پژوهشهای مختلف نشان دادهاند که رژیم غذایی متمرکز بر میوهها و سبزیجات تازه دارای قدرت لازم برای پیشگیری از بسیاری انواع سرطان و کند کردن یا توقف روند این بیماری است
شفاانلاین>سلامت> به اعتقاد کارشناسان سرطان در نقاط مختلف جهان، رژیم غذایی و تغذیه از مهمترین عوامل در پیشگیری و درمان سرطان هستند.
به گزارش شفاآنلاین، پژوهشهای مختلف نشان دادهاند که رژیم غذایی متمرکز بر میوهها و سبزیجات تازه دارای قدرت لازم برای پیشگیری(prevention) از بسیاری انواع سرطان و کند کردن یا توقف روند این بیماری است.
دنبال کردن یک رژیم غذایی رنگین کمانی که طیف وسیعی از میوهها و سبزیجات رنگارنگ را شامل میشود، بهترین روش برای حصول اطمینان از دریافت مواد مغذی ضد سرطان است.از جمله این مواد مغذی میتوان به آنتوسیانینها و کورکومین اشاره کرد و همچنین بسیاری مواد ضد سرطان دیگر که شاید نام آنها را نشنیده باشید. این مواد مغذی به پیشگیری و کند کردن آهنگ بیماری سرطان در بدن کمک میکنند، از اینرو گزینههایی نجاتبخش و جایگزینهایی بالقوه برای برخی داروهای مضر هستند.
اسید اورسولیک
اسید اورسولیک در گیاهان دارویی مانند ریحان و ارگانو و همچنین پوست سیب یافت میشود. این ماده مغذی گیاهی توانایی خود در مختل کردن روند سرطانهای لوزالمعده، دهانه رحم، ریه، روده بزرگ، پوست و پستان را نشان داده است.آپوپتوز یا مرگ سلولی برنامهریزی شده مانع از تکثیر ناهنجاریها در سلولها میشود. در سلولهای سرطانی، آپوپتوز خاموش میشود و به تومورها اجازه تداوم رشد و گسترش را میدهد.اسید اورسولیک بار دیگر آپوپتوز را فعال کرده و از تکثیر و گسترش DNA آسیب دیده در تومورها پیشگیری میکند.
ویتامین D
ویتامین D یکی از مواد مغذی شناخته شده است که به تقویت سلامت استخوانها و دندانها کمک کرده و از سلامت عضلات و پوست اطمینان حاصل میکند.اما این ویتامین در تولید موادی که رشد سرطان(Cancer) را متوقف میکنند نیز نقش دارد. تولید یک پروتئین ضد سرطان به نام GcMAF نیازمند سطوح کافی از ویتامین D است. این پروتئین در سرکوب آنزیمهایی که رشد سرطان را تشویق میکنند نقش دارد.یکی دیگر از پروتئینهای ضد سرطان به نام DBP-maf نیز برای انتقال در جریان خون به ویتامین D وابسته است. این پروتئین واکنش سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آنژیوژنز یا رگزایی(رشد رگهای خونی در تومورها) را مهار میکند.
اپیگالوکاتچین -3- گالات
اپیگالوکاتچین-3-گالات(EGCG) یک پلیفنول با اثرات ضد سرطان است که طی سه دهه گذشته مطالعات بسیاری درباره آن صورت گرفته است.چای سبز از تراکم بالای پلیفنول اپیگالوکاتچین-3-گالات برخوردار است که در پزشکی سنتی چینی بهعنوان یک ترکیب شفابخش مورد توجه بوده است.اگرچه مکانیزم عمل این ماده همچنان بهطور دقیق شناسایی نشده است، باور بر این است که اپیگالوکاتچین-3-گالات رشد تومور در سرطانهای پروستات، مثانه، روده، کبد، لوزالمعده، ریه و دهان را مسدود میکند.جدیدترین کشفیات، اپیگالوکاتچین-3-گالات را با پروتئینی ضد سرطان به نام 67LR پیوند دادهاند که هردو از آنژیوژنز پیشگیری کرده و به نابودی سلولهای سرطانی کمک میکنند.
سولفورفان
سولفورفان نیز یکی از مواد مغذی با قابلیت پیشگیری و مبارزه با سرطان است. این ماده از رشد سرطانها در طحال، روده بزرگ، پروستات، معده و پستان پیشگیری میکند.سولفورفان در مواد غذایی مانند بروکلی، جوانههای بروکلی، و دیگر سبزیجات چلیپایی به وفور یافت میشود. این ماده با تقویت آنزیمهای فاز 2 که مسئولیت خنثیسازی مکانیزمهای بیماری در بدن را بر عهده دارند از سرطان پیشگیری میکند.
آپیژنین
جعفری، کرفس، کاهو و کنگر فرنگی سرشار از فلاونوئیدی به نام آپیژنین هستند. همچنین، چای بابونه نیز گزینه خوبی برای دریافت این ماده مغذی است.آپیژنین از شما در برابر مهاجرت سلولهای سرطانی به بخشهای دیگر بدن محافظت میکند. همچنین، پژوهشگران دریافتند که درمانهای موضعی با عصاره آپیژنین میتواند رشد تومورهای پوست را سرکوب کرده و نشانههای آسیب پوست ناشی از قرار گرفتن در معرض پرتو فرابنفش را کاهش(Decrease) دهند.