تعجب میکنید که به شما توصیه میکنیم برای چربیسوزی چربی بخورید! ولی واقعیت این است که خوردن چربی میتواند به شما برای متعادل نگهداشتن وزنتان کمک کند در حالی که شما را چاق نکند.
یعنی اگر شما چربی سالم را به اندازه مصرف کنید، نه تنها سالم است، بلکه باعث کاهش وزنتان هم خواهد شد.
شفا آنلاین>سلامت>شاید تعجب میکنید که به شما توصیه میکنیم برای چربیسوزی چربی بخورید! ولی واقعیت این است که خوردن چربی میتواند به شما برای متعادل نگهداشتن وزنتان کمک کند در حالی که شما را چاق نکند.
به گزارش شفا آنلاین: تعجب میکنید که به شما توصیه میکنیم برای چربیسوزی<Fat burning> چربی بخورید! ولی واقعیت این است که خوردن چربی میتواند به شما برای متعادل نگهداشتن وزنتان کمک کند در حالی که شما را چاق نکند.
یعنی اگر شما چربی سالم را به اندازه مصرف کنید، نه تنها سالم است، بلکه باعث کاهش وزنتان هم خواهد شد
چربی چیزی نیست که از آن اجتناب کنید. چربی برای رشد طبیعی ضروری است. چربیهای غذایی انرژی ما را تامین میکنند، از اندامها محافظت میکنند، غشای سلولی را حفظ و به بدن در جذب و پردازش مواد مغذی کمک میکنند. از آن گذشته به سوزاندن چربی در بدن کمک میکنند. ولی همه خوراکیهای چرب یکسان عمل نمیکنند.
پیتزا، سیبزمینی سرخشده و همبرگر مسلما باعث اضافه وزن و بدتر شدن وضعیت سلامتی شما میشوند.
تحقیقاتی که ۵۰ سال گذشته انجام شده نشان دادهاند که اسیدهای چرب اشباع که با هیدروژن اشباع شدهاند و در دمای اتاق جامدند، کلسترول بد LDL را بالا میبرند. در حالی که کلسترول خوب HDL به همان اندازه برای محافظت از بدن در مقابل کلسترول بد و بیماریهای قلبی ضروری است.
به جای این که یک مجرم در رژیم غذایی خود شناسایی کنید باید به محتوای کالری کلی و کیفیت غذایی که میخورید، دقت کنید.
خوراکیهایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت سلولهایمان کمک کنند برای خوردن خوبند.
برای یک رژیم غذایی سالم به خصوص اگر بخواهید وزن کم کنید باید بیشتر چربیهایی که میخورید از منابع چربیهای یک یا چند غیراشباع باشند. چرا؟
چون این خوراکیهای خوب برای شما (مثل ماهی، مغزها، دانهها، سبزیجات برگدار، روغن زیتون و آووکادو) سرشار از مواد مغذی هستند. چربیهای غیراشباع علاوه بر از بین بردن کلسترول LDL از عروق و بهبود سلامت قلب میتوانند به سوزاندن چربی بدن بدون کاهش کالری کمک کنند.
مطالعهای که در سال ۲۰۰۹ در مجله تغذیه Nutrition انگلیس منتشر شد. شرکتکنندگانی که اغلب اسیدهای چرب غیراشباع مصرف میکردند، حجم بدنی و چربی شکمی کمتری نسبت به دیگران داشتند.
رژیمهای کمچربی علاوه بر این که مواد مغذی مورد نیاز کمتری به بدن میرسانند باعث افزایش چاقی هم میشوند.
چربی طعمدهندهای مناسب برای خوراکیهاست و زمانی که تولیدکنندگان مواد غذایی چربی را حذف کنند، مجبورند با نمک و شکر بیشتر به خوراکیهای خود طعم بدهند که مواد مغذیای به بدن نمیرسانند.
چربی، چربی میسوزاند
بدن برای تولید انرژی به سه ماده مغذی نیاز دارد: هیدراتهای کربن، پروتئین و چربی.یک گرم چربی بیش از دو برابر پروتئین و هیدرات کربن انرژی دارد.
هنگامی که در رژیم غذایی خود چربی نداشته باشید مثل این است که سوختی برای سوزاندن کالری نداشته باشید.
بدن برای سوخت و ساز خود نیاز به انرژی دارد. مطالعهای که در سال ۲۰۰۷ انجام شد نشان داد که مصرف اسیدهای چرب میتواند سلامت متابولیسم را بهبود دهد.
بر اساس مطالعهای که در دانشکده پزشکی سنت لوئیس انجام شد، چربیهای قدیمی که در بافتهای محیطی بدن (اطراف شکم، ران و باسن) جمع شدهاند و به نام چربی زیرپوستی شناخته میشوند نمیتوانند بدون کمک چربیهای جدید فرایند سوخت و ساز مناسبی داشته باشند.
چربی غذای با فعال کردن مسیر PPAR-alpha و چربیسوزی از طریق کبد به تجزیه چربیهای قدیمی در بدن کمک میکنند.
چربی به بدن سوخترسانی میکند
چربی ماده مغذی راحتی برای هضم نیست، بنابراین زمان بیشتری در سیستم گوارش باقی میماند در نتیجه به تثبیت قند خون کمک میکند؛ بنابراین مدت زمان بیشتری احساس سیری میکنید و کمتر ریزهخواری میکنید.
بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۰۸ در دانشگاه پامپلونا Pamplona اسپانیا انجام شد، در واقع رژیم غذایی با مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند باعث ایجاد احساس سیری بلافاصله و ۲ ساعت بعد از وعده غذایی شود.
چربی شما را سرحال میآورد
هر غذای خوشمزهای شما را سرحال میآورد، ولی غذاهای کمچرب چنین خاصیتی ندارند.
تحقیقاتی که در دانشگاه پوردو Purdue انجام شد نشان داد که جوانههای چشایی ما میتواند چربی غذا را تشخیص دهند، به همین دلیل غذاهای کمچرب میل ما به خوردن چربی را کاهش نمیدهند.
چربی طعم کاملا متفاوتی از چهار مزه اصلی شیرین، شور، ترش و تلخ میدهد.
اسیدهای چرب امگا ۳ میتوانند سطح سروتونین مغز را بهبود دهند و به بهبود حال شما کمک کنند و به شما انگیزه بهتری برای دور ماندن از خوردن پیتزا بدهند.
چربی عضله میسازد
مصرف چربیهای خوب همراه با یک برنامه ورزشی مناسب میتواند به طور موثری عضلهسازی را افزایش دهد.
افزایش توده عضلانی منجر به افزایش سوخت و ساز بدن میشود.
در مطالعهای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد نشان داد که مصرف مکملهای چربیهای چند غیراشباع روی افراد ۲۵-۴۵ ساله باعث افزایش غلظت پروتئین و اندازه سلولهای عضلانی میشود.
اسیدهای چرب امگا ۳ باعث تحریک سنتز پروتئین عضلانی در افراد مسن میشوند.
چربی باعث مفیدتر شدن غذاها میشود.
بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامینهای E، D.، A.، K. محلول در چربی هستند، یعنی بدن بدون چربی نمیتواند آنها را جذب کند. در نتیجه منجر به کمبود ویتامینها، خشکی پوست، کوری، شکنندگی استخوان، درد عضلانی و لخته شدن غیرطبیعی خون میشود.
این ویتامینها برای حفظ انرژی، تمرکز و سلامت عضلات لازمند ضمن این که کلیدی برای داشتن وزن سالم به حساب میآیند.
به عنوان مثال ویتامین E. آنتیاکسیدانی قوی برای کمک به حفظ متابولیسم بدن است، در حالی که میزان ویتامین D. در بدن با توانایی از دست دادن چربی به خصوص در ناحیه شکم مرتبط است؛ بنابراین اگر میخواهید سالادی مغذی از اسفناج، گوجه و هویج داشته باشید بهتر است از روغن زیتون هم در آن استفاده کنید.
چربیهای مفید و مضر
اسیدهای چرب غیراشباع: اسیدهای چرب تک و چند اشباع برای سلامت بدن مهم هستند. اسیدهای چرب تک اشباع را میتوان در روغنهای گیاهی، مغزها، دانهها، زیتون و آووکادو پیدا کرد. اسیدهای چرب چند اشباع هم در روغنهای گیاهی، ماهی و غذاهای دریایی موجود هستند.
اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ جزو اسیدهای چرب چند اشباع ضروری هستند که حتما باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند.
اسیدهای چرب اشباع: در خوراکیهایی با منبع حیوانی مثل گوشت و لبنیات وجود دارند و معمولا در دمای اتاق جامدند. برخی از روغنهای گیاهی مثل روغن نارگیل و روغن پالم هم حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند.
سعی کنید مصرف اسیدهای چرب اشباع را کاهش داده و از سالمترین منابعش استفاده کنید مثلا گوشت گاوی که با علف تغذیه شده باشد بهترین گزینه است.
اسیدهای چرب ترانس: روغنهای گیاهی که فرآوری شیمیایی شدهاند. در دمای اتاق نیمه جامد هستند و در برخی مارگارینها، سرخ کردنیها و غذاهای فرآوری شده استفاده میشوند.ملیت