این خورش نقشی موثر در تقویت عمومی بدن به ویژه در دوران نقاهت بیماری دارد؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و سالمندان نیز بسیار مفید است
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی خورش محلی را در تقویت عمومی بدن به ویژه در دوران نقاهت بیماری موثر دانست.به گزارش شفاآنلاین، خورش دال عدس یکی از غذاهای محلی استان بوشهر است که سرشار از انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، نشاسته، گوگرد، کلسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، آهن، اسید فولیک و سیتریک، فیبر، فسفر، سولفور و فیتواستروژناست.برای بررسی خواص خورش دال عدس و اینکه مصرف این خورش برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) مطالبی را عنوان نمودند.حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص خورش دال عدس اظهار کرد: این خورش نقشی موثر در تقویت عمومی بدن به ویژه در دوران نقاهت بیماری دارد؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و سالمندان نیز بسیار مفید است.وی درباره خواص دیگر خورش دال عدس بیان کرد: این خورش اشتها آور و چاق کننده است از این رو گزینه ای مناسب برای افراد لاغر خواهد بود. دال عدس به علت داشتن اسید فولیک و آهن تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش داده و در رفعکمخونی موثر است.این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دال عدس حاوی پروتئین گیاهی فراوان است بنابراین برای افرادی که رژیم غذایی بدون گوشت دارند بسیار مفید خواهد بود؛ خورش با خاصیت آنتی بیوتیکی خود عفونتهای بدن را از بین میبرد.عظمایی تأکید کرد: دال عدس به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، همچنین شیر مادران را افزایش میدهد.وی تصریح کرد: دال عدس به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها (Cancers)محافظت میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: دال عدس سرشار از فیبر است بنابراین مصرف این خورش نقشی موثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ دال عدس برای مبتلایان به ام اس نیز بسیار مفید است.عظمایی یادآوری کرد: دال عدس تأثیری چشمگیر در تقویت کبد، رفع پوکی استخوان، تکسین درد مفاصل، تقویت عضله قلب و بینایی و شادابی و طراوات پوست و مو دارد.مواد لازم برای تهیه خورش دال عدس (چهار تا پنج نفر)دال عدس (عدس قرمز یا نارنجی رنگ) ۲۵۰ گرمپیاز متوسط ۲ عددسیر خام سه حبهنمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به مقدار لازمآب لیمو ترش تازه به مقدار لازمروغن کنجد به مقدار لازمسیب زمینی یک عددرب گوجه فرنگی محلی یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش دال عدس
پیازها را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید.
- عدس را به خوبی بشویید و با مقداری آب در حرارت ملایم بپزید.
- سیب زمینی را خُرد و به عدس پخته شده اضافه کنید.
- پیازهای تفت داده شده را هم به عدس پخته شده بیفزایید.
- سیر را بکوبید و به همراه نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به عدس پخته شده اضافه کنید.
- رب گوجه فرنگی محلی را هم به عدس پخته شده بیفزایید.
- مواد را به خوبی با هم مخلوط و صبر کنید تا خورش به خوبی جا بیفتد.
- پس از آماده شدن خورش آن را داخل ظرف بکشید و به آن آب لیمو ترش تازه را اضافه کنید.
- برای تهیه خورش دال عدس میتوان سبزی سیر را جایگزین سیر کرد.