ویتامین C بهطور طبیعی در بدن تولید نشده و همچنین در آن ذخیره نمیشود، از اینرو باید همواره با مصرف مواد غذایی یا مکملها سطوح مطلوب این ماده مغذی در بدن خود را حفظ کنید
شفاآنلاین>سلامت> ویتامین C یک ماده مغذی کلیدی برای سلامت انسان و آنتیاکسیدان است که به رشد و ترمیم بافت در سراسر بدن کمک میکند، رادیکالهای آزاد که موجب آسیب سلولی میشوند را خنثی کرده و با اثرات منفی سموم مبارزه میکند.
به گزارش شفاآنلاین، ویتامین C بهطور طبیعی در بدن تولید نشده و همچنین در آن ذخیره نمیشود، از اینرو باید همواره با مصرف(Consumption) مواد غذایی یا مکملها سطوح مطلوب این ماده مغذی در بدن خود را حفظ کنید.همه میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین C هستند، اما برخی مواد غذایی از محتوای بیشتری نسبت به بقیه سود میبرند.
آب سبزیجات
یکی از روشهایی که میتوانید ویتامین C مورد نیاز بدن خود را از طریق رژیم غذایی تامین کنید، مصرف آب سبزیجات است. چه نمونههای تجاری موجود در بازار را مصرف کنید که ترکیبی از سبزیجات مختلف هستند یا از سبزیجات تازه برای گرفتن آب آنها در خانه استفاده کنید، تراکم بالایی از این ماده مغذی را نسبت به خوردن مقدار مشابه از این سبزیجات بهطور کامل دریافت خواهید کرد.بهعنوان مثال، زمانی که سه اونس هویج مصرف میکنید، آنچه بیشتر دریافت میکنید فیبر غذایی است. اما زمانی که آب هویج را میگیرید، فیبر غذایی جدا شده و ویتامین C بیشتری از یک وعده سه اونسی آب پرتقال دریافت میکنید.فلفلهای قرمز و سبز سرشار از ویتامین C هستند و نصف فنجان از آنها میتواند 100 درصد یا بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف روزانه ویتامین C را تامین کند.اگر آب بروکلی و جوانههای بروکسل که دو منبع عالی دیگر برای ویتامین C هستند چندان برای شما اشتها برانگیز نیست، گوجهفرنگی یکی دیگر از منابع خوب برای این ماده مغذی مهم محسوب میشود و میتواند بهعنوان پایه برای بسیاری از آب سبزیجات به کار گرفته شود.
آب پرتقال
آب پرتقال که بهعنوان یکی از محبوبترین آبمیوههای جهان شناخته میشود سرشار از ویتامین C است. نصف فنجان آب پرتقال میتواند بیش از 100 درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C را تامین کند. برخی از نوشیدنیهای پرتقال تجاری حاوی کلسیم نیز هستند که فواید سلامت این نوشیدنی را افزایش(Increase) میدهد. البته باید توجه داشته باشید که محصولات طبیعی را خریداری کنید زیرا بسیاری از نوشیدنیهای پرتقال تجاری حاوی مقدار زیادی آب و همچنین شیرین کنندهها، رنگهای مصنوعی و افزودنیهای دیگر هستند.
نوشیدنیهای میوهای دیگر
کیوی و گریپفروت میوههای دیگری هستند که از محتوای قابل توجه ویتامین C سود میبرند. یک کیوی یا گریپفروت اندازه متوسط میتوانند بیش از 100 درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C را تامین کنند. آب گریپفروت یکی دیگر از نوشیدنیهای محبوب در جهان است که در قالب محصولات تجاری نیز در بازار یافت میشود. همانند نوشیدنیهای پرتقال، نوشیدنیهای گریپفروت نیز ممکن است با آب فراوان رقیق شده و حاوی افزودنیهای مضر باشند، از اینرو پیش از خرید باید به برچسب محتویات و ارزش غذایی آنها توجه داشته باشید.
فواید انجیر
مصرف انجیر چه بهصورت تازه و چه بهصورت خشک حاوی فواید متعددی است.به گفته محققان میوه کاملا رسیده انجیر که در آستانه خراب شدن باشد حاوی بیشترین میزان آنتیاکسیدان است. در ادامه به برخی فواید انجیر برای سلامت اشاره میشود.
حفظ رطوبت پوست
خوردن انجیر کمک میکند تا پوست جوان و شاداب بهنظر برسد. اسیدهای چرب اُمگا-۳ موجود در انجیر از پوست حفاظت میکنند؛ با علائم پیری مقابله میکنند؛ و قرمزی مربوط به آکنه و سایر مشکلات پوستی ناشی از ترکیبات ضدالتهابی را کاهش میدهند.
کمک به هضم غذا
انجیر منبع عالی فیبر رژیمی بوده که به هضم غذا و کنترل وزن کمک میکند. میزان فیبر بالای این میوه، آب را جذب میکند و دفع مدفوع را راحتتر میکند. این میوه بهترین گزینه برای درمان یبوست است. همچنین وجود آنزیم در انجیر میتواند منجر به کاهش وزن شود.