انجماد و نگهداری تخمک، اسپرم و جنین از جمله روشهای گوناگون حفظ باروری هستند؛ انجماد جنین روشی است که قبل از انجماد تخمک وجود داشت؛ در روش انجماد جنین تعداد یک تا سه جنین را به رحم مادر منتقل میکنیم
شفا آنلاین>سلامت>رئیس مرکز درمان ناباوری ابن سینا روشهای موثر بر افزایش شانس بارداری را تشریح کرد.
به گزارش
شفا آنلاین:محمدرضا صادقی رئیس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباوری و سقط مکرر ابنسینا درباره روشهای حفظ قدرت باروری اظهار کرد: امروزه این روشها در دنیا مطرح شده است، زیرا افراد نمیتوانند به دلایل مختلف مانند عوامل اجتماعی و پزشکی در زمان مناسب صاحب فرزند شوند بنابراین اگر افراد بارداری را به تاخیر بیندازند قدرت باروری زوجین به تدریج و با گذشت زمان کاهش پیدا میکند.
وی درباره روشهای مختلف حفظ قدرت باروری<
Fertility power> بیان کرد: انجماد و نگهداری تخمک، اسپرم و جنین از جمله روشهای گوناگون حفظ باروری هستند؛ انجماد جنین روشی است که قبل از انجماد تخمک وجود داشت؛ در روش انجماد جنین تعداد یک تا سه جنین را به رحم مادر منتقل میکنیم و بقیه جنینها در دمای حدود منفی ۲۰۰ درجه سانتیگراد منجمد و نگهداری میشوند تا در آینده مورد استفاده قرار بگیرند.
رئیس مرکز درمان ناباوری و سقط مکرر ابن سینا درباره بهترین سنین باروری زنان افزود: زنان بین سنین ۲۵ تا ۳۵ سالگی بهترین قدرت باروری را دارند، پس از این سنین قدرت باروری به تدریج کاهش پیدا میکند؛ در گذشته دختران در سنین پایین باردار میشدند بنابراین مرگ و میر مادران در کشور زیاد بود، ولی امروزه توصیه میشود که زنان زیر سن ۲۰ سالگی باردار نشوند تا از نظر سلامتی صدمهای نبینند.
تولد اولین نوزاد به روش «فریز» در شیراز
صادقی تأکید کرد: در زنان پس از سنین ۳۵ تا ۴۵ سالگی قدرت باروری و کیفیت تخمکها به تدریج کاهش پیدا میکند و پس از ۴۵ سالگی دوران یائسگی آغاز میشود.
وی درباره انجماد تخمک<
Freezing egg> تصریح کرد: یکی از روشهایی که به دختران کمک میکند تا تخمکهایشان را در اوج جوانی و قدرت باروری بالا نگهداری کنند، انجماد تخمک است؛ امروزه با استفاده از روشهای کمک باروری امکان باردار شدن زنان تا سنین ۵۰ سالگی وجود دارد، ولی زنان در این سنین تخمکهای خوبی ندارند بنابراین باید در سنین ۲۵ تا ۳۰ سالگی تخمکهای خودشان را منجمد کنند تا قدرت باروری آنها حفظ شود.
رئیس مرکز درمان ناباوری و سقط مکرر ابن سینا گفت: کاربرد عمده انجماد تخمک برای زنانی است که قصد دارند تا ازدواج و فرزند آوری را به تأخیر بیندازند؛ اگر زنان در سن ۴۰ سالگی ازدواج کنند، احتمال تولد کودکانی با بیماریهای ژنتیکی و مشکلات کروموزومی چند ۱۰ برابر زنانی است که در سن ۲۵ سالگی زندگی مشترک خود را آغاز میکنند، زیرا کیفیت و تعداد تخمکها در سنین بالا کم میشود. الان نمیخواهید بچهدار شوید؟ جنین تان را فریز کنید!
صادقی اظهار کرد: اگر زوجی ازدواج کردهاند، ولی الان قصد فرزند آوری ندارند بهتر است فریز جنین را جایگزین انجماد تخمک کنند، زیرا جنین آسیب پذیری کمتری نسبت به تخمک دارد؛ امروزه با پیشرفتی که در روش انجماد و نگهداری تخمک صورت گرفته است، بین انجماد تخمک با جنین تفاوتی وجود ندارد؛ فریز تخمک برای حفظ قدرت باروری است، زیرا همراه با افزایش سن زنان کیفیت و تعداد تخمکهای آنها کاهش پیدا میکند و پس از سنین ۴۰ تا ۴۵ سالگی و با آغاز دوران یائسگی دیگر تخمکی ندارند.
وی بیان کرد: زنان قبل از سن یائسگی باید تخمک خودشان را فریز کنند سپس این تخمک منجمد شده با اسپرم شوهر بارور و به جنین تبدیل میشود؛ جنین ایجاد شده را در رحم زن میکارند بنابراین زوجین میتوانند بارداری سالم را داشته باشند.
استفاده از تخمک منجمد برای ایجاد بارداری
رئیس مرکز درمان ناباوری و سقط مکرر ابن سینا درباره روش تخمک اهدایی افزود: یکی دیگر از روشهای بارداری پس از سن ۴۵ سالگی استفاده از تخمک اهدایی است؛ این روش تبعات روانی و اجتماعی زیادی را به همراه دارد، زیرا بسیاری از زنان قبول نمیکنند که از تخمک دیگران برای بارداری آنها استفاده شود؛ هرچه سن زنان بیشتر میشود کیفیت تخمکها کاهش و احتمال نقایص کروموزومی افزایش پیدا میکند.
صادقی درباره روش (Social Freezing) انجماد تخمک به دلایل اجتماعی تأکید کرد: این روش به زنانی اختصاص دارد که الان از نظر اجتماعی موقعیت ازدواج را ندارند به همین علت تخمک خود را فریز میکنند تا در آینده این تخمک مورد استفاده قرار بگیرد؛ زنانی که قصد دارند تخمک خود را فریز کنند، باید بین سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی به انجام این کار اقدام کنند، زیرا در این سنین تعداد تخمکها بیشتر و کیفیت آنها هم بهتر بوده، هزینه این روش هم نسبت به تخمک یا جنین اهدایی کمتر است؛ تخمک یا جنین اهدایی علاوه بر هزینه بیشتر نسبت به انجماد تخمک، تبعات روانی و اجتماعی زیادی را برای زوجین به همراه دارد.
وقتی انجماد تخمک به کمک بیماران سرطانی میآید
وی تصریح کرد: امروزه تشخیص و درمان سرطان بسیار پیشرفته شده است بنابراین بسیاری از افرادی که دچار این عارضه میشوند بهبود پیدا میکنند و عمری طولانی دارند ولی درمانهای سرطان مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی باعث از بین رفتن قدرت باروری در زنان میشود بنابراین اشخاصی که مبتلا به بیماریهای بدخیم مانند سرطان یا خود ایمنی میشوند و نیاز به شیمی درمانی دارند، باید قبل از انجام این روش تخمک خود را منجمد کنند.
صادقی یادآور شد: طول دوره گرفتن تخمک حداکثر ۲ ماه است، زنان در هر دوره قاعدگی تنها یک تخمک آزاد میکنند بنابراین باید در روش انجماد تخمک با داروهای هورمونی تخمک گذاری آنها را تحریک کنیم؛ به طور کلی هر چه سن فرد پایینتر باشد، میتوان تخمکهای بیشتر و بهتری را گرفت؛ با افزایش سن شخص، تعداد و کیفیت تخمکها کاهش پیدا میکند و دارویی را هم که باید زنان دریافت کنند، بیشتر میشود.yjc