احتمالا برای افزایش انرژی و سرحال شدن به سراغ نوشیدن قهوه میروید. در این صورت مقدار قابل توجهی آدرنالین از هیپوفیزتان آزاد میشود
شفاآنلاین>سلامت> مواد غذایی مصرفیتان میتوانند خلقتان را تنگ کنند و خونسردیتان را از بین ببرند.
به گزارش شفاآنلاین، اگر در شرایطی هستید که زود از کوره در میروید بهتر است از مصرف این مواد غذایی بپرهیزید.
قهوه
احتمالا برای افزایش انرژی و سرحال شدن به سراغ نوشیدن قهوه میروید. در این صورت مقدار قابل توجهی آدرنالین از هیپوفیزتان آزاد میشود. اگر در مصرف این نوشیدنی و جذب کافئین دچار افراط شوید، مشکلاتی از قبیل اضطراب، بیتابی، افزایش ضربان قلب، تعریق، کاهش تمرکز و بدخلقی در انتظارتان خواهد بود. در نتیجه اگر مدتی است بههر دلیلی بیاعصاب شدهاید بهتر است برای مدتی مصرف نوشیدنیهای کافئیندار بهخصوص قهوه را کاهش دهید.
چیپس
چیپس یکی از آن هلههولههای درجه یک است که طرفداران زیادی هم دارد. اگرچه چیپس از سیبزمینی تهیه میشود که یک سبزی مفید و لازم محسوب میشود اما زمانیکه همین سیبزمینی در مقدار زیادی روغن غرق میشود و با نمک فراوان سرخ میشود خواص مفید خود را از دست میدهد. در واقع روغنهای نامناسبی که برای تهیه چیپس استفاده میکنند روی فعالیتهای مغز تاثیر گذاشته باعث نوسانات خلق و خوی در افراد میشود. توجه داشته باشید که مواد سرخ کردنی از نوع چیپس حاوی یک ماده ی سرطانزا به نام «آکریلامید» است که در جریان سرخ شدن مواد غذایی تولید میشود. درست است که صدا دادن این ورقههای نازک و ترد زیر دندان، آدم را تا بالای ابرها میبرد اما افراط در این کار نتیجه عکس داشته و شما را از بالای ابرها روی کف زیرزمین میفرستد.
گوشتهای فرآوریشده
اینکه در خانه برای ناهار ساندویچ آماده کرده و با خود به محل کار یا مدرسه ببرید یکی از عادتهای خوب غذایی است. اما باید توجه کنید از چه مواد غذایی برای تهیه ساندویچ تان استفاده میکنید. اگر داخل ساندویچتان پر شده از سوسیس، کالباس، ناگت و غیره کمی گوش به زنگ باشید. گوشتهای فراوری شده حاوی ترکیباتی به نام نیتراتها هستند که انرژی را کاهش داده و باعث بدخلقی میشود. این گوشتها علاوه بر نیترات حاوی ترکیبات نامناسب دیگری مانند رنگهای خوراکی، نگهدارندهها و مواد افزودنی دیگر هستند که اثرات منفی در مغز ایجاد کرده و باعث بداخلاقی و همچنین احتباس آب در بدن میشوند؛ بنابراین اگر همیشه از منزل ناهار میبرید بهتر است به فکر غذاهای سالم مانند سالاد، ساندویجهای سالم حاوی گوشت مرغ، بوقلمون یا ماهی و غیره باشید.
مارگارین
همیشه این سوال مطرح است که آیا کره آسیب بیشتری دارد یا مارگارین؟ محققان معتقد هستند که مارگارین ناسالمتر از کره است. بهخاطر اینکه حاوی چربیهای فراوری شده بیشتری است که در مقایسه با چربیهای طبیعی(موجود در روغن زیتون یا آووکادو) تاثیر بیشتری در عدم تعادل انسولین، نوسانات خلق و خوی، افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی دارد.
سرخکردنیها
اگر کج خلق و مانند اسفند روی آتش شدهاید از خیر غذاهای سرخ کردنی بگذرید مگر اینکه آنها را با روغن زیتون و در فر آماده کرده باشید. بهنظر میرسد که اعتیاد(Addiction) به مصرف مواد غذایی سرخ کرده که طلایی رنگ و خوش نمک هستند بهدلیل چربیهای اشباع شده، سدیم و کربوهیدراتهای تصفیه شده موجود در آنها باشد. متاسفانه مواد غذایی سرخ کرده به سختی هضم میشوند و مدت زمان بیشتری در معده میمانند. در نتیجه باعث بروز نفخ و همچنین خواب آلودگی میشوند.
نوشابه
تمام تلاشتان را برای کاهش مصرف نوشیدنیهای گازدار به کار بگیرید. نوشابهها سرشار از قندهای تصفیه شده هستند که در بدن به چربی تبدیل میشوند.واقعیت این است که بعد از مصرف نوشابههای حاوی قند، افراد احساس سرزندگی کوتاه مدتی میکنند، اما بلافاصله و بهدلیل کاهش قند خون دچار نوسانات خلقوخوی میشوند.
بادامزمینی
درست است که خوردن یک مشت از این بادامهای خوشمزه برای خیلیها لذتبخش است و درست است که این دانهها حاوی پروتئین هستند اما باید بدانید بادام زمینیهای بستهبندی شده، حاوی نمک و افزودنیهای زیادی هستند که باعث بروز میگرن، مشکلات تنفسی و نفخ حاصل از سدیم زیاد میشوند. اگر بههر دلیلی دچار نوسانات خلق و خوی شدهاید بهتر است از مصرف این مغزها نیز بپرهیزید.
شیرینیجات
انواع بیسکویتها، کیکها، دونات و مافینهای صنعتی جزو انتخابهای روزمره ما هستند که بهعنوان میان وعده استفاده میکنیم. اما باید بدانید که این خوراکیهای خوشمزه حاوی چربی زیاد، روغنهای اشباع شده و قندهای تصفیه شده هستند و کالری بیهودهای وارد بدنتان میکنند. در نتیجه باعث بیحالی و آشفتگی شده و نتیجهای جز چاقی و اضافه وزن نخواهند داشت. برای جذب قند طبیعی و خوش خلق بودن بهتر است از میوههای تازه استفاده کنید.
نوشیدنیهای بدون قند افزوده
خیلی از ما برای تهیه آبمیوهها و نوشیدنیها بهدنبال انواع بدون قند افزوده هستیم و تصور میکنیم این نوشیدنیها قند کمی به بدن رسانده و به تناسب اندام ما کمک میکنند. اما این پاکتهای حاوی مایعات یا پودرها حاوی مواد افزودنی و شیرینکنندههای مصنوعی مانند آسپارتام هستند که هیچ برتری و مزیتی نسبت به نوشابهها ندارند. توجه داشته باشید که مصرف زیاد نوشیدنیهای بدون قند افزوده نیز شما را در جاده اضافه وزن انداخته و باعث بدخلقیتان میشوند. توصیه میکنیم بهجای این نوشیدنیها به فکر نوشیدنیهای سالم مانند عرقیجات مفید یا دمنوشهای سالم باشید.
چاقی به قلب افراد جوان هم آسیب میرساند
پزشکان همواره عنوان میکنند که چاقی موجب افزایش ریسک بیماری قلبی در سنین بالاتر میشود، اما تحقیق جدید آشکار ساخته که چاقی حتی میتواند به قلب افراد جوان هم صدمه بزند.دانشمندان بریتانیایی دریافتند افراد جوانی که دارای شاخص توده بدنی(BMI) بالاتری بودند فشارخون بالاتری داشته و ماهیچه قلبشان هم ضخیم شده بود.
«کایتلین وید»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریستول بریتانیا، در این باره میگوید: «نتایج ما نشان میدهد هرگونه کاهش در شاخص توده بدنی در سن جوانی از ابتلا به مشکلات سلامت قلبوعروق در سنین بالاتر پیشگیری میکند.»
وی در ادامه میافزاید: «اگر روند اپیدمی چاقی افزایش یابد این احتمال وجود دارد که خطر بروز مشکلات قلبیوعروقی نظیر سکته و بیماری قلبیوعروق کرونر هم افزایش یابد.» در این مطالعه، تیم تحقیق از آنالیز ژنتیکی جدیدی برای تعیین این موضوع استفاده کرد که آیا شاخص توده بدنی ناسالم موجب افزایش فشارخون یا تغییرات ساختاری در قلب میشود. بررسیها شامل چندین هزار شرکت کننده ۱۷ تا ۲۱ سال بود که در مطالعه حضور داشتند.محققان دریافتند شاخص توده بدنی بالاتر موجب فشارخون بالاتر شده یا فشار بیشتری به دیوارههای عروق در بین زمان تپش قلب وارد میکند. اضافه وزن(Overweight) همچنین موجب بزرگ شدن بطن چپ که محفظه اصلی پمپاژ قلب است،میشود.