کد خبر: ۲۰۷۶۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۰ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 07
زمانی که صحبت از بیماری‌های مرگبار می‌شود ذهن‌مان به سمت بیماری‌هایی چون سرطان، ایدز، بیماری‌های قلبی و غیره می‌رود، غافل از اینکه برخی بیماری‌های کشنده ارتباطی با مشکلات درونی بدن نداشته و بر اثر عواملی مختلف رخ می‌دهند
شفاآنلاین>سلامت> بیماری مرد درختی جزو دسته‌ای از بیماری‌های عجیب و ناشناخته است که در آن رویش درختان را روی بدن شاهد هستیم.

به گزارش شفاآنلاین، زمانی که صحبت از بیماری‌های مرگبار می‌شود ذهن‌مان به سمت بیماری‌هایی چون سرطان، ایدز، بیماری‌های قلبی و غیره می‌رود، غافل از اینکه برخی بیماری‌های کشنده ارتباطی با مشکلات درونی بدن نداشته و بر اثر عواملی مختلف رخ می‌دهند، این بیماری‌های نادر با تاثیر بر ظاهر انسان عواقبی دردناک خواهند داشت، در این بخش به معرفی برخی از عجیب‌ترین بیماری‌های جهان می‌پردازیم.

اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس  جزو دسته‌ای از بیماری‌های عجیب و ناشناخته است که کمتر به گوش کسی خورده است؛ این بیماری عجیب را دیسپلازی لِواندوفسکی-لوتز که در زبان عامیانه به آن مرد درختی می‌گویند.

 این بیماری بسیار نادر، ژنتیکی است و ظاهر بسیاری بدی دارد، خوب است بدانید که برخی پزشکان علت این واقعه عجیب را ویروس انسانی پاپیلوما (HPV) می‌دانند.

آیا یک بیماری ارثی است؟

اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس یک بیماری ارثی پوستی از نوع اتوزومال مغلوب یا ژن مغلوب در ژنتیک است که عواقبی را برای فرد به همراه دارد؛ این بیماری به دلیل اینکه بسیار نادر است پزشکان نتوانستند علت آن را کشف کنند، اما می‌توان گفت یکی از اصلی‌ترین عواقب آن، احتمال بالای وقوع سرطان پوست در بیماران مبتلا است.

اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس بیماری است که از صورت و  گردن شروع می‌شود و به تدریج کل بدن و پاها را فرا می‌گیرد؛ اما بیشترین نقطه دست ها است که درگیر این بیماری می‌شوند، اصولا فردی که به این بیماری مبتلا می‌شود ماکول‌هایی به رنگ قرمز متمایل به قهوه‌ای در بدن و زخم‌هایی روی این نواحی دارد.

آیا اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس درمان قطعی دارد؟

متاسفانه تا به امروز هیچگونه درمانی برای این بیماری کشف نشده است  و درمان قطعی ندارد؛ برخی پزشکان با روش‌هایی تنها توانستند علائم آن را کنترل کنند که موثرترین روش درمان آن با استفاده از اسیترتین به مدت ۶ ماه بوده است همچنین از دیگر دارو‌های بکاررفته در این بیماری، می‌توان به اینترفرون در ترکیب با رتینوئید و همچنین کلسیپوتریول اشاره کرد.

پزشکان تنها با قطع عضو توانستند حال این بیماران(patients) را بهبود بخشند، چرا که این بیماری نه تنها ظاهر بسیار ناخوشایندی دارد بلکه بدلیل وجود زخم‌ها، بسیار دردناک است، مشخصه این بیماران آن است که به‌ شدت در معرض ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی پوستی هستند.

چه اختلالی در ژن ها باعث ایجاد اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس می‌شود؟

به گفته پزشکان اساپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس از  جهشِ غیرفعال‌سازنده پروتئینی به نام  pH در ژن‌های «TMC۶» یا «TMC۸» به وجود می‌آید که در کنار یکدیگر و روی کروموزوم شماره ۱۷ تاثیر می‌گذارند؛ خوب است بدانید کروموزوم ۱۷ ، در کنار کروموزوم‌های دیگر، یکی از ۲۳ جفت کروموزوم در بشر است که DNA  را تشکیل می‌دهد و شناسایی هویت ژن‌ها در هر کروموزوم یکی از زمینه‌های فعال در پژوهش‌های ژنتیکی است.

آیا اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس یک بیماری شایع است؟

خوشبختانه با توجه به آمارها می‌توان گفت از هر یک میلیون نفر احتمال دارد یک نفر به این بیماری(Sickness) مبتلا شود.










نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: