ترس ازگیر کردن تیغ ماهی در گلو یکی از عمده دلایل نخوردن ماهی در بعضی از افراد به خصوص کسانی که تجربه ی تخلی از این مسئله دارند، است. در این مقاله راه هایی برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو ارائه شده است
شفاآنلاین>سلامت> گیرکردن تیغ ماهی در گلو یکی از بدترین اتفاق هاست. افرادی که تیغ ماهی در گلویشان گیر کرده نسبت به خوردن ماهی امتناع می کنند. با روش های خانگی می توان به راحتی این مشکل را حل کرد.به گزارش شفاآنلاین، ترس ازگیر کردن تیغ ماهی در گلو یکی از عمده دلایل نخوردن ماهی در بعضی از افراد به خصوص کسانی که تجربه ی تخلی از این مسئله دارند، است. در این مقاله راه هایی برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو ارائه شده است.اقدامات مود نیاز برای درمان(Treatment) تیغ ماهی در گلومعمولا تیغ ماهی و استخوانهای ریز در چینها و فرورفتگیهای قسمت عقب زبان، چینهای جانبی و اطراف لوزههای دو طرف گلو و قسمت پشتی حلق گیر میکند. چنانچه هنگام خوردن ماهی، تیغ ماهی در گلوی شما گیر کرد یا تکه ای غذا در گلوی شما پرید، اقدامات زیر را برای درمان ان انجام دهید:
برای خارج کردن و در آوردن تکه غذا یا جسم خارجی که در گلو گیر کرده، پشت سر بیمار باایستید و دور کمر او را با دست چپ خود که به حالت مشت جمع کردهاید، محکم بگیرید. انگشت شست به طرف داخل باز شده و مرکز قفسه سینه را فشار دهید. با قدرت اکنون دست راست را محکم روی دست چپ قرار داده و با قدرت به طرف بالا و داخل فشار دهید تا بیمار را به سرفه و بیرون انداختن آن چیز وادار کنید.
از شخص بیمار بخواهید لقمههای بزرگ نان خشک، یک موز و یا تکههایی از یک سیب زمینی پخته را بخورد. در هنگام خوردن این مواد اغلب اوقات تیغ ماهی هنگام بلع این غذاها جدا شده و به همراه آنها بلیعده میشود.
از دیگر روشهای درمان تیغ ماهی در گلو، نوشیدن شربت آب لیمو و عسل است. برای گرفتن نتیجه بهتر توصیه میشود شربت آبلیمو و عسل را به آهستگی مز مزه کرده و آرام بنوشید. همچنین مقداری از آن را غرغره نمایید.
غرغره کردن ترکیبی از خیسانده دارچین و عسل نیز به درمان تیغ ماهی در گلو کمک کرده و گلوی خراشیده را آرامش میدهد.
غرغره کردن با محلول رقیق آب جوشده و سرکه یا آب جوشیده و آبلیمو نیز برای رفع این مشکل موثر است.
یکی دیگر از بهترین راهکارهای درمان تیغ ماهی در گلو استفاده از جوشانده زیتون است. به این منظور چند حبه زیتون درظرفی بریزید و با یک لیوان آب چند دقیقه بجوشانید. بعد آب آن را صاف کرده و کم کم و به آهستگی به صورت قاشق قاشق، آب را بخورید. چند دقیقه بعد احساس راحتی خواهید کرد. در حقیقت استفاده از جوشانده زیتون (Olive)باعث نرم شدن تیغهای ماهی میگردد.