مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که مصرف قهوه و کافئین اثر موقتی بر کاهش اشتها دارد و نمیتواند با کاهش اشتها نقش موثری در کاهش وزن داشته باشد
شفا آنلاین>سلامت>محققان در مطالعات خود بر تاثیر کافئین چای و قهوه در کاهش اشتها و وزن در افراد پی بردند.
به گزارش
شفا آنلاین: مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که مصرف قهوه و کافئین اثر موقتی بر کاهش اشتها دارد و نمیتواند با کاهش اشتها نقش موثری در کاهش وزن داشته باشد.
لی پانک-شریلی، پژوهشگر، در تحقیقات جدیدی که به رهبری دانشگاه SUNY در بوفالو، انجام داد، متوجه شد که بعد از نوشیدن مقدار کمی قهوه، تمایل فرد به خوردن صبحانه 10 درصد کاهش مییابد، اما این تأثیر مصرف کافئین دائمی نیست. در واقع اثر آن بر کاهش اشتها در طول روز ادامه نخواهد داشت و تأثیری بر تصورات اشتهایی فرد ندارد.
پنک شیرلی میگوید: «کافئین گاهی به مکملهای غذایی افزوده میشود، سازندگان این مکملها مدعی هستند که مصرف کافئین باعث کاهش اشتها <
Reduce appetite>و در نتیجه کاهش وزن میشود، همچنین مطالعات اِپیدمیولوژیک نشان داده است که مصرف کنندگان منظم کافئین شاخص توده بدنی بدن (BMI) کمتری نسبت به آنهایی که مصرف کننده دائمی قهوه نیستند، دارند و هدف مطالعه ما این بود که تعیین کنیم آیا کافئین میتواند موجب کاهش اشتها یا کاهش مصرف غذا شود؟ گرچه نتایج به دست آمده بر اساس BMI ممکن است متفاوت باشد.»
پنجاه بزرگسال با سلامت کامل (در محدوده سنی 18-50 سال) در طول ماه برای شرکت در این مطالعه به آزمایشگاه میآمدند. در هر بار مراجعه، از آنها خواسته شد که یک نوشیدنی حاوی کافئین بنوشند، میزان مصرف در نظر گرفته شده، 1 یا 3 میلیگرم قهوه بود، 30 دقیقه بعد، از شرکت کنندگان خواسته شد که به اندازه کافی یا کمی صبحانه بخورند.
محققان از شرکت کنندگان خواستند تا در هر بار نوشیدن قهوه، میزان مصرف غذا و اشتهای خود را ثبت کنند، آنها دریافتند که میزان دریافت کالری در شرکت کنندگانی که نوشیدنی حاوی 1 میلیگرم کافئین مصرف کرده بودند، نسبت به افرادی که 3 میلیگرم کافئین مصرف کرده بودند، تا 70 کالری کاهش یافته بود.با ادامه مطالعات محققان دریافتند که مصرف کافئین اثر ادامهداری بر کاهش مصرف غذا و اشتها ندارد، شرکت کنندگان کاهش اشتهای خود را در طول روز جبران کردند، نتایج مطالعه همچنین نشان داد که شاخص توده بدنی هیچ کدام از گروههای شرکت کنندگان بر میزان اشتها و مصرف غذای آنها تاثیر نداشته است.
پروفسور کارول دنیسشن، از کالج دولتی SUNY بوفالو، گفت: «این مطالعه با توجه به ماهیت طراحی دقیق آن، لزوم اهمیت دادن به عادات خوب غذایی، دوری از روشهای غیرعلمی کاهش وزن یا عدم مصرف صحیح را تقویت میکند.yjc