کد خبر: ۲۰۵۳۸۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - 2018August 12
هویج منبع خوبی برای موادمعدنی، فیبر و ویتامین‌های A، B، C و K محسوب می‌شود. می‌توان هویج را آب گرفت، آن را به‌صورت خام مصرف کرد و یا این سبزی را پخت، که در هر سه حالت از فواید آن بهره‌مند خواهید شد
شفاآنلاین>سلامت> بدون تردید هویج در میان محبوب‌ترین سبزیجات قرار دارد. این سبزی ریشه‌ای را معمولا به رنگ نارنجی می‌بینیم، اما انواع سفید، زرد، و بنفش آن نیز وجود دارند. رنگ خاص هویج به‌واسطه بتا کاروتن و آلفاکاروتن شکل می‌گیرد. همچنین، هویج حاوی لوتئین، گاما کاروتن و زیگزانتین است.

به گزارش شفاآنلاین، هویج منبع خوبی برای موادمعدنی، فیبر و ویتامین‌های A، B، C و K محسوب می‌شود. می‌توان هویج را آب گرفت، آن را به‌صورت خام مصرف کرد و یا این سبزی را پخت، که در هر سه حالت از فواید آن بهره‌مند خواهید شد.آنچه پیشنهاد می‌شود مصرف آب‌هویج است. این کار را به یک روتین روزانه تبدیل کنید تا بدن سپاسگزار شما باشد. در ادامه با فواید سلامتی آب‌هویج بیشتر آشنا می‌شوید.

تقویت سیستم‌ایمنی

تنها با مصرف یک لیوان آب‌هویج در روز می‌توانید سیستم‌ایمنی بدن خود را تقویت کنید. آب‌هویج به بدن در مبارزه با آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و از آن در برابر التهاب، باکتری‌ها و ویروس‌های مضر محافظت می‌کند.آب‌هویج منبع خوبی برای ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین K، ویتامین B6، پتاسیم و فسفر است که برای حفظ شرایط خوب مغز، استخوان‌ها و سیستم عصبی ضروری هستند.

حفظ سطوح کلسترول و قندخون

آب‌هویج سرشار از پتاسیم است و توانایی حفظ کلسترول و قندخون در سطوح مناسب را دارد. همچنین، این نوشیدنی از محتوای کالری و قند پایین سود می‌برد.موادمعدنی و ویتامین‌های موجود در آب‌هویج در کنار یکدیگر از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کنند.افزون بر این، آب‌هویج ترشح صفرا را افزایش می‌دهد که به چربی‌سوزی کمک می‌کند و از این‌رو، در کاهش وزن نقش دارد.

پاکسازی کبد

آب‌هویج می‌تواند به پاکسازی و سم‌زدایی کبد کمک کند. مصرف منظم آب‌هویج می‌تواند به پاکسازی سموم از کبد کمک کند.

درخشش پوست

آب‌هویج حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و موادمعدنی مانند پتاسیم است که از تخریب سلولی جلوگیری می‌کنند و از این‌رو، پوست را سالم و جوان نگه می‌دارند.این موادمغذی از پوست در برابر خشکی، لکه‌ها، و زخم‌ها محافظت می‌کند و رنگ پوست را بهبود می‌بخشند.

تقویت استخوان‌ها

آب‌هویج منبع خوبی برای ویتامین K است که در فرایند پروتئین‌سازی بدن نقش دارد. این ویتامین در پیوند با کلسیم به بهبودی سریع‌تر، به‌ویژه در مورد شکستگی استخوان، کمک می‌کند.

افزایش سوخت‌وساز

آب‌هویج حاوی فسفر است که سوخت‌و‌ساز در بدن را افزایش می‌دهد، احساس درد پس از انجام ورزش را کاهش می‌دهد و از استفاده بهینه انرژی در بدن اطمینان حاصل می‌کند.همچنین، آب‌هویج سرشار از ویتامین B-کمپلکس است که به شکستن پروتئین، گلوکز و چربی کمک می‌کند، سوخت‌وساز را افزایش می‌دهد و در عضله‌سازی نقش دارد و بر همین اساس، به کاهش وزن(Weight Loss) کمک می‌کند.

حفظ سلامت دهان‌و‌دندان

آب‌هویج حاوی موادمغذی‌ای است که می‌توانند سیستم‌ایمنی را تقویت کنند و توانایی بدن برای مبارزه با باکتری‌هایی که وارد دهان شده و روی دندان‌ها و لثه‌ها تکثیر می‌شوند را افزایش دهند.آب‌هویج خواص ضدباکتری دارد و می‌تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند. افزون بر این، هویج می‌تواند به پاکسازی لکه‌ها و پلاک‌ها از روی دندان‌ها کمک کند.فیبر موجود در هویج می‌تواند به‌عنوان یک مسواک طبیعی برای دستگاه‌گوارش عمل کند.فیبر می‌تواند باکتری‌های ناخواسته را از روده شما حذف کرده و گوارش بهتر مواد مغذی تقویت‌کننده سیستم ایمنی را بهبود ببخشد.

پیشگیری از سرطان

برخی موادزائد که به‌نام رادیکال‌های آزاد شناخته می‌شوند می‌توانند در بدن باقی بمانند. آنها عناصری فوق‌العاده مضر برای سلول‌ها هستند.با مصرف موادغذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها قادر هستید با رادیکال‌های آزاد مبارزه کنید. از این‌رو، خطر ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد.بنابر نتایج برخی مطالعات، هر 100 گرم هویج دارای 33‌درصد ویتامین A، 5‌درصد ویتامین B6، و 9‌درصد ویتامین C است، که همگی در کنار هم با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند.

بهبود سلامت قلب

برای حفظ سلامت قلب باید سطوح استرس را کاهش دهید، به‌طور منظم ورزش کنید و به میزان کافی بخوابید. همچنین، دنبال کردن یک رژیم‌غذایی سالم و متعادل برای بهره‌مندی از اثرات مثبت اهمیت دارد.هویج سرشار از فیبر غذایی و آنتی‌اکسیدان‌هاست و از این‌رو، برای سلامت قلب فوق‌العاده مفید است.افزون بر این، هویج می‌تواند به حفظ گردش خون مناسب و حذف پلاک از شریان‌ها کمک کند

چگونه بر خستگی صبحگاهی غلبه کنیم؟

دکترای تغذیه رژیم درمانی راهکار‌هایی را برای جلوگیری از خستگی صبحگاهی افراد توصیه کرد.فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک درباره علل ایجاد کننده خستگی صبحگاهی اظهار کرد: خستگی صبحگاهی به‌علل مختلفی بروز پیدا می‌کند بنابراین با توجه به نوع علت، درمان(Treatment) متفاوت است؛ خواب ناکافی که به‌علت عوامل فیزیولوژیکی و ابتلا به برخی از بیماری‌ها رخ می‌دهد از جمله دلایل ایجاد کننده خستگی صبحگاهی است.وی مصرف برخی از مواد غذایی را در مختل شدن خواب و بروز خستگی صبحگاهی مؤثر دانست و بیان کرد: بیماری‌هایی مانند دیابت، افسردگی، اضطراب و خُروپُف از جمله عواملی هستند که اختلال در خواب و خستگی صبحگاهی را به‌همراه دارند.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی گفت: مواد غذایی حاوی کافئین مانند چای پر رنگ، قهوه، نسکافه، نوشابه و شکلات نباید پیش از خواب استفاده شوند؛ به‌طور کلی افراد بهتر است ۲ ساعت قبل از خواب از مصرف هر گونه مواد غذایی خودداری کنند.وحید تاکید کرد: یک لیوان شیر و یک عدد میوه از گزینه‌های غذایی مناسب برای مصرف در وعده شام هستند؛ افراد برای اینکه دچار خستگی صبحگاهی نشوند حداقل باید ۲ تا سه ساعت قبل از خواب از مواد غذایی فیبردار مانند نان سبوس‌دار و کیک‌های حاوی فیبر استفاده کنند؛ مصرف قند‌های ساده مانند قند و شکر هم پیش از خواب ممنوع است.

وی تصریح کرد: برخی از اختلالات افراد را دچار خستگی صبحگاهی می‌کند بنابراین اشخاص برای برطرف شدن مشکلشان باید نخست علت را شناسایی سپس آن را رفع کنند.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک درباره مواد غذایی که باعث می‌شوند افراد در طول روز شادابی بیشتری داشته باشند، گفت: برخی از میوه‌ها و نوشیدنی‌ها مانند موز، سیب، انگور، گلابی، توت‌فرنگی، انار، پرتقال و آب پرتقال از جمله مواد غذایی هستند که به افراد کمک می‌کنند تا دچار خستگی صبحگاهی نشوند.

وحید اظهار کرد: برخی از مواد غذایی مانند نان جو، جو دوسر و تخم‌مرغ هم به از بین بردن خستگی صبحگاهی کمک شایانی می‌کنند؛ گردو هم به علت امگا ۳ بالایی که دارد موجب آرامش و نشاط در اشخاص می‌شود.وی یادآوری کرد: زیتون از دیگر مواد غذایی است که نقش موثری در شادی و نشاط افراد در طول روز دارد؛ افراد برای اینکه دچار خستگی صبحگاهی نشوند باید از مصرف غذا‌های چرب و سنگین در وعده شام پرهیز کنند؛ به‌طور کلی اشخاص باید از مواد غذایی سبک که حاوی کربوهیدرات کمپلکس هستند مانند نان سبوس‌دار در وعده شام استفاده کنند؛ مصرف نان سبوس‌دار باعث ترشح آرام انسولین می‌شود بنابراین قند خون کم‌کم افزایش و به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: