آجیل منبع باارزش از چربیهای سالم، فیبر و سایر مواد مفید برای بدن است و بهعنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی مانع از بروز بیماریهای مزمن میشود
شفاآنلاین>تغذیه> آجیل منبع باارزش از چربیهای سالم، فیبر و سایر مواد مفید برای بدن است و بهعنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی مانع از بروز بیماریهای مزمن میشود.
به گزارش شفاآنلاین، در ادامه با آجیلهای ارزشمند(بر مبنای ۱۰۰ گرم) و خواص هر یک از آنها آشنا میشوید.
بادام اخیرا بسیار محبوب شده است. پروتئین کمتری نسبت به بادامزمینی دارد و میان وعده مناسبی بهجای چیپس و پفک میتواند باشد. هر 100 گرم بادام 579 کالری دارد. همچنین در هر 100 گرم بادام 21.15 گرم پروتئین، 49.93 گرم چربی، 21.55 گرم کربوهیدرات، 12.50 گرم فیبر و 4.35 گرم قند وجود دارد. در بخش ویتامین نیز هر 100 گرم بادام 269 میلیگرم کلسیم، 3.71 میلیگرم آهن، 270 میلیگرم منیزیم، 481 میلیگرم فسفر، 733 میلیگرم پتاسیم و 25.63 میلیگرم ویتامین E وجود دارد.
گردو کربوهیدرات پایینتری دارد ولی کالری بالایی دارد. در هر 100 گرم گردو 654 کالری وجود دارد و چربی PUFA سالم دارد. در 100 گرم گردو 15.23 گرم پروتئین، 65.21 گرم چربی، 13.71 گرم کربوهیدرات، 6.7 گرم فیبر و 2.61 گرم قند وجود دارد. همچنین در 100 گرم گردو 98 میلیگرم کلسیم، 2.91 میلیگرم آهن،158 میلیگرم منیزیم، 346 میلیگرم فسفر و 441 میلیگرم پتاسیم وجود دارد.
طیف وسیعی از پلیفنل، آنتیاکسیدان، فلاونوئید و اسیدآمینه را در خود جایداده وغنی از پروتئین گیاهی است. هر 100 گرم بادامزمینی به نوشته وزارت کشاورزی آمریکا 567 کالری دارد. در 100 گرم بادامزمینی 25.80 گرم پروتئین، 49.24 گرم چربی، 16.13 پرم کربوهیدرات، فیبر 8.50 گرم و 4.72 گرم قند دارد.چربیهای بادامزمینی عمدتا اسیدهای چرب غیراشباع است.همچنین در 100 گرم بادامزمینی 92 میلیگرم کلسیم، 4.58 میلیگرم آهن، 168 میلیگرم منیزیم، 376 میلیگرم فسفر و 705 میلیگرم پتاسیم(potassium) وجود دارد.
پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین و سایر مواد مغذی حیاتی برای بدن است. پسته منبع اسیدهای چرب سالم و آنتیاکسیدان است. خوردن پسته تاثیر مثبتی بر فشارخون و عملکرد سلولهای اندوتلیال دارد که منجر به کاهش بیماریهای قلبی میشود. هر 100 گرم پسته 560 کالری دارد.20.16گرم پروتئین، 45.32 گرم چربی، 27.17 گرم کربوهیدرات، 10.60 گرم فیبر و 7.66 گرم قند در هر 100 گرم پسته وجود دارد. همچنین 105 میلیگرم کلسیم، 3.92 میلیگرم آهن، 121 میلیگرم منیزیم و 490 میلیگرم فسفر دارد.
بادام هندی غنی از چربیهای غیراشباع است که با داشتن بافت خامه مانند با غذاهای زیادی سرو شده و بهعنوان میان وعده نیز میتوان از آن استفاده کرد. هر 100 گرم بادامهندی 553 کالری دارد.هر 100 گرم بادامهندی، 18.22 گرم پروتئین، 43.85 گرم چربی، 30.19 گرم کربوهیدرات، 3.30 گرم فیبر و 5.91 گرم قند دارد.همچنین در 100 گرم بادامهندی 37 میلیگرم کلسیم، 6.68 میلیگرم آهن، 292 میلیگرم منیزیم،593 میلیگرم فسفر و 660 میلیگرم پتاسیم وجود دارد.
با طعم و عطر خاص هر چیزی را خوشمزه و شیرین میسازد. پروتئین کمتری نسبت به بقیه دارد. هر 100 گرم فندق 628 کالری دارد.همچنین 100 گرم فندق 14.95 گرم پروتئین، 60.75 گرم چربی، 16.70 گرم کربوهیدرات، 9.7 گرم فیبر و 4.34 گرم قند دارد. هر 100 گرم فندق 114 میلیگرم کلسیم، 4.70 میلیگرم آهن، 163 میلیگرم منیزیم، 290 میلیگرم فسفر و 680 میلیگرم پتاسیم دارد.خوردن آجیل بهصورت میکس و یا با شیر(درست کردن معجون) بهترین حالت برای جذب کالری (Calories)و ویتامین است.