کد خبر: ۲۰۱۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۷ - 2018July 08
مس سومین ماده معدنی در بدن است که تقریبا توسط پروتئین پلاسماي خون با نام سرولوپلاسمین حمل می شود و براي سلامتی مفید بوده و عنصري ضروري است که در فرآیندهاي گوناگون بدن نظیر فرآیند خون سازي و عملکرد سیستم ایمنی ، فرآیند متابولیک طبیعی در ارتباط با ا سیدهاي آمینه و ویتامین ها نقش دارد. این ماده داخل بدن تولید نمی شود ، بنابراین باید از طریق منابع خارجی وارد بدن گر دد.

شفا آنلاین>سلامت>مس سومین ماده معدنی در بدن است که تقریبا توسط پروتئین پلاسماي خون با نام سرولوپلاسمین حمل می شود و براي سلامتی مفید بوده و عنصري ضروري است که در فرآیندهاي گوناگون بدن نظیر فرآیند خون سازي و عملکرد سیستم ایمنی ، فرآیند متابولیک طبیعی در ارتباط با ا سیدهاي آمینه و ویتامین ها نقش دارد. این ماده داخل بدن تولید نمی شود ، بنابراین باید از طریق منابع خارجی وارد بدن گردد.
به گزارش شفا آنلاین:رعایت تنوع و تعادل در مصرف منابع غذایی<food sources> حاوي مس از جمله غذاهاي دریایی ، جگر ، غلات کامل ، مغزها ، حبوبات ، سیب زمینی ، نخود ، گوشت قرمز ، قارچ ، نارگیل و سیب براي دریافت کافی آن توصیه می شود. از طرفی باید توجه نمود غذاهاي حاوي فیبر زیاد و مصرف زیاد روي وآهن نیز می تواند جذب مس را کاهش داده و موجب کمبود مس شوند.

بهترین ظروف براي طبخ مواد غذایی، ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی کنند از جمله ظروف شیشه اي و پیرکس ها در مقابل بدترین ظروف، تفلون هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده اند . م س از یک طر ف فلزي پر واکنش است و در مقابل حرارت به راحتی با مواد غذایی واکنش نشان می ده د و در طولانی م دت بدن را دچار مسمومیت (با حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد ) می کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبول هاي قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است.

یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناك است وظروف مسی قدیمی که لعاب ندارد پخت غذا در آن صحیح نیست . مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسید می شود و به سبز خاکستري تغییر رنگ می دهد که براي سلامت مضر است . استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط لایه اي از یک فلز دیگرمثل قلع ، استیل یا نیکل پوشانده شده باشند و به اصطلاح باید سفید شده باشد .

غذا در طولانی مدت، سبب تاثیر نامطلوبی بر احشاء و اندام داخلی بدن شده وذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو، کمک می کند . نکته قابل توجه اینکه قلع اندود شدن باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد در غیر این صورت اگر قلع همراه با سرب باشد آسیب هاي جبران ناپذیري به بدن وارد خواهد کرد. سرب وارد شده در بدن، در کبد تجمع کرده ومسمومیت با سرب به مراتب از مسمومیت با مس براي انسان خطرناکتر بوده و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی (مغز) و استخوان ها می شود و قطعا کبد قدرت مبارزه با چنین چیزي را نداشته و شخص دچار مرگ تدریجی میشود.

مس بهترین رساناي حرارت بوده و بسیارسریع و یکنواخت داغ میشود از جمله ظروفی هستند که سبب تخریب و آسیب به روغن هاي مصرفی در ون آن می شوند بنابراین هنگام استفاده از این ظروف نیز بهتر است، از حرارت کم یا متوسط استفاده شود.
استفاده از این ظروف بسیار با احتیاط و دقت باید صورت گیرد . مراجع علمی از جمله سازمان غذا و داروي استفاده از ظروف مسی را براي پخت و پز به ویژه غذاهائی که ماهیت اسیدي و ترش دارند (FDA) امریکا توصیه نمی کنند چون لایه داخلی ظرف را از بین می برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا و بدن میشود وباعث اختلال در جذب کلسیم و آهن را شده و در کبد رسوب کرده و مسمومیت ایجاد میکند .
در هنگام طبخ غذا، از قاشقهاي پلاستیکی یا چوبی استفاده شود زیرا قاشق هاي فلزي ممکن است به لعاب ظرف آسیب برسانند یا خش بردارد . ظرف داغ را بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر نباید قرار داد، ابتدا باید ظرف به تدریج خنک شود وسپس به آهستگی شسته شوند تا لایه قلع اندود آن از بین نرود .پزشک آنلاین

یاسمن اقتداری [ کارشناس تغذیه و رژیم درمانی ]
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: