کد خبر: ۲۰۲۷۷۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۲۵ تير ۱۳۹۷ - 2018July 16
کمبود ید عوارضی مانند نازایی ٬ سقط جنین ٬ تولد نوزاد مرده ٬ عقب ماندگی ذهنی و گواتر را بدنبال دارد و اکثر اختلالات ناشی از کمبود ید دائمی و غیر قابل برگشت هستند.
شفا آنلاین>سلامت>کمبود ید شایع ترین علت قابل پیشگیری از آسیب مغزی در دوران کودکی است و کمبود ید تا 5/13 امتیاز ضریب هوشی کودکان را کاهش میدهد.

به گزارش شفا آنلاین:کمبود ید عوارضی مانند نازایی ٬ سقط جنین ٬ تولد نوزاد مرده ٬ عقب ماندگی ذهنی و گواتر را بدنبال دارد و اکثر اختلالات ناشی از کمبود ید <Iodine deficiency>دائمی و غیر قابل برگشت هستند.


گرچه برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و افزایش فشار خون مصرف کم نمک توصیه شده است اما همان مقدار کم باید از نمک های یددار تصفیه شده باشد تا ید مورد نیاز بدن را تامین نماید و از طرفی عوارض احتمالی ناشی از وجود ناخالصی ها در نمک نیز برطرف گردد.- نمک تصفیه نمکی است کاملا بهداشتی که ناخالصی های آن طی فرآیند تصفیه (کریستالیزاسیون مجدد) حذف شده است.

نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا ٬ ید را بهتر و به مدت بیشتری حفظ می کنند.

برای حفظ هرچه بیشتر ید بهتر است نمک یددار پس از پایان طبخ و جوش خوردن غذا به آن اضافه شود.

نمک های یددار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید یا رطوبت قرار گیرند چرا که ید خود را از دست میدهند.

بهتر است نمک یددار را در ظرف بدون منفذ پلاستیکی ٬ چوبی ٬ سفالی یا شیشه ای رنگی با سرپوش محکم نگهداری کرد.

نگهداری و ذخیره نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یکسال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود بنابراین حتی الامکان نمک ید دار را برای مصرف کوتاه مدت تهیه نمائید.

هرگز از سنگ نمک برای طبخ غذا و یا خیساندن برنج استفاده نکنید.

همواره باید به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان و قید عبارت تصفیه شده برروی بسته بندی دقت کرد.

برای پخت غذا از نمك كمتری استفاده كنيد و سر سفره برروی غذا نمك نپاشيد.

مصرف تنقلات شور مانند انواع پفك، چيپس، چوب شور را كاهش دهيد.

از انواع مغز دانه و آجيل ها بدون نمك و بو نداده مصرف كنيد.

بر روی ميوه ها و سبزی هايي كه به صورت خام خورده مي شود )مثل گوجه سبز، خيار، گوجه فرنگي و ...( نمك نپاشيد.

از مصرف نمك های غير استاندارد مثل نمك دريا، سنگ نمك و ..... جدا خودداری نماييد

مصرف زیاد نمک ،خطر ابتلا به سرطان معده با مصرف زياد نمك افزايش مي يابد. مطالعات متعددی نشان داده است كه غذاهای نمك سود شده يکي از علل ابتلا به سرطان معده است. براساس توصيه سازمان جهاني بهداشت اگر در 100 گرم يك محصول غذايي بيشتر از 5/1 گرم وجود داشته باشد،پرنمک و اگر اين مقدار كمتر از 3/0کم نمک تعريف مي شود. بنابراين در برنامه های غذايي بايد به برچسب مواد غذايي توجه كرد و انتخاب مناسب داشت.

پزشک آنلاین
یاسمن اقتداری [ کارشناس تغذیه و رژیم درمانی ]
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: