آن چیزی که نقشه برداری مغز در دنیا دنبال می کند درک بهتر ساختار عملکرد مغز در جهت پیشبرد علم پزشکی است
شفا آنلاین>سلامت>مسئول پژوهشکده علوم و فناوری های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی نسبت به سوءاستفاده مالی از بیماران به بهانه نقشه برداری از مغز توسط افراد غیرپزشک هشدار داد.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر مجتبی زارعی روز یکشنبه در نشست خبری پنجمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران که قرار است از ۷ تا ۹ مهر ۹۷ در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود، گفت: مخاطبان این همایش رشته های علوم اعصاب، نورولوژی، روانپزشکی، جراحی اعصاب، گوش و گلو، بینی و سر و گردن، رادیولوژی، پزشکی هسته ای، گفتاردرمانی و ... هستند که همایش امسال دارای ۱۵ امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان است.
وی افزود: هدف از برگزاری این همایش فرصتی است برای جوانانی که در این زمینه فعالیت می کنند تا بتواند سکوی پرتاب آنها برای پیشرفت در این مسیر علمی باشد.
زارعی در ادامه با انتقاد از سیاست هایی که در نظام سلامت کشور ما دنبال می شود، گفت: متاسفانه در ایران با کارهای جدید مقاومت می شود و از طرف دیگر شاهد انحراف علمی در این نوع از کارهای جدید هستیم.
وی ادامه داد: آن چیزی که نقشه برداری مغز<
the brain> در دنیا دنبال می کند درک بهتر ساختار عملکرد مغز در جهت پیشبرد علم پزشکی است.
وی با گلایه از اینکه سرمایه گذاری دولت در جای نامناسب صورت می گیرد، افزود: سرمایه گذاری باید با برنامه ریزی و استراتژی باشد تا به نتیجه برسد متاسفانه این نوع سرمایه گذاری ها تحت تمایلات سیاسی و رفیق بازی صورت گرفته و از مسیر اصلی خودش خارج می شود.
زارعی ادامه داد: پنج سال پیش که به ایران آمدم و پروژه نقشه برداری مغز را شروع کردم یک استراتژی را دنبال می کردیم اما سرعت پیشرفت کار اصلا طبق برنامه نبوده،چون پشتیبانی دولتی در حد صفر است.
وی افزود آنقدر که دانشمندان بین المللی از ما حمایت کرده اند خودی ها از ما حمایت نکرده اند، البته فقط حمایت مالی نیست بلکه ما نیازمند حمایت های معنوی هستیم.
وی با عنوان این مطلب که در ایران آموزش پزشکی و ارائه خدمات سلامت بر عهده دانشگاه است افزود: متاسفانه در دنیا به این شکل عمل نمی شود و همین مسئله مشکل بزرگی را در کشور ما ایجاد کرده است، زیرا تا زمانی که ما آموزش و تحقیقات پزشکی را همراه با ارائه خدمات سلامت<
Health> بر عهده دانشگاه قرار بدهیم مشکلات لاینحل باقی خواهند ماند.
به گفته زارعی، این شکل از سیاست در نظام سلامت باعث خواهد شد تا پزشکان به درآمد بیشتر بیندیشند.
وی با انتقاد از اینکه پنج سال قبل بودجه ۱۰ میلیون دلاری توسط معاونت علمی ریاست جمهوری برای پروژه نقشه برداری مغز مصوب شد، افزود: متاسفانه این بودجه را به ما ندادند و ما بدون ابزار و حمایت دولت مشغول کار هستیم.
رئیس همایش بین المللی مغز ایران با انتقاد از سوءاستفاده برخی افراد از بیماران گفت: متاسفانه افرادی نقشه برداری مغز انجام می دهند که پزشک نیستند.
وی با عنوان این مطلب که برخی بیماران توسط پزشکان به افراد غیرپزشک ارجاع داده می شوند، افزود ما باید بدانیم نقشه برداری مغز رادیولوژی یا ام آر آی و سی تی اسکن نیست اما یک عده از این مسئله سوءاستفاده کرده و جیب بیماران را خالی می کنند.مسئول پژوهشکده علوم و فناوری های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: نقشه برداری مغز یک علم تحقیقاتی است که تنها مواردی از آن در بالین و آن هم برای کسانی که کاندیدای جراحی مغز هستند استفاده می شود.
زارعی تاکید کرد: امکانات ما اجازه نمی دهد از نقشه برداری مغز در جهت خدمات بالینی استفاده کنیم.مهر