کد خبر: ۲۰۷۳۹۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 04
از این سموم، به ویژه سموم حیوانی می‌توانند در درمان بیماری‌های مختلفی مانند دیابت، بیماری‌های خودایمنی و دردهای مزمن موثر باشند و خوشبختانه پیشرفت‌هایی در این زمینه نیز صورت گرفته است.
شفا آنلاین>سلامت>گیاهان و حیوانات بسیاری وجود دارند که سمی هستند. در واقع آنها ۱۵ درصد از تنوع زیستی روی زمین را تشکیل می‌دهند و جای ویژه‌ای در محیط‌ زیست دارند. از انواع کرم‌ها و مارمولک‌ها گرفته تا عنکبوتیان و پستانداران. سم ابزار قدرتمندی در بازی حفظ بقای موجود، بوده است. انواع مختلفی سم وجود دارد و دانشمندان، مانند محققان دانشگاه مرکز شهر نیویورک، در تلاش هستند که از این سموم به نفع انسان و درمان بیماری‌ها استفاده کنند.

به گزارش شفا آنلاین:از  این سموم، به ویژه سموم حیوانی <Animal poisons>می‌توانند در درمان بیماری‌های مختلفی مانند دیابت، بیماری‌های خودایمنی و دردهای مزمن موثر باشند و خوشبختانه پیشرفت‌هایی در این زمینه نیز صورت گرفته است. در واقع توسعه در زمینه شناسایی مولکول‌های بیولوژیکی که ارگانیسمی را تولید می‌کنند، توانسته به علم استفاده از سموم در درمان‌ها کمک بسیاری کند.

محققان چگونگی ایجاد مقاومت و عوامل دیگری را که باعث می‌شود گونه‌‌های مختلف موجودات زنده بتوانند در برابر سموم حیوانات شکارچی، از جان خود محافظت کنند بررسی کرده‌اند.

در حال حاضر سازمان غذا و داروی آمریکا، اجازه تولید فقط ۶ نوع دارو از سموم حیوانات و گیاهان داده است. محققان می‌گویند به دلیل اینکه سموم یافت شده در طبیعت از تنوع بسیاری برخوردار هستند، مسلما می‌توانند برای داروسازان مفید باشند. به طور مثال ترکیبات پپتیدی سمی گرفته شده از یک نوع شقایق دریایی می‌تواند با هدف قرار دادن کانال‌های یونی سلول‌های T، بیماری‌های خودایمنی را درمان کند.

همچنین سم نوعی حلزون دریایی که به سم عصب‌گرا معروف است، می‌تواند دردهای مزمن را درمان کرده و در عین حال فرد به مصرف دارو معتاد نشود.

یا سم نوعی عقرب، کلروتوکسین ایجاد می‌کند. این ماده شیمیایی علاقه ایجاد پیوند شیمیایی با سلول‌های بدخیم بدن را دارد و می‌تواند برخی از انواع سلول‌های تومور را از بین ببرد و بدین ترتیب می‌توان کلروتوکسین را در داروهای ضدسرطان به کار برد.

سموم عنکبوتیان نیز دوستدار محیط ‌زیست هستند و بدون صدمه زدن به محیط ‌زیست می‌توانند به کشاورزان در دفع آفات یاری برسانند. این آفت‌کش‌های طبیعی و بر اساس پروتئین از طیف وسیعی برخوردارند که می‌توانند انسان را از صدمات آفت‌کش‌های مصنوعی برهانند.

محققان امیدوارند در آینده‌ای نه چندان دور بتوانند از این سموم – که البته اولین استفاده‌های آن در بیش از ۲۰۰۰ سال قبل، صورت گرفته است- در داروسازی و درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده کنند.مدیکال نیوزتودی،



 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: