیما، نسبت به مدیریت فرهنگ مصرف و آموزش همگانی در مورد سلامت غذایی اقدام کند.
رییسجمهور تغییر در الگوی تغذیه مردم به سمت الگوی مطلوب را امری بلندمدت توصیف کرد و گفت: شورای عالی سلامت و غذا باید با برنامهریزی صحیح، جامعه را نسبت به کاهش مصرف مواد غذایی خطرزا نظیر روغنهای ترانس و اشباع شده و افزایش مصرف شیر و لبنیات ترغیب کند.
دکتر روحانی ضرورت حضور و مشارکت مردم اعم از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان مواد غذایی برای مبارزه با دلایل و عوارض ناشی از سموم و آفتکش ها را یاد آور شد و گفت: دستگاههای دولتی نظیر وزارت جهاد کشاورزی، موسسه ملی استاندارد، سازمان محیط زیست باید بر میزان و کیفیت سم و کود مصرفی که مرتبط با سلامت مردم است، نظارت دقیق و گستردهای داشته باشند.
تأمین سلامت و امنیت غذایی
در این جلسه همچنین سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت و درمان به پیشینه شورای عالی سلامت و غذا اشاره کرد و گفت: تأمین سلامت و امنیت غذایی از اولویتهای دولت تدبیر و امید است و این امر نیازمند همکاری همه اجزای نظام و رسانههاست.
هاشمی گفت: سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همه کشورها برای تأمین سلامت جامعه و ترویج فرهنگ سالم تغذیه بیست تا بیست و پنج درصد است و با توجه به پیامدهای شیوع بیماری به دلیل عدم توجه به مسأله پیشگیری و تغذیه ناسالم، لازم است شورای عالی سلامت که متشکل از دستگاههای مختلف است وارد عمل شده و تصمیمات مقتضی را اتخاذ کند.
وزیر بهداشت گفت: جامعیت سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، نیازمند عزم جدی وطراحی یک ساختار منسجم، هماهنگ وکل نگر است و تحول اساسی وبزرگی را درنظام سلامت کشور نوید می دهد.
او با بیان اینکه هدف ما در وزارت بهداشت این است که سیاست ها برزمین نماند و صرفا درحد تعریف وتشریفات باقی نماند وعملیاتی شوند گفت: باید با برنامه ریزی در جهت عملی نمودن این سیاست های سرنوشت ساز، در کوتاهترین زمان ممکن با تدوین راهبردهای مورد نیازو تعریف الزام ها و اقدام های متناسب، شاهد ارتقاء مورد انتظار در سلامت جامعه باشیم.
هاشمی گفت: سیاست ها واضح و مشخص است و ماحصل بحث وتبادل نظر سران سه قوه در حضور مقام معظم رهبری تعریف شده اند و نباید اجازه دهیم حاشیه ایجاد شود واز اصل دور شویم بنابراین نباید فرصت را از دست دهیم .
او ادامه داد: جامعیت سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، ضمن اینکه تحولی اساسی وبزرگی را درنظام سلامت کشور نوید می دهد، نیازمند عزم جدی وطراحی یک ساختار منسجم، هماهنگ وکل نگر است و باید اذعان کرد که کلی بودن سیاستها ممکن است برای برخی از مسئولین ابهاماتی را ایجاد کند لذا ضروری است در اولین گام ابعاد مختلف هر سیاست برای متولیان حوزه سلامت تبیین شود تا با ایجاد درک واحد وتشخیص صحیح از ابعاد مختلف هریک از آنها، تدابیر لازم و مرتبط معین شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد، تشکیل کمیته هایی برای تبیین سیاستها وتعیین اولویت ها وهمچنین فرآیند اجرا ضروری است که ضمن تطبیق حقوقی سیاستها با قوانین براساس یک متدولوژی مشخص خلاهای قانونی را شناسایی کنیم و به یک درک مشترکی از سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، دست یابیم تا بتوانیم براساس یک زمان بندی مشخص آنها را عملیاتی کنیم.
کاهش مصرف روغنهای ترانس
دراین جلسه همچنین دلاوری مسئول دبیرخانه شورای عالی سلامت و غذا در گزارش خود سیاستهای دولت یازدهم در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مثبت خواند و اظهار امیدواری کرد؛ با توجه به اهداف تعیین شده در برنامه پنجم توسعه کشور، به تدریج از عوارض تغذیه ناسالم، مخاطرات زیست محیطی و آسیبهای روانی در جامعه کاسته شود.
او با مقایسه آمارهای موجود درباره مصرف روغنهای خوراکی، شیر و لبنیات در کشور با استانداردهای جهان و گسترش بیماریهای قلبی و عروقی،سکتههای مغزی و پوکی استخوان گفت: در این شرایط کاهش مصرف روغنهای ترانس و اشباع شده و افزایش مصرف شیر و مواد لبنی ضرورت دارد.
تخصیص سهم یارانه ها برای مصرف شیر
در این نشست، محمود حجتی ، وزیر جهاد کشاورزی برنامههای این وزارتخانه در افزایش سطح زیر کشت دانههای روغنی سالم نظیر «کلزا» و زیتون و نیز تولید لبنیات را تشریح کرد و خواستار تخصیص قسمتی از منابع حاصل از اجرای مرحله دوم هدفمندی
یارانهها به این موضوع برای افزایش سرانه مصرف شیر در کشور شد.
او
از طرح سامانهای برای پایش و تجویز سموم و آفتکشها در مزارع و باغات
کشور در وزارت جهاد کشاورزی به منظور رعایت همه اصول مرتبط به محیط زیست
خبر داد.
همچنین معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست نیز در این جلسه به آلودگی آب و خاک کشور به خاطر استفاده نادرست از سموم و پیامدهای آن در تولید محصولات زراعی و لبنی را تبیین کرد.
مصوبات شورا
شورای عالی سلامت و غذا بر تداوم طرح توزیع شیر در مدارس برای تامین کلسیم مورد نیاز کودکانی که در مرحله رشد قرار دارند، تأکید کرد.
از دیگر مصوبات این شورا، تولید محصولات کشاورزی سازگار با محیط زیست و مبارزه با آثار سموم و آفتکشها در کشت محصولات کشاورزی بود.
در این جلسه مقرر شد که دولت از محل منابع قانونی و درآمدی ناشی از اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی، به تولیدکنندگان محصولات لبنی یارانه اختصاص دهد تا قیمت این محصولات کنترل شود.